Beursdagboek Trader Guy 19 november 2019, 07:54

...

Wall Street weer nieuwe records, Europa blijf hangen

19 november 2019, 07:54 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Na de eerste sessie van de week zien we op Wall Street opnieuw records, de Dow Jones blijft zo voor de 2e sessie na elkaar boven de 28.000 punten. Het is nu weer wachten wat de dag zal brengen en het blijft enorm belangrijk hoe Wall Street het verder zal doen. Records blijven makkelijk nu maar eens de draai er komt en de indices onder hun toppen blijven kan er snel 2 tot 3% van de indexen af. We zien dat Europa blijft hangen en dat al ruim een week, de DAX geraakt niet boven de 13.300 terwijl de AEX de 600 punten niet weet te doorbreken.


Update markt:
De markt blijft dus wat hangen en dan vooral Europa, de DAX en de AEX geven zelfs al aan dat ze klaarstaan om winstnemingen toe te laten. De DAX laat al 10 dagen amper wat zien terwijl de AEX al 8 sessies blijft hangen na de laatste sprong omhoog. Consolidaties en divergenties blijven gevaarlijk voor het vervolg en dan zeker wanneer ze samen de kop opsteken hetgeen nu het geval is ten opzichte van Wall Street. Daar wel nieuwe toppen ofwel records, Europa wordt dus moe en geraakt amper nog vooruit. Let er wel op dat de consolidatie kan uitbreken naar omhoog maar nogmaals hamer ik erop dat Wall Street dan toppen moet blijven neerzetten (records). Het kan dus moeilijk gaan worden de komende dagen maar zeker niet onmogelijk want in deze markt kan alles.

Als we naar de Dow Jones en vooral naar de Nasdaq kijken dan zien we daar veel signalen dat het wel eens snel afgelopen kan zijn. Bij de Nasdaq zitten we nu zelfs met een "Hindenburg Omen" signaal met daarbij een indicatie dat het wel eens snel klaar kan zijn met de pret op Wall Street. Het is zo dat de afgelopen 2 weken de S&P 500 met 5 op de 8 sessies een record neerzette maar al 7 sessies na elkaar is het zo dat er uit de index MEER aandelen zakken dan stijgen. De records worden dus door veel te weinig aandelen gedragen, daarom zitten we nu ook met een Hindenburg Omen signaal op zowel de S&P 500 als bij de Nasdaq.

Opletten is nu het advies, we weten dus niet waar de top zal uitkomen maar dat die zeer dichtbij komt lijkt me meer dan duidelijk. Niks is er zeker op de beurs, de realiteit kan uit het oog verloren worden maar dat is alleen nog negatiever voor in een latere fase want de markt zal hoe dan ook terug moeten keren in een gebied waar de waarderingen acceptabel worden.

Het handelen:
Het blijft zoals altijd geduldig wachten op het juiste moment, we staan wat betreft het jaar 2019 nog op een mooie winst en deze maand (november) werd er al een long positie met een mooie winst gesloten. We zitten nu weer in een positie en die kunt u nog aankopen door lid te worden. Dit jaar werden er tot nu toe 8 maanden met winst afgesloten en waren er 2 keer verlies maanden. Het jaar loopt hoe dan ook meer dan goed. U kunt gebruik maken van mijn signalen, om mee te doen kunt u zich inschrijven voor een proefabonnement tot 1 februari, nu kan dat voor €39 ...

Ga naar https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op onze ledenlijst.

Resultaat 2019:


Technische niveau's:

Europa:

AEX Index:
De AEX start de week zwakjes en geraakt wederom niet door de 600 punten weerstand, wel blijft de AEX hangen op een niveau waar de 600 punten binnen enkele tellen kan worden bereikt. De lijn over de toppen zien we nu rondom die 600-602 punten uitkomen. Het kan dus moeilijk worden om die 600 punten grens snel te doorbreken en om erboven te blijven, dat moeten we uiteraard spiegelen aan hoe Wall Street verder zal verlopen de komende dagen want daar zitten er hoe dan ook winstnemingen aan te komen op korte termijn. Weerstand nu de 600-603 punten, later de 609-612 en de 621 punten. Steun nog altijd de 594-595 punten (zie grafiek), later de 589 en de 585-586 punten.

