Beursdagboek Trader Guy 22 november 2021, 07:57

...

Korte week op Wall Street, let op vooral de weerstand vanaf nu

22 november 2021, 07:57 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De korte week op Wall Street kan zeker nog voor de nodige volatiliteit zorgen, de grote vraag blijft wat de markt na Thanksgiving zal gaan doen? Vooral de tech sectoren zitten in een soort bubbel na de explosieve stijging van de afgelopen weken. Europa moest wat inleveren vrijdag maar ook hier blijven de toppen binnen bereik zodat er deze week mogelijk wel weer een poging komt richting de records. Wel zorgt de lijn over de toppen voor een zware weerstand nu.Update maandag 22 november:
Wat vooral opviel eind vorige week wat dat er zich divergenties voordoen, de tech stoomt onverminderd door omhoog en zit mogelijk in de laatste fase van de stijging terwijl de traditionele indices het al beginnen op te geven en mogelijk al met een correctie zijn begonnen. Wel opletten tijdens de korte week op Wall Street door het Thanksgiving weekend, Wall Street blijft dicht donderdag en vrijdag is er maar een halve sessie. De periode vooraf aan Thanksgiving is vaak positief, geen zekerheid maar toch nog even opletten voor de overdrijving. Daarna zien we dat de markten vaak wat stoom afblazen dus we kunnen naar wat extra short posities beginnen uit te kijken.

Markt op weekbasis:
De week sloot dus verdeeld en met divergenties, zo zien we bekeken over de gehele week dat de Dow Jones 500 punten. (-1,4%) verloor terwijl de Dow Transport 242 punten (-1,5%) lager eindigde. Aan de andere kant zien we de Nasdaq met 196 punten (1,25%) winst de week afsluiten terwijl de Nasdaq 100 zelfs 373 punten (2,3%) winst boekt hetgeen nog wat beter is. De SOX index waar de grote chip aandelen in zitten wint over de gehele week 117 punten (3,1%). De brede S&P 500 waar de TOP-7 aandelen nu eenmaal ook zwaar meewegen sluit de week af met 15 punten winst (0,3%).

Duidelijker kan divergentie niet zijn merken we, daarom moeten we blijven opletten deze week want divergenties worden vaak recht getrokken en het is nu vooral de vraag welke indices de richting gaan bepalen. De tech sector staat gevaarlijk hoog dus is de kans groot dat daar de meeste ruimte omlaag wacht eens de markt begint te draaien, opletten dus.

Europa sluit de week nog net positief af, de AEX won 1,5 punt (0,2%) terwijl de DAX 56 punten winst boekt (0,4%). De Franse CAC 40 won dan weer 20 punten (0,3%). Een positieve week maar met de nodige moeite en met kleine verschillen.

De euro zakt verder weg en dat blijft voor Europa nu de enige positieve indicatie. Na de stevige stijging van de dollar verwacht ik wel een rebound deze week zodat dit voordeel wat weg zal vallen voor Europa, dus ik voorzie niet zoveel stijging meer bij de AEX, de DAX en de CAC 40 en al zeker niet als Wall Street en dan vooral de tech indices ook door winstnemingen worden getroffen. Ik blijf dus van mening dat er nog wat van de indices af kan. Alleen de Dow Jones zakt. nu zo ver door dat de oude topzone al wordt bereikt, ook daar moeten we goed op gaan letten deze week.

Wat ook kan is dat de tech indices gaan inleveren terwijl de traditionele indices juist wat gaan opkrabbelen door opnieuw sector rotatie. Het zal hoe dan ook niet gemakkelijk worden, we zitten nu in een fase waar beleggers even niet goed weten op welk paard ze moeten wedden en dan hobbelen ze van het een naar het andere.

Beleggers blijven vooral bezorgd over de hoge inflatie, maar door de sterke kwartaalcijfers en gunstige economische data is er voorlopig nog houvast. Daarnaast zijn er nog te weinig alternatieven voor aandelen en hopen de markten dat consumenten het economisch herstel blijven ondersteunen. Verder staan er wel veranderingen aan te komen wat betreft de rente en het opkoop programma, dat kan alles wel snel doen veranderen. En de markten staan al veel te hoog, vooral sommige sectoren springen er nogal uit en schreeuwen in feite al een tijdje om een grotere correctie.

