Beursdagboek Trader Guy 3 augustus 2021, 08:29

...

Records AEX en CAC 40, Wall Street moet weer wat inleveren

3 augustus 2021, 08:29 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De topzone testen en dan weer wat inleveren, dat doen de meeste indices momenteel. Geen duidelijke uitbraak tot nu toe op Wall Street al wist de Dow Jones wel even een nieuw record neer te zetten op 35.192 punten maar de index moest daarna fors inleveren. In Europa wel weer nieuwe records, de AEX en de CAC 40 sluiten beiden af op een nieuw record maandag.



Update 3 augustus:
In Europa een sterke start van de nieuwe maand met nieuwe records, zowel de AEX als de CAC 40 zetten een nieuw record neer. De AEX geraakt tot een slot dat uitkomt op 758,22 terwijl de index gedurende de sessie zelfs even tot 762,19 punten geraakte en daar de absolute top neerzet. De AEX doet het nog altijd beter dan de andere indices en daar blijft ASML heel belangrijk bij, ASML wist opnieuw fors hoger te sluiten met een slotstand op €653. Ook de CAC 40 zet een nieuw record neer op 6675 punten, de index geraakte ook even tot de 6690 punten.

Wall Street kreeg na een sterke start later op de avond moeilijk en dat zien we toch al een aantal keer, de Dow Jones wist nog wel even een nieuwe hoogste stand ooit neer te zetten maar sluit bijna 100 punten lager. Ook de S&P 500 deed het eerst goed maar verloor uiteindelijk 8 punten. De Nasdaq bleef wel op winst staan en sluit 8 punten hoger, de Nasdaq 100 won 3 punten. Verder zien we dat de SOX met 21 punten winst sluit terwijl de Dow Transport 84 punten verloor.

Wat waren de hoogtepunten maandag?
Wall Street kende een wisselvallige sessie de eerste dan van de nieuwe maand augustus. Augustus is over het algemeen al een moeilijke maand zeggen beursvolgers want het nieuws valt weg en we zitten midden in de vakantieperiode. We krijgen na een reeks belangrijke bedrijven die met cijfers zijn gekomen en de FED die vorige week met een vergadering kwam nu een periode zonder belangrijke items. De markten staan nu rond hun toppen en zitten al weken in een stevige uptrend die rijp lijkt voor een correctie. We zien zoals ik al aangaf hier en daar wat twijfels bij beleggers die klaar staan om even voor een tijdje uit de markt te gaan en te wachten op een terugval van de markt.

Wat we in de VS nu als nieuws te horen krijgen is de bezorgdheid over de verspreiding van de delta-variant van COVID-19 virus. Deze zorgen in combinatie met toenemende twijfels over de economische groei samen met de vraag of bedrijven die zo goed hebben gepresteerd dat ook de komende periode nog gaan kunnen volhouden? Dat wordt toch een belangrijk item de komende weken en zelfs maanden, iets om goed in de gaten te houden. De markten staan nog aan de bovenkant dus de top komt hoe dan ook steeds dichterbij nu.

Aan de andere kant horen we natuurlijk ook veel positieve berichten, er zijn ook analisten die de bomen tot in de hemel zien groeien en zeggen dat er geen hindernissen meer zijn om ook de komende maanden verder te stijgen. Ze verwachten ook dat de winstgroei onverminderd door zal zetten. Het is maar de vraag wie we moeten geloven, er valt van beide scenario's wel wat te zeggen maar vergeet vooral niet dat de markten de afgelopen periode amper nog een gezonde correctie liet zien. Elke DIP wordt naar mijn mening veel te snel opgekocht, laat een correctie eens een hap lucht uit de markt nemen om daarna waar het kan sterker terug te komen maar dan met wat meer tijd.

Dinsdag wat winst genomen, JULI sluiten we goed af:
Meedoen met US Markets Trading kan uiteraard door lid te worden, dinsdag heb ik winst genomen op de posities die open stonden zodat het resultaat er goed uitziet voor de maand juli. Ik blijf rustig en hou me aan het plan voor de komende periode, rustig naar kansen zoeken en waar het kan wat posities opnemen. Als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding voor €35 die loopt tot 1 oktober ...

