Beursdagboek Trader Guy 1 september 2018, 11:19

...

Wall Street blijft nog sterk, Europa zakt ver terug

1 september 2018, 11:19 | Trader Guy | leestijd: 7 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)


Weer de nodi­ge diver­gen­ties van­daag op Wall Street, de Dow Jones en de S&P 500 sluiten de sessie vri­jdag nage­noeg vlak af, de Nas­daq onder aan­vo­er­ing, hoe kan het ook anders, van Ama­zon en Apple 0,25% hoger. Europa daar­ente­gen ver­loor behoor­lijk, zow­el de AEX als de DAX zakken verder door, de AEX ver­loor vri­jdag bij­na 1% ter­wi­jl de DAX ongeveer 1% lager sluit. Zo testen bei­de indices op slot­ba­sis hun belan­grijke ste­un, de laat­ste ste­un richt­ing de bodem van 2 weken gele­den. Als de AEX onder de 558 zakt en de DAX onder de 12.350 dan voorzie ik snel de 549 – 550 bij de AEX en de 12.150 bij de DAX. Meer kan ik er niet over zeggen, wat ik wel aan­voel is dat Europa de sit­u­atie totaal niet vertrouwd op Wall Street, men durft niet mee omhoog en dat zegt veel.

Wel is het zo dat mocht er een cor­rec­tie op de rails staan op Wall Street we hier ook lang nog niet klaar zijn waar­door de AEX en de DAX naar de bodems van 2 weken gele­den, dat is een sce­nario waar ik in ieder geval reken­ing mee hou. Het begint er alle­maal een beet­je gevaar­lijk uit te zien, Europa anticipeert al op een dal­ing, op Wall Street zal de dal­ing mogelijk met geweld moeten komen want er klop­pen veel zak­en niet momenteel (grote diver­gen­ties wereld mark­ten). Ik zie dat er al een groot aan­tal aan­de­len onder het 200-MA staan ter­wi­jl de indices vrolijk doorsti­j­gen gedra­gen door slechts enkele al te dure aan­de­len. Dan heb ik bijvoor­beeld over Apple en Ama­zon die bij­na alleen de laat­ste 2 – 3% van de sti­jging voor hun reken­ing nemen. Zeer gevaar­lijk, vooral oplet­ten geblazen vanaf vol­gende week waar de vakantie achter de rug ligt en de vol­umes kun­nen aantrekken. Het is mijn visie, de analy­ses die ik maak en vooral ook log­i­ca en gevoel dat er iets groots aan zit te komen op Wall Street. Met dit stand­punt ben ik zek­er niet de enige die er zo over denkt, veel grote han­de­laren op Wall Street wor­den ook scep­tisch over de gang van zaken.

De afgelopen week won de Nas­daq 163 pun­ten (2%), de Dow Jones 175 pun­ten (0,65%) ter­wi­jl de S&P 500 de week 27 pun­ten hoger afs­luit (0,9%). Verder zien we dat de Dow Trans­port 19 pun­ten wint (0,15%), de Rus­sel 2000 sluit 15 pun­ten hoger (0,9%). De semi­con­duc­tor index (SOX) wint 1,8%. Wat Europa betre­ft een ander beeld, de AEX ver­loor 2 pun­ten (-0,35%), de DAX sluit de week 30 pun­ten lager af (-0,25%).

AEX:
De AEX zakt na diverse pogin­gen om boven de 564 – 565 te ger­ak­en dan uitein­delijk verder door, de 558 laat nu wat ste­un zien waar­door de index daar vri­jdag de week net daar­boven weet af te sluiten. Voor­lop­ig houden we die 558 in de gat­en wat de belan­grijke ste­un is richt­ing een verdere dal­ing want onder die 558 kan de AEX redelijk snel naar de 549 – 550 ofwel de bodem van 2 weken gele­den. Op de grafiek zien we nu ook mogelijk een lagere top. Weer­stand nu eerst de 562 en lat­er rond de bek­ende zone 564 – 565.

