Beursdagboek Trader Guy 11 april 2019, 08:49

...

ECB en FED doen niks meer met de rente dit jaar

11 april 2019, 08:49 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (1)

Na wat items die op het programma stonden gisteren kon de markt rustig omhoog, zo winnen de AEX en de DAX na de rentevergadering door de ECB waar alles dit jaar hetzelfde zal blijven terwijl de FOMC notulen de beleggers tevreden stelden toen daarin ook stond dat de FED niets meer zal doen met de rente dit jaar. De meeste indices sluiten dan ook wat hoger ...


Marktoverzicht:
Op Wall Street werd er gisteren via FOMC notulen uit de vorige FED vergadering bekend gemaakt dat er dit jaar in ieder geval geen renteverhogingen meer op het programma staan door de onzekerheden die er spelen en de aanhoudende lage inflatie. De FED verwacht wel dat er volgend jaar de rente naar verwachting 1 keer zal worden verhoogd. Wall Street reageerde er positief op en president Trump kreeg daarmee ook zijn zin al zou hij graag zien dat de FED de rente zou moeten verlagen om de economie wat sterker te maken. Trump kan het ook niet zo goed vinden met de huidige FED voorzitter Powell omdat die niet naar zijn pijpen danst, hij noemde al de naam van een mogelijke vervanger zelfs. Het is en blijft gevaarlijk als de politiek (het Witte Huis) zich gaat bemoeien met de federale bank hetgeen in feite "Not Done" is. Wat ik daarover kan zeggen is uiteraard "wordt vervolgd" want op een dag kan hij zomaar Powell aan de kant zetten en die vervangen door een van zijn marionetten binnen de FED Stephen Moore of Herman Cain. Dat ter zake, we houden het uiteraard wel in ons achterhoofd want het blijft een soort poppendans met Trump aan de macht, hij wil mensen die manipulatief in zijn voordeel om hem heen, we zien bijna wekelijks veranderingen om hem heen.

Wall Street kon er prima mee leven zo zien we, de Nasdaq zet de deur weer open richting nieuwe records terwijl ook de S&P 500 en in wat mindere mate de Dow Jones die nog tegen wordt gehouden door Boeing (het aandeel zakt gestaag verder weg). Toch komt de Dow Jones steeds dichter bij de recordstand van 2018, sterker nog, mocht het aandeel Boeing niet in de problemen zijn gekomen dan stonden we met de Dow Jones al rond de 26.900 punten. Dat ter info maar dat Wall Street die toppen ofwel All Time Highs snel aan het naderen is lijkt duidelijk, de Nasdaq top zien we rond de 8130 punten (nog 165 punten), de S&P 500 rond de 2940 punten (nog 51 punten) en de Dow Jones rond de 26.950 punten (nog 800 punten). In 95% van de gevallen laat Wall Street zo'n test van de toppen niet lopen wanneer de afstand zo dicht ervan af ligt. Dat worden dan ook meteen de doelen de komende weken, daarna moeten we zien of de indices ook door kunnen stoten via opnieuw een uitbraak boven een zware weerstand.

Europa:
Europa kreeg gisteren te maken met de ECB waar bekend werd gemaakt dat er niks meer zal worden gedaan wat betreft de rente dit jaar (2019). Draghi zegt momenteel ook niet zoveel over hoe hij de banken te hulp zal schieten door de plots weer hogere kosten om geld te stallen bij de Centrale Bank, de rente staat op -0,4% en dat zal niet veel beter worden op termijn. Dat knaagt aan de winst van de banken die door de lage rente ook al niet veel kan verdienen aan leningen richting de consumenten, om een voorbeeld te geven blijft de rente op een hypotheek laag hetgeen dan ook weer invloed kan uitoefenen op de inflatie en waardoor de huizenmarkt de kans niet zal krijgen om af te koelen.

Draghi zei verder ook niks over hoe hij een en ander zal aanpakken, tijdens de persconferentie gaf hij trouwens wel aan dat er na de komende vergaderingen meer details zullen volgen. Waarschijnlijk in juni als de Centrale Bank mogelijk met nieuwe ramingen over de economische groei en inflatiecijfers komt.