Hieronder ziet u het resultaat voor de maand JULI en dat is nu voor de 8e maand op rij dat we winst behalen via alle signaaldiensten. Bij Guy Trading kijk ik ook naar wat aandelen waar er wat mee kan worden gedaan. Schrijf u dus op tijd in, ik zal snel weer een momentum kiezen om in te stappen met een paar posities op indexen.

De nieuwe aanbieding loopt tot 1 OKTOBER en dat voor €35 (Polleke Trading €45 en COMBI-Trading voor €75). Inschrijven kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JULI) en dit jaar (2021):



Marktoverzicht:

Technische conditie AEX:
De AEX zet opnieuw een hogere top neer met een recordslot op 758,22 punten. Het absolute record bij de AEX werd neergezet op 762,19 punten. De index moest daarna vanaf die top gedurende de sessie wat gas terugnemen. De index sluit wel nog met bijna 4 punten winst. Zo zien we dat de AEX rondom die toplijn blijft hangen en blijft het de vraag of de index verder door kan breken. Veel zal afhangen van hoe de andere markten zoals Wall Street zich zullen gedragen de komende dagen.

Steun nu eerst de 749-750 punten met later de zone 736-738 punten als steun want we zien daar de oude toppen uitkomen. Later steun net onder de 730 punten, daarna de reeks recente bodems tussen de 717 en de 720 punten. De valse uitbraak van afgelopen donderdag en gisteren zou bij de AEX wel eens een top kunnen aangeven.

Weerstand zien we nu rond de topzone 758-760 punten, bij een uitbraak kansen richting de 768 en de 775 punten maar of het zal lukken om tot daar te geraken op de korte termijn moeten we afwachten.

Technische conditie DAX:
De DAX blijft spelen met de belangrijke grens 15.500-15.550 punten en die blijft als een soort magneet werken in beide richtingen. De index moest er gisteren opnieuw even naartoe maar we zien richting het slot dat de DAX er ook deze keer net boven weet te sluiten. De steun blijft daardoor nog altijd de 15.500-15.550 punten zone, later zien we de 15.400 en de 15.300 punten als steun.

Weerstand wordt nu de 15.650-15.700 punten met later de topzone rond de 15.800 punten. Bij de DAX ziet alles er wel wat zwakker uit dan bij andere indices, we zien een soort topvorming maar in deze markt is er niks zeker. De indicatoren liggen er ook maar matig bij.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 moet na een redelijke start opnieuw wat inleveren, de index sluit onder de 4400 punten en geraakt zo weer wat verder weg van de topzone 4420-4425 punten. Op de chart zien we toch wat verzwakking omdat de weerstandslijn de index voorlopig tegen blijft houden, er staan wat toppen rondom die 4420-4425 punten.

Steun zien we nu eerst rond de 4380 punten, later komen de 4355 en de 4325 punten in beeld als steun. Verder zien we dat de oplopende steunlijn samen met het 50-daags gemiddelde nu rond de 4285-4290 punten uitkomen, later nog de 4250 punten als steun door de vorige toppen die we zien in mei en juni.

Weerstand zien we rond de topzone die rond de 4420-4425 punten, later komt de 4450 punten als weerstand in beeld maar dan alleen bij een snelle uitbraak tot boven de zware weerstand.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq blijft hangen rond het slot van vrijdag na even een herstelpoging in te zetten die faalde. We zien nog altijd een dubbele top, de kans is groot dat de index in de loop van deze week verder terug moet richting de 14.400 punten waar we de eerste belangrijke steun zien uitkomen. Later komen de vorige toppen van eerder dit jaar weer in beeld, deze steun wacht rond de 14.210 punten.

De topzone rond de 14.800-14.825 punten blijft de eerste en redelijk zware weerstand. Bij een uitbraak mocht die er komen zien we rond de 14.900 en de 15.000 punten weerstand. De index laat wel wat verzwakking zien via die dubbele top en via de indicatoren die wat aan het verzwakken zijn.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1,187 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 72,8 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1814 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.