Beursdagboek Trader Guy 24 november 2021, 08:54

...

Volatiliteit neemt weer toe, Nasdaq en AEX krijgen klappen

24 november 2021, 08:54 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (2)

Nogal wat beweging dinsdag en dat tijdens een week waar je normaal gezien rustig achterover mag leunen wat betreft de beurzen, zo zien we weer dat er geen tijdstip staat op het moment dat de markten richting kiezen. Zelfs tijdens de week van Thanksgiving staan meerdere indices al ruim 2% onder het slot van vrijdag. De AEX moest even terug tot de 800-802 steun, de Nasdaq verloor zelfs even tot 600 punten vanaf de hoogste stand die maandag werd bereikt. De DAX sluit na 13 dagen makkelijk boven de oude top te blijven hangen onder die 16.000 punten. Richting het slot krabbelde Wall Street wel op, de S&P 500, de Dow Jones en de Dow Transport sluiten zelfs positief.Update woensdag 24 november:
De markt blijft in beweging, we zien forse uitslagen waardoor het wat te gevaarlijk is om posities op te nemen. Dat in een week waar je normaal gezien een rustige stijging verwacht richting het Thanksgiving weekend in de VS. De belangrijke zaken die nu spelen zijn de inflatie, de oplopende rente in de VS, de hoge waarderingen die er nu bij meerdere sectoren staan en de enorme toename van het aantal besmettingen met het corona virus in Europa. Allemaal zaken die meespelen momenteen en de markten nu onder druk zetten, Het is zoeken naar het moment waar de DIP wordt opgekocht maar ook dat is moeilijk om te bepalen, het kan net zo goed zijn dat men de DIP een keer niet opkoopt.

We moeten dus rustig afwachten tot er enigszins wat rust komt zodat we wat makkelijker kunnen handelen en dan ook nog steeds met kleine posities. Met dit geweld kun je een mooie winst maken maar als je dan de verkeerde keuze maakt dan zie je net zo goed een redelijk verlies op je afkomen. Dus even afwachten en alleen op een soort extreem wat kleine posities nemen, niet ergens in het midden waar je niet goed weet waar de markt naartoe gaat.

Dinsdag sluit Wall Street door een rally tijdens het laatste uur over het algemeen hoger, alleen de tech indices die ook stevig opliepen tijdens het laatste uur geraken niet tot een positief slot. De Dow Jones, de S&P 500 en de Dow Transport sluiten wel hoger. Vorige week was dat nog andersom, toen lieten de tech indices een positief verloop zien terwijl de rest moest inleveren. De S&P 500 won 0,2%, de Dow Jones steeg met 0,5%. De Nasdaq en de Nasdaq 100 sluiten ongeveer 0,5% lager terwijl de SOX index 0,35% verloor.

In Europa zien we dat de AEX met 1,6% verlies sluit, de DAX verloor 1,1% terwijl de Franse CAC 40 met 0,85% verlies de sessie afsluit.

De obligatiemarkten blijven zich opmaken voor een hogere rente nadat duidelijk werd dat Jerome Powell herbenoemd zal worden als voorzitter van de FED. De markt prijst nu al drie renteverhogingen van 0,25% in het jaar 2022 als het Powell zal liggen. Zijn rivaal Lael Brainard werd gezien als meer 'dovish' en zou dan minder sterk geneigd zijn om de rente snel te verhogen. We gaan het allemaal wel zien de komende weken, op dit moment zien we dat de markten wat stoom afblazen na een zeer sterke periode.

Zoals ik al aangaf blijf ik voorzichtig, er hangt wat in de lucht maar het juiste momentum vinden blijft lastig, als het kan zal ik deze week of begin volgende week wat posities opnemen, dan zal ik de leden op tijd een SMS en mail sturen uiteraard.

Vanaf vandaag kunt u gebruik maken van een Black Friday aanbieding, u kunt meedoen door lid te worden via het nieuwe proefabonnement voor €25 tot 1 februari.

