Beursdagboek Trader Guy 4 augustus 2021, 08:25

...

Records bij de SP 500, de AEX en CAC40

4 augustus 2021, 08:25 | Trader Guy | leestijd: 8 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De sessie begon zwak maar richting het slot kwam er een rally op gang met net een record voor de SP 500 en bijna records voor de Dow Jones en de Nasdaq. In Europa zetten de AEX en de CAC 40 wel weer een record neer. Wel zien we nu behoorlijk wat weerstand op Wall Street, de AEX en de CAC zitten in een vrije zone maar het blijft opletten uiteraard.



Update 4 augustus:
Vooral de AEX en de CAC 40 deden het goed dinsdag, wel eerst een daling bij de AEX door dat ASML even €12 lager begon maar dat werd helemaal weer ingehaald richting het slot. De AEX wist bijna 2 punten hoger te sluiten. De CAC 40 bleef in de plus de gehele sessie, de index zet dan ook weer een record neer. De hoogste slotstand bij de AEX zien we nu op 760 punten, het recordslot bij de CAC 40 komt uit op 6724 punten. De DAX kan weer niet volgen en sluit de sessie af met een klein verlies.

Op Wall Street een record voor de S&P 500, de Dow Jones en de Nasdaq komen er weer heel dicht bij nu. De Dow moest eerst even wat inleveren maar draaide met bijna 400 punten vanaf de bodem om zo net onder de hoogste stand ooit te sluiten. De S&P 500 komt na een winst van 36 punten exact op hetzelfde punt uit als 26 juli. Het scheelt een fractie en we kunnen nu wachten op een nieuw record vandaag. Bij de andere indices kunnen de records in ieder geval wel getest worden vandaag maar daar wacht wel de nodige weerstand.

De sterke bedrijfsresultaten blijven het optimisme bij beleggers aanwakkeren en de kleinste DIP (zoals gisteren) wordt opgekocht. Fund managers verwachten dat de stimulering door centrale banken en economische groeicijfers de aandelenkoersen verder kunnen opstuwen. De bedrijfs resultaten vallen doorgaans hoger uit dan het gemiddelde verwachting van de analisten, maar voor het tweede kwartaal op rij zijn ze nu hoger dan de hoogste ramingen van analisten en dat komt niet vaak voor. Aan de andere kant is het ook niet zo dat de bomen tot in de hemel gaan groeien en zeker niet met de waarderingen ofwel verwachtingen die we nu zien.

Tegenover de positieve stemming bij beleggers staan er ook de nodige zorgen over de mogelijke economische impact van de deltavariant van het virus die nu overal opduikt en zorgen rondom de regelgeving in China.

Dinsdag wat winst genomen, JULI sluiten we goed af:
Meedoen met US Markets Trading kan uiteraard door lid te worden, dinsdag heb ik winst genomen op de posities die open stonden zodat het resultaat er goed uitziet voor de maand juli. Ik blijf rustig en hou me aan het plan voor de komende periode, rustig naar kansen zoeken en waar het kan wat posities opnemen. Als u de signalen wilt ontvangen wordt dan vandaag nog lid via de nieuwe aanbieding voor €35 die loopt tot 1 oktober ...

Hieronder ziet u het resultaat voor de maand JULI en dat is nu voor de 8e maand op rij dat we winst behalen via alle signaaldiensten. Bij Guy Trading kijk ik ook naar wat aandelen waar er wat mee kan worden gedaan. Schrijf u dus op tijd in, ik zal snel weer een momentum kiezen om in te stappen met een paar posities op indexen.

De nieuwe aanbieding loopt tot 1 OKTOBER en dat voor €35 (Polleke Trading €45 en COMBI-Trading voor €75). Inschrijven kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Hieronder het resultaat van deze maand (JULI) en dit jaar (2021):



Marktoverzicht:

Technische conditie AEX:
De AEX zet opnieuw een hogere top neer met een recordslot op 760 punten. Het absolute record bij de AEX werd neergezet op 762,19 punten, de index sluit dinsdag wel weer 2 punten hoger. Zo zien we dat de AEX rondom die toplijn blijft hangen en het blijft het de vraag of de index verder door kan breken. Veel zal afhangen van hoe de andere markten zoals Wall Street zich zullen gedragen de komende dagen.

Steun nu eerst de 749-750 punten met later de zone 736-738 punten als steun want we zien daar de oude toppen uitkomen. Later steun net onder de 730 punten, daarna de reeks recente bodems tussen de 717 en de 720 punten.

Weerstand zien we nu rond de topzone 760-762 punten, bij een uitbraak kansen richting de 768 en de 775 punten maar of het zal lukken om tot daar te geraken op de korte termijn moeten we afwachten.

Technische conditie DAX:
De DAX blijft spelen met de belangrijke grens 15.500-15.550 punten en deze zone blijft als een soort magneet werken in beide richtingen. De index moest er gisteren opnieuw even naartoe maar we zien richting het slot dat de DAX er ook deze keer net boven weet te sluiten. De steun blijft daardoor nog altijd de 15.500-15.550 punten zone, later zien we de 15.400 en de 15.300 punten als steun.

Weerstand wordt nu de 15.650-15.700 punten met later de topzone rond de 15.800 punten. Bij de DAX ziet alles er wel wat zwakker uit dan bij andere indices, we zien een soort topvorming maar in deze markt is er niks zeker. De indicatoren liggen er ook maar matig bij.

S&P 500 analyse:
De S&P 500 moet na een mindere start even wat inleveren maar door de rally later op de dag sluipt de index omhoog tot net een nieuw record bij de topzone 4420-4425 punten. Op de chart zien we daar in ieder geval de weerstandslijn die index voorlopig tegen kan houden de komende sessies, we zien nogal wat toppen uitkomen rondom die 4420-4425 punten.

Steun zien we nu eerst rond de 4380 punten, later komen de 4355 en de 4325 punten in beeld als steun. Verder zien we dat de oplopende steunlijn samen met het 50-daags gemiddelde nu rond de 4285-4290 punten uitkomen, later nog de 4250 punten als steun door de vorige toppen die we zien in mei en juni.

Weerstand zien we rond de topzone die rond de 4420-4425 punten, later komt de 4450 punten als weerstand in beeld maar dan alleen bij een snelle uitbraak tot boven de zware weerstand.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq herpakt zich richting de topzone waar we nog altijd een dubbele top zien uitkomen. De kans is groot dat de index deze topzone zal gaan testen, we zijn er bijna nu. De topzone rond de 14.800-14.825 punten blijft de eerste en redelijk zware weerstand. Bij een uitbraak mocht die er komen zien we rond de 14.900 en de 15.000 punten weerstand.

Steun nu eerst de 14.600 punten, later de 14.400 en de oude toppen rond de 14.210 punten. Het 50-daags gemiddelde zien we nu rond de 14.310 punten uitkomen.

Euro, olie en goud:
De euro zien we nu rond de 1,187 dollar, de prijs van een vat Brent olie komt uit op 72,4 dollar terwijl een troy ounce goud nu op 1816 dollar staat.

De LIVEBLOG en Twitter:
Via de LIVEBLOG en tussendoor ook via mijn Twitter account laat ik gedurende de dag ook wat grafiekjes met korte uitleg voorbij komen over de markt. Op Twitter kunt u mij volgen via @USMarkets dan kunt u deze snelle informatie die ik deel uiteraard ook inzien .... https://twitter.com/USMarkets , ook opvallende beursfeiten komen er vaak langs !

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.