De Europeese beurzen vinden het allemaal wel prima zo want lage rentes jagen beleggers richting aandelen waar er wel rendement op kan worden behaald en zolang de rente laag blijft en de economie niet schrikbarend terug zal moeten kan dat zo blijven. Al moeten we wel op blijven letten want hoe we het ook bekijken, de koers-winst verhoudingen bij de bedrijven kunnen uit de pas gaan lopen als de groei tegen begint te vallen en dat lijkt nu op komst te zijn. Dus het is allemaal dubbel te bekijken, aan de ene kant weet je dat beleggers weer gaan vluchten naar aandelen maar we weten ook dat de aandelen daardoor fundamenteel wel eens snel veel te duur kunnen worden. In het verleden werd dat wel eens fors afgestraft en eigenlijk verwacht ik dat als het allemaal tegen zal vallen dat ook nu zo kan uitpakken later. Het wordt echt tijd om de ogen open te houden en niet te denken dat er niks kan gebeuren nu de rente zo laag is en blijft, aandelen blijven dus risicovol en zeker als de vooruitzichten wat betreft winstgroei gaan tegenvallen. Maar nogmaals, dat hoeft nu nog niet het geval te zijn, eerst moeten die tegenvallers er ook zijn ofwel waarneembaar zijn. De DAX en de AEX naderen net als de indices op Wall Street nu snel hun toppen van 2018 en ook hier trekken die toppen beleggers er naartoe.

Vergeet u ook zeker niet in te schrijven voor onze gratis nieuwsbrief die we minimaal 1 keer per week versturen met veel info ... https://www.usmarkets.nl/nieuwsbrief.html

Hieronder de TA niveau's van de belangrijke indices en de grafieken onderaan deze update:

AEX:
Steun 1: 558 - Steun 2: 555 - Steun 3: 552
Weerstand 1: 563 - Weerstand 2: 568 - Weerstand 3: 572
DAX:
Steun 1: 11.850 - Steun 2: 11.700 - Steun 3: 11.600
Weerstand 1: 12.050 - Weerstand 2: 12.150 - Weerstand 3: 12.250
Dow Jones:
Steun 1: 26.150 - Steun 2: 25.900 - Steun 3: 25.700
Weerstand 1: 26.450 - Weerstand 2: 26.600 - Weerstand 3: 26.950
S&P 500:
Steun 1: 2845 - Steun 2: 2815 - Steun 3: 2780
Weerstand 1: 2895 - Weerstand 2: 2910 - Weerstand 3: 2950
Nasdaq:
Steun 1: 7850 - Steun 2: 7750 - Steun 3: 7650
Weerstand 1: 8000 - Weerstand 2: 8075 - Weerstand 3: 8130
Brent olie:
Steun 1: 69 - Steun 2: 67,5 - Steun 3: 66
Weerstand 1: 71 - Weerstand 2: 72,5 - Weerstand 3: 74

US Markets Trading korte termijn:
Eind vorige week hebben we wat posities op kunnen bouwen, we moeten nu rustig wachten op de draai die ik verwacht zodat we via de short posities kunnen inspelen op een terugval van 2-3% bij alle indices na dat de top er staat. Zoals ik al aangaf in het marktoverzicht kunt u de weerstand bij alle indices zien op de grafieken hieronder. De posities staan open, u kunt nog meedoen met deze posities door ze maandag aan te kopen, dan stapt u gelijk of zelfs iets beter in dat waar wij ze voor hebben aangekocht. Het is een strategische positie die ik graag wil aanhouden tot die 2 a 3% correctie wordt afgerond. We scoren goed dit jaar zoals u kunt zien in het overzicht hieronder, schrijf u dus in zodat u de updates ontvangt samen met de signalen die we naar de leden versturen. En, u kunt dus meteen mee met de posities die openstaan door ze maandag aan te kopen ...

De maand maart verliep prima wat betreft onze abonnementen, na het sluiten van de posities komt vorige week komt Systeem Trading dit jaar (2019) uit op een winst van €1394 (93%), Index Trading staat op €2080 (104%), Guy Trading op €2128 (53%), TA Aandelen en Indices op €3056 (76%) en Polleke Trading op €2315 (58%). Combi Trading waar Polleke en Guy Trading samen in zitten staat dit jaar op €4443 (56%).

Lid worden via de nieuwe aanbieding tot 1 JUNI voor €39 ... Er komen dus nog voldoende kansen, belangrijk is om de markt zo voorzichtig en geduldig mogelijk te benaderen. Inschrijven? Inschrijven? https://www.usmarkets.nl/tradershop

Resultaat over het jaar 2019:


AEX:


DAX:


Dow Jones:


Nasdaq:


S&P 500:


Brent olie:



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.