Schrijf u nu in via de BLACK FRIDAY aanbieding tot 1 FEBRUARI voor €25. Ga meteen naar onze Tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
De indices op Wall Street moesten gedurende de sessie weer behoorlijk inleveren maar herpakken zich deze keer richting het slot. De Dow Jones en de S&P 500 sluiten zelfs positief de sessie af, de tech indices verliezen nog maar moesten even ver terug gedurende de sessie. In Europa verliezen, de AEX moest 13 punten inleveren en kon zich maar net vastklampen op de 800-802 punten steun, de DAX viel terug tot onder de 16.000 punten. Een zwak teken voor het vervolg of er moeten nu heel snel koopjesjagers komen om de indices weer omhoog te stuwen.

Dow Jones:
De Dow Jones bleef vrij makkelijk overeind tijdens de verkoopgolf van de afgelopen 2 dagen, we zien nu omgekeerde divergentie ten opzichte van de tech indices. Dat gaf ik al aan eind vorige week, opletten dat de indices snel weer naar elkaar toe bewegen en dat is wat we nu zien. De Dow lijkt een bodem te zetten op de steunzone waar de oude top uitkwam, rond de 35.600 punten.

De doelzone werd al bereikt, die komt uit rond de oude top ofwel tussen de 35.600 en de 35.750 punten, de index kon deze zone goed verdedigen. Eerst nog steun rond deze zone ofwel rondom de 35.600 punten waar de oude top uitkomt. Onder die 35.600 punten wacht er een behoorlijk gat omlaag tot rond de 35.000 en de 34.750 punten. De Dow kan daar snel naartoe zodra de daling doorzet.

Weerstand zien we nu eerst rond de 35.850 punten, later zien we rond de 36.250 punten weerstand met daarboven de topzone rond de 36.500-36.600 punten.

AEX index:
De AEX krijgt een behoorlijke tik om de oren en viel dinsdag terug tot de absolute steunzone waar de oude toppen uitkwamen, die zien we rond de 800-802 punten. De index geraakt er zelfs niet meer van weg na de test, het slot kwam uit op 802 punten zodat er eigenlijk geen marge meer overblijft om verder te zakken. Het is dus belangrijk dat de AEX zich snel herpakt om erger te voorkomen.

Steun nu eerst de zeer belangrijke zone 800-802 punten waar we de oude top zien uitkomen. Bij een verdere daling moeten we rekening gaan houden met een terugval tot de 780-782 punten waar de volgende belangrijke steun wacht. Weerstand nu eerst weer de 810-812 punten met later de 815 en de 820 punten.

DAX index:
De DAX zakt verder door en breekt de steunzone duidelijk die enkele weken geleden voorzichtig werd doorbroken. Het slot onder de 16.000 punten ziet er niet goed uit, wel wacht er rond de 15.810 punten nog een stevige steun.

Rond de 16.000-16.050 punten wacht de eerste en meteen zware weerstand ofwel de oude topzone. Later weerstand rond de 16.150 en 16.250 punten.

Steun nu eerst de bekende 15.810 punten, later zien we steun rond de 15.600 en de 15.500 punten. De volgende steun wacht dan rond de 15.360 punten waar nu het 200-daags gemiddelde uitkomt.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq kreeg het weer moeilijk en moest terug tot rond de 15.600 punten, later kwam er wel een rally op gang waardoor de schade werd beperkt. De vraag is nu of de bodem voor deze week er al staat? Op de grafiek zien we wel nog ruimte omlaag tot rond de dubbelde steun die uitkomt rond de 15.450-15.500 punten. We blijven de komende dagen hoe dan ook alert, er kan zich een instap moment voordoen waar ik voor de leden iets kan doen.

Nu zie ik steun rond de 15.600 punten met later rond de 15.450-15.500 punten nog een belangrijke steunlijn, later nog steun rond de 15.300 punten. Weerstand zien we nu eerst rond de 16.000 punten, later de top van maandag rond de 16.212 punten.

Overzicht resultaat november en dit jaar (2021):
Het handelen verloopt verder nog altijd prima en dat is al het gehele jaar zo want via de overzichten hieronder ziet u dat we er wat betreft 2021 goed voorstaan. We hebben nog enkele weken te gaan dit jaar en er komen zeker nog genoeg kansen zoals ik de markt nu inschat. Ik zoek in ieder geval voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden.

Om mee te doen kan dat nu via het BLACK FRIDAY proefabonnement tot 1 FEBRUARI voor €25. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten maand november en dit jaar (2021)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.