Beursdagboek Trader Guy 8 augustus 2018, 09:05

...

Wall Street onderweg richting records, AEX blijft hangen

8 augustus 2018, 09:05 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Van­daag lagere start op de beurzen, de winst van gis­teren lijkt er bij de start vanaf te gaan in Europa waar­door het moeil­ijk bli­jft om de weer­stand te door­breken. De vraag is nu of er kracht genoeg is om te her­stellen, we hebben dat vak­er gezien de afgelopen tijd. De AEX en de DAX kun­nen dus weer op zoek naar kop­ers vandaag.

Wall Street bli­jft sterk liggen en we staan daar bij zow­el de Nas­daq en de S&P 500 heel dicht bij de records. Het is een kwest­ie van een paar tikken hoger om weer een nieuw record neer te zetten. Wall Street heeft de gewoonte om records niet te lat­en liggen waar­door ik denk dat die deze week wel wor­den gehaald.

Het ver­haal van de dag op Wall Street was dat Elon Musk Tes­la van de beurs wil halen, zijn bod zou op 420 dol­lar uitkomen. Feit is dat er heel veel short sell­ers in Tes­la zit­ten omdat die niet geloven dat het bedri­jf zoveel beur­swaarde verte­gen­wo­ordigd, die zullen wor­den uit­gerookt met forse ver­liezen zodra Tes­la 420 dol­lar waard blijkt te zijn en door dat daar de pri­js ligt dat ze er hoe dan ook uit moeten hebben ze dan geen keuze. Zo blijkt dat genie Musk de short sell­ers een serieuze hak wil zetten, nooit geziene toe­s­tanden op de beurs en dus uniek. Het kan de komende dagen voor een short squeeze gaan zor­gen bij Tes­la waar­door het aan­deel in no-time op die 420 dol­lar terecht komt. Aan de andere kant, wie zal dat betal­en? Het gaat inmid­dels om ongeveer 65 mil­jard dol­lar aan beurswaarde …

De euro staat weer boven de 1,16 dol­lar, de olie moet een stap­je terug maar bli­jft ver boven de ste­un voorlopig.

Europa:
De AEX kon verder omhoog gis­teren al zwak­te de sti­jging wel wat af richt­ing het slot, de AEX ger­aak­te in eerste instantie tot rond de 575 – 576 pun­ten, we weten dat als de index ver boven die 573 weet te sluiten er meer aan zit te komen, een mooi eerste doel verwacht ik dan rond de 583 – 585 pun­ten maar zover is het nog niet. Eerst de top door­breken, dan uitk­ijken naar een vol­gende top. Weer­stand bli­jft dus die 575 – 576 pun­ten met lat­er de 580 en de 585 pun­ten. Ste­un zien we rond de 573, de 570 en de 568 pun­ten. Pas boven de 576 en onder de 568 kri­j­gen we een uit­braak bij de AEX, de index bli­jft voor­lop­ig sterk liggen boven die 570 pun­ten en dat toch al geruime tijd.

DAX:
De DAX kent een sterke dag maar moest richt­ing het slot ook weer inlev­eren, de index ger­aakt wel wat verder weg van de 12.500 pun­ten en zoekt opnieuw voorzichtig het niveau rond het 200-MA op, een slot boven dat 200-MA en vooral ook boven de zware 12.850 pun­ten weer­stand is nu iets waar er naar uit wordt gekeken. De opzet ziet er op zich nog steeds goed uit maar het moet wel nog gebeuren. Het andere sce­nario is dat het de DAX niet lukt waar­door die 12.500 weer in beeld komt, door het sterke ver­loop op Wall Street verwacht ik dat niet maar je weet maar nooit. Voor­lop­ig zit de DAX nog vast tussen die 12.500 en de 12.850 pun­ten, er zal dus wel iets moeten gebeuren de komende dagen.

Wall Street:
De Nas­daq zet de opmars richt­ing een nieuw record gewoon door en won gis­teren voor de 6e sessie na elka­ar, de index komt nu snel in de buurt van de top­zone die men waarschi­jn­lijk niet zal lat­en liggen gezien de kracht die index de afgelopen dagen laat zien. De vraag is of het een test van de top wordt of dat er meer inz­it na het bereiken van de top­zone. De top wacht rond de 7935 pun­ten, nog 50 pun­ten te gaan vanaf de laat­ste slot­stand. Bij een uit­braak kan de Nas­daq snel naar de 8000 pun­ten want daar komt nu de lijn over de top­pen uit wat meteen een mooie nieuw doel wordt. Ste­un zien we nu eerst rond de 7830, lat­er de 7790, de 7750 pun­ten en verder de bek­ende 7690.

De Dow Jones breekt uit boven de 25.600 pun­ten waar­door de weg open komt te liggen richt­ing de 26.000 pun­ten, de uit­braak is duidelijk te zien op de grafiek onder­aan deze update. Eerst wel nog wat weer­stand rond de 25.750 pun­ten maar die stelt op zich niet zoveel voor. Door dat de index zo makke­lijk boven die 25.600 kon breken ga ik uit van een rit richt­ing de 26.000 pun­ten de komende peri­ode. Dan komt de Dow Jones ook snel weer richt­ing de hoog­ste stand ooit, die wacht net boven de 26.600 pun­ten. Dat is voor lat­er, eerste doel nu die 26.000 pun­ten. Ste­un wordt nu de 26.600, de 26.400 en de 26.200 punten.

US Mar­kets Trading:

Vanaf nu kunt u zich inschri­jven via onze nieuwe zomer­aan­bied­ing voor39 kunt tot 1 okto­ber (zie https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html ) TA Aan­de­len en Indices kunt u nu uit­proberen voor €25 tot 1 oktober

De maand juli hebben we kun­nen afron­den met winst bij alle abon­nementen, tussen de 5 en 37% winst wat pri­ma is. Deze maand (augus­tus) zet ik in op een mooie maand. Na juni dus ook juli met winst, en dat doen we met rustig han­de­len op de aangegeven doe­len die ik uitzet voor de leden.

Naar mijn verwacht­ing kun­nen we de komende weken nog wat mooie trans­ac­ties uitzetten en dan met posi­ties die best wat langer kun­nen meelopen. Laat ik uit­gaan van 3 tot 10 dagen dat we via de te vol­gen beweg­in­gen tot de nieuwe doe­len kun­nen bli­jven zit­ten. Mogelijk moet de markt nu een stap­je terug na het bereiken van een weer­stand, vooral de AEX kan ron­dom de 573 – 575 een tijdelijke top neerzetten. We han­de­len daar dus op, u kunt zelf ook gemakke­lijk mee­doen met de posi­ties die ik uit­stu­ur naar de leden omdat we de sig­nalen op tijd ver­s­turen per SMS en mail.

Ook over het gehele jaar zien we over het alge­meen plussen. Bij Sys­teem Trad­ing staan we al op +88% dit jaar, als het alle­maal meez­it kun­nen we ook deze nieuwe maand nog wat winst erbij pakken. Ik werk er nu aan om de rest van dit jaar het resul­taat nog verder op te lat­en lopen, daar doe ik mijn best voor en probeer rustig te han­de­len het­geen de beste manier is momenteel. U kunt dus mee­doen door lid te wor­den. Zie hieron­der de tabellen met de resul­tat­en van deze maand (juli) en dit jaar (2018).

Dat kan nu via de nieuwe zomer aan­bied­ing die vanaf nu loopt voor €39 tot 1 okto­berTA Aan­de­len en Indices kunt u nu uit­proberen voor €25 tot 1 okto­ber … Inschri­jven kan dus via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Resul­taat over het jaar 2018:

Chart analy­ses:

Grafiek AEX:

Grafiek DAX:

Grafiek Dow Jones:

Grafiek Nas­daq:

S&P 500:

Brent Olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.