DAX:
De DAX start de week opnieuw met wat twijfels en we merken dat de index kwetsbaar blijft voor winstnemingen, na enkele mindere dagen kunnen we stellen dat de DAX aan het consolideren is binnen een range van pakweg 150 punten (13.150-13.300), binnen die range zien we de DAX nu al meerdere sessies (9) hangen. Weerstand hoe dan ook de 13.300 punten, bij een doorbraak kan de index op zoek naar de top ofwel de hoogste stand ooit die rond de 13.550 punten uitkomt. Steun nu de 13.150 punten, de steun daaronder zien we uiteraard rond de 13.000 punten. Pas als de DAX weer onder die 13.000 punten zakt ziet het er minder goed uit, het is nog niet zo ver maar als Wall Street een top zet, en de kans daarop is redelijk groot aan het worden, dan staat de DAX daar binnen enkele sessies rond die 13.000 steun.

Wall Street:

Dow Jones:
De Dow Jones trekt door en sluit voor de 2e sessie op rij boven de 28.000 punten, een nieuwe mijlpaal werd bereikt. We zien ook dat de waardering van de aandelen oploopt, de gemiddelde PE bij de 30 grootste bedrijven in de VS komt al ruim boven de 21 uit, die van de S&P 500 al boven de 24 en de Nasdaq rond de 26. Alles boven de 20 is te duur wat betreft de aandelen dus zullen bedrijven op volle toeren moeten draaien de komende kwartalen om deze waarde te bevestigen. Hoe dan ook, er blijven records sneuvelen bij de Dow Jones, nu al het 9e binnen pakweg 2 weken.

Weerstand nu de 28.000-28050 punten, later zien we de 28.250 en 28.500 punten als weerstand, dat zijn de eerste niveau's die ik kan aangeven. Steun nu de 27.750, de 27.400 (oude top) en de 27.050-27.100 punten. Als er winstnemingen komen ga ik uit van 2 tot 3% daling op korte termijn, later kan de index mogelijk verder omhoog al moet dat nog blijken. Vanaf welke stand de winstnemingen op gang zullen komen blijft een vraag, we zullen het snel genoeg merken want ik denk dat die 28.000 punten, en hetgeen we nu zien op de grafiek, wel eens een draaipunt kan gaan worden. De indicatoren (RSI en MACD) staan nu ook duidelijk in het overbought gebied. Opletten dus en zeker na de overshoot van afgelopen vrijdag.

Nasdaq:
De index zet ook weer een nieuw record neer, na enkele dagen van consolidatie doet de Nasdaq opnieuw mee aan de reeks met nieuwe records op Wall Street. De index komt nu boven de 8500 punten uit waar ik toch wat weerstand had verwacht. Toch blijven opletten want de index zou wel eens kunnen draaien in de loop van deze week met als doel een terugtest van de oude top die rond de 8340 punten wacht. Ook de Nasdaq staat wat betreft de Price Earnings te hoog, een waarde van 26 keer de winst (gemiddeld) is conform de normale normen veel te hoog. Steun nu eerst de 8500 punten, later de oude top rond de 8340 punten en de 8250 punten (negatief signaal). We kijken hoe dan ook eerst naar die oude top als mogelijk doel omlaag. Weerstand nu de 8625, de 8750 en de 8850 punten.

S&P 500:
De S&P 500 kan zich boven de 3100 punten houden, er staat nu als top 3122 op de borden en dat is al bijna 100 punten boven de vorige All Time High (oude top op 3028). Weerstand zullen we nu moeten prikken in het onbekende gebied dus moeten we ronde getallen nemen, eerst de 3150, later de 3175 en de 3200 punten. Steun nu eerst de 3107, de 3090 en de 3065 punten. Alles lijkt ver vanaf waar we nu staan maar het kan snel genoeg weer fors omlaag door winstnemingen. Een doel blijft de oude top al staan we daar nu al bijna 100 punten boven. Met een PE van boven de 24 is de index behoorlijk duur geworden, ook daar moeten we zeker rekening mee gaan houden de komende periode, aandelen zijn nu gewoonweg te duur op Wall Street.

Aanbieding abonnement tot 1 FEBRUARI 2020:
U kunt zich vanaf nu inschrijven voor een proefabonnement dat loopt tot 1 FEBRUARI 2020. Daarbij maakt u gebruik van de ervaring van een coach bij uw handel op de beurs. Dat kan nu via de nieuwe aanbieding voor €39 euro. De markt zal in ieder geval uitdagend, kansrijk en vooral volatiel blijven de komende periode ... Inschrijven kan dus via de Tradershop en de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/tradershop ...

AEX:DAX:Dow Jones:Nasdaq:


S&P 500:Brent olie:Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »