Beursdagboek Trader Guy 21 september 2018, 09:06

...

Nieuwe records op Wall Street, AEX en DAX breken uit

21 september 2018, 09:06 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


Nieuwe records op Wall Street gis­teren, de Dow Jones zetten meteen na de open­ing de stap richt­ing die nieuwe top om op 26.656,98 te sluiten het­geen 40 pun­ten boven de vorige All Time High is, voor de Dow is het record num­mer 12 dit jaar. De S&P 500 breekt ook uit en zet zo record num­mer 19 neer dit jaar, het nieuwe hoog­ste slot staat nu op 2930,75 pun­ten. De Nas­daq kende ook een sterke dag maar een record zat er nog niet in deze keer, de Nas­daq heeft ook al een behoor­lijke rit achter de rug dit jaar en is met 29 records nog steeds koplop­er op Wall Street tij­dens 2018.

Gis­teren en van­daag voor­beurs doen ook de AEX en de DAX volop mee met de euforie op Wall Street, eerder was dat niet het geval en dat valt nu toch op. Toch zien we dat bei­de indices nu rond hun weer­stand uitkomen, op tech­nisch vlak als we naar alle grafieken kijken ont­moeten vri­jwel alle indices nu hun zware weer­stand en lat­en zelfs een over­shoot zien. De vraag is nu of die uit­braak doorzet, de laat­ste short posi­ties waren terecht al kan het zo zijn dat we door de uit­braak moeten sluiten in de loop van de dag. Daar­na zal ik me moeten beraden voor een vol­gende stap, ik zat er dus naast al moeten we nog even afwacht­en of dat zo blijft.

Weer­stand of uit­braak?
Bij de AEX wordt nu de 549 – 550 belan­grijk, bij de DAX de 12.37512400 zone waar er heel wat weer­stand wacht. De Dow Jones bereik­te meteen na de open­ing al de hoog­ste stand ooit rond de 26.616 en door­brak die zon­der te aarze­len wat hoogst uit­zon­der­lijk is tech­nisch bekeken. De Nas­daq zien we nu rond de lijn over de top­pen uitkomt in de buurt van de 8020 pun­ten, om daar ook een nieuw record te behalen zal de index door moeten stoten.

De grote vraag bli­jft of Wall Street verder uit kan breken om nog een nieuwe peri­ode aan de al zo lang durende Bull Mar­ket toe te voe­gen? We weten dat alles mogelijk is op Wall Street maar een over­dreven reac­tie zou ook zo maar kun­nen, een over­shoot boven de vorige top gevol­gd door een cor­rec­tie op de sti­jging van de afgelopen weken. Som­mige aan­de­len die al zo hoog staan zoals Boe­ing en Cater­pil­lar sti­j­gen in pak­weg 7 sessies nog maar eens 10%, in eenn peri­ode zon­der veel vol­ume en zon­der bedri­jf­s­nieuws toch vreemd. Dat soort beweg­in­gen mak­en we nu al een geruime tijd mee maar toch, ik vertrouw het niet en denk dat we nu heel dicht bij een top staan.

US Mar­kets Trad­ing:
Via onze abon­nementen hebben we al enkele posi­ties open staan, u kunt nog mee door lid te wor­den via de aan­bied­ing tot 1 decem­ber. Ik verwacht een zeer grote beweg­ing de komende peri­ode, hopelijk kun­nen we die volop meep­akken met enkele posities.

U kunt zich nu inschri­jven via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

AEX:
De AEX maakt met het posi­tieve Wall Street de over­stap naar de vol­gende weer­stand die we rond de 549 – 550 pun­ten zien zodat de index wat ruimte kri­jgt om een eventuele klap op te van­gen mocht het feest plots ophouden op Wall Street. Vergeet niet dat we hier dubbel zo hard zullen terug­vallen zodra ze er daar genoeg van kri­j­gen en dat moment ligt niet ver meer af nu de Dow de ATH weer heeft bereikt. Ste­un nu de 543 – 544, lat­er de 540 – 541 en de bek­ende 538 pun­ten. De AEX komt nu ook weer heel dicht bij het 200-MA rond de 552 pun­ten wat ook al een zware weer­stand is.

DAX:
De DAX maakt de over­stap naar de 12.37512.400 zone, daar zien we behoor­lijk wat weer­stand uitkomen. De DAX maakt die stap net zoals de AEX door het posi­tieve Wall Street, we zien daar nogal wat vreemde spron­gen met aan­de­len die forse uit­sla­gen mak­en. Let erop dat de DAX in feite nog maar amper meekomt omhoog, de afgelopen dagen ging dat al wat beter maar de index kan bij lange na Wall Street niet vol­gen. Daarom moeten we ook oplet­ten voor het ver­volg en zek­er mocht dat op Wall Street negatief wor­den. Ste­un nu de 12.250, de 12.150, de 12.000 en de 11.850 pun­ten, alle­maal niveaus die er heel snel kun­nen staan eens het feestje voor­bij is op Wall Street.

Dow Jones:
De Dow Jones zet meteen na de open­ing een GAP omhoog om een nieuwe hoog­ste stand ooit te behalen, we zien nu dat de index daar een tijd­je bleef hangen maar de index wou nog wat meer richt­ing het slot. De Dow Jones sluit met een nieuwe All Time High die nu uitkomt op 26.657 pun­ten. Nu wordt het belan­grijk dat de Dow dit kan doortrekken, mocht dat niet het geval zijn dan hou ik reken­ing met de start van een cor­rec­tie, de eerste ste­un zien we nu rond de 26.616 pun­ten ofwel de oude top. Als de Dow verder zakt ste­un rond de 26.400, lat­er de 26.200 en de 25.780 pun­ten als ste­un. Let er ook op dat als de index in het gat omlaag valt en er komt verkoopvol­ume op gang het heel snel kan gaan. Boven de ATH weer­stand rond de 26.750 en de 27.000 punten.

Nas­daq:
De Nas­daq her­pakt zich sterk maar kwam tot stil­stand rond de weer­stand die we zien op de grafiek door de lijn over de top­pen, die weer­stand komt uit rond de 8020 pun­ten, lat­er bij een uit­braak komt de top weer in beeld rond de 8130 pun­ten. De Nas­daq wordt vooral opges­tuwd omdat er 3 zeer belan­grijke ste­un­pun­ten dicht bij de koers terecht komen, dat is eerst de oude top rond de 7932 pun­ten met ook rond dat niveau de oplopende ste­un­li­jn die de uptrend van de afgelopen maan­den bescher­md. Een frac­tie daaron­der zien we het 50-MA dat nu is opgelopen tot rond de 7890 pun­ten. Daar­door is de bescherming tech­nisch bekeken gekrompen tot een kleine 50 pun­ten (78907932), u kunt begri­jpen wat de gevol­gen wor­den zodra de Nas­daq onder die 7890 pun­ten zakt. Oplet­ten dus, de index MOET dus hoog bli­jven om een ste­vige dal­ing te voorkomen … Of dat gaat lukken moeten we afwachten.

Grafiek AEX:

Grafiek DAX:

Grafiek Dow Jones:

Grafiek Nas­daq:


Grafiek S&P 500:

Grafiek Brent olie:

Met vrien­delijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.