DAX:
De DAX kon de ste­un op 12.500 eerder deze week al niet vasthouden en zakt vri­jdag op slotb­ba­sis zelfs ver onder de 12.400 pun­ten waar er don­derdag nog een bodem werd gevor­md. Onder die 12.400 ziet het er hoe dan ook veel slechter uit voor de DAX, dan kan de index de bodem van 2 weken gele­den die rond de 12.150 pun­ten uitkomt opzoeken. Ste­un nu eerst nog de 12.350, lat­er de 12.250 en de 12.150 pun­ten waar de bodem wacht. Weer­stand nu de 12.400 en de 12.500 pun­ten, lat­er het 200-MA rond de 12.700 pun­ten al is dat hoog gegrepen mijn inziens, de DAX ger­aakt maar niet vooruit bekeken over een lan­gere periode.

Alles hangt uit­er­aard samen met Wall Street waar Ama­zon en Apple de indices nog steeds van vol­doende brand­stof voorzien waar­door de impuls nog bli­jft aan­houden, met een sterk Wall Street doet Europa al niet mee dus moet u zich eens inbeelden wat de DAX (en de AEX) zullen doen zodra Wall Street het ook voor een tijd­je goed zal vin­den rond deze hoge standen, ik verwacht dat dit niet echt lang meer gaat duren.

Dow Jones:
De Dow Jones zakt terug tot rond of net onder de 26.000 pun­ten en dat is in ieder geval een belan­grijke waarne­m­ing wat betre­ft de korte ter­mi­jn. De vol­gende ste­un wacht rond de 25.780 met daaron­der de 25.600 pun­ten. Mocht de dal­ing doorzetten de komende week dan bereiken we denk ik snel die 25.600 waar de vorige top wacht en wat nu mogelijk doel kan wor­den. Weer­stand eerst de 26.10026.150 pun­ten, lat­er de top­zone rond de 26.600 pun­ten. De Dow Jones zakt nog niet verder door omdat de Nas­daq voor­lop­ig de toon aangeeft, lang kan het niet meer duren met som­mige aan­de­len bin­nen de tech sec­tor die nu echt de pan uitri­jzen. De recente run omhoog voelt niet goed aan vooral door dat de gehele markt niet het­zelfde ver­loop laat zien, we zit­ten met diver­gen­ties op Wall Street, som­mige sec­toren kun­nen de run omhoog niet volgen.

Nas­daq:
De tech aan­de­len willen voor­lop­ig nog van geen dal­ing weten, Ama­zon en Apple die het zwaarst wegen bin­nen deze index stomen verder door met weer nieuwe All Time Highs op de bor­den vri­jdag. Er komt hoe dan ook een behoor­lijke cor­rec­tie op de sti­jging van de afgelopen maand maar de vraag is wan­neer het moment komt dat men er genoeg van heeft. De Nas­daq bli­jft dus aan de bovenkant hangen, geen nieuw record vri­jdag maar de draai omlaag van don­derdag werd ook niet ver­vol­gd. Weer­stand nu de 8133 met daar­boven weer een gebied zon­der weer­stand, of het nog gaat lukken om veel hoger te ger­ak­en moeten we afwacht­en nu. Ste­un bli­jft de vorige top rond de 7932 pun­ten, lat­er de 7830 waar we ook nog een vorige top zien. Verder zien we het 50-MA rond de 7800 pun­ten uitkomen, het 200-MA rond de 7350 pun­ten, opmerke­lijk is dat de index wel heel ver boven het 200-MA staat nu, bij­na 650 pun­ten ofwel meer dan 8%.

US Mar­kets Trad­ing:
Vanaf nu kunt u onze abon­nementen proberen tot 1 novem­ber voor €39, vri­jdag hebben we een mooie winst kun­nen nemen op de AEX, DAX en CAC 40. De shorts wer­den gekocht rond de weer­stand en rond de ste­un weer verkocht. Er lopen nu nog wat posi­ties op de indices op Wall Street waarmee we de komende week mogelijk mee kun­nen scoren, u kunt deze nog aankopen zodra u lid wordt. De markt bli­jft in ieder geval volatiel genoeg de komende peri­ode. U kunt mee­doen door lid te worden …

Mee­doen kan via de nieuwe aan­bied­ing tot 1 novem­ber voor 39Inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

Grafiek AEX:

Grafiek DAX:

Grafiek Dow Jones:

Grafiek S&P 500:

Grafiek Nas­daq:


Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.