Wat betreft het handelen blijf ik voorzichtig, er hangt wat in de lucht maar het juiste momentum vinden blijft lastig, ik heb al voorzichtig wat kleine posities opgenomen maar ik blijf waar dat nodig is schuiven, deze week zal er wel nog een positie bijkomen zodra het kan. U kunt meedoen door lid te worden via het nieuwe proefabonnement en dat loopt nu tot 1 februari.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 FEBRUARI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
De indices op Wall Street liggen er verdeeld bij, de divergentie tussen traditioneel en tech blijft opvallen want zowel de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index zetten opnieuw records neer terwijl de Dow Jones de oude top nu duidelijk test rond de 35.600-35.630 punten. De S&P 500 moest ook wat inleveren deze keer. Ik merkt toch wat topvorming, ook bij de SOX en de Nasdaq die beiden nog een nieuw record neerzetten vrijdag. Volgende week opletten voor omgekeerde divergentie denk ik, dan kunnen de tech indices omlaag terwijl traditioneel zich herpakt.

In Europa lagere koersen vrijdag, de AEX moest opnieuw 3 punten inleveren terwijl de DAX nu ook wat begint in te leveren. Steun rond de 820 punten wat betreft de AEX index, bij de DAX is dat de 16.025-16.050 punten. Belangrijk wordt nu wat er rond de steunpunten zal gebeuren tijdens de Thanksgiving week.

Dow Jones:
De Dow Jones blijft zwak momenteel, de index geraakt moeilijk op gang en we zien op de grafiek dat de Dow de doelzone al bereikt, die komt uit rond de oude top ofwel tussen de 35.600 en de 35.750 punten. Eerst nog steun rond deze zone ofwel rondom de 35.630 punten waar de oude top uitkomt. Onder die 35.630 punten wacht er een behoorlijk gat omlaag tot rond de 35.000 en de 34.750 punten. De Dow kan daar snel naartoe zodra de daling doorzet.

Weerstand zien we nu eerst rond de 35.750 en de 35.850 punten, later zien we rond de 36.250 punten weerstand met later de topzone rond de 36.500-36.600 punten.

AEX index:
De AEX moest weer wat inleveren maar op zich blijft de index nog altijd dicht bij de lijn over de toppen hangen waar we de afgelopen weken toch de nodige weerstand zien. Of het tot een uitbraak zal komen moeten we afwachten want vanaf deze lijn krijgt de AEX het moeilijk. We zien nu vooral winstnemingen waardoor de AEX bij de steun uitkomt die we zien rond de 820-821 punten. Later zien we steun rond de 812-814 punten en rond de 808-810 punten. Bij de oude topzone tussen de 800-803 punten wacht er wat mij betreft een nog meer duidelijke steun en dat kan wel eens een doel worden voor de AEX index later.

Weerstand nu eerst de 830 punten, daarboven de 835 en de 840 punten als richtpunten.

DAX index:
De DAX moet opnieuw wat inleveren na het aantikken van de weerstand, de DAX blijft voorlopig nog wel sterk liggen na de uitbraak boven de 16.025 punten. Rond de 16.285-16.300 punten wacht er een toch zware weerstand ofwel de lijn over de toppen, mocht de index daar ook boven geraken dan zien we weerstand rond de 16.500 punten. Vanaf nu wel opletten voor winstnemingen.

Steun nu eerst de 16.025-16.050 punten met snel daaronder de bekende 15.810 punten. Later zien we steun rond de 15.600 en de 15.500 punten. De volgende steun zien we rond de 15.340 punten waar nu het 200-daags gemiddelde uitkomt.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq trekt door omhoog tot de lijn over de toppen die we rond de 16.250-16.275 punten zien uitkomen. Net als bij de andere indices lijkt de kans nu groot dat er winstnemingen gaan komen vanaf deze weerstand. De vorige top werd doorbroken maar ik hecht nu toch meer waarde aan de lijn over de toppen ofwel de bovenkant van het oplopende brede trendkanaal. Volgens mij staan we nu op punt om behoorlijk wat in te leveren door winstnemingen.

Als we het samenvatten dan zien we de eerste weerstand rond de lijn over de toppen rond de 16.250-16.275 punten. Verder als er een extreem omhoog komt dan moeten we letten op de 16.500 punten als mogelijk doel. Steun nu eerst de 16.000 punten met snel daaronder de 15.750 punten en de 15.525 punten. Door de volatiliteit kan het in beide richtingen heel snel gaan, ook moeten we alert blijven voor nieuwe sector rotaties momenteel.

Overzicht resultaat november en dit jaar (2021):
Vrijdag werd er winst genomen op wat posities, vooral op de AEX en de DAX maar bij Guy Trading ook op een short positie op ASML. De komende week zal ik zeker weer wat nieuwe posities opnemen, tegen die tijd zal ik de leden laten weten wat we gaan doen.

Het handelen verloopt nog altijd prima en dat is al het gehele jaar zo want via de overzichten hieronder ziet u dat we er wat betreft 2021 goed voorstaan. We hebben nog enkele weken te gaan dit jaar en er komen zeker nog genoeg kansen zoals ik de markt nu inschat. Ik zoek in ieder geval voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden.

Om mee te doen kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 FEBRUARI voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten maand november en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.