Beursdagboek Trader Guy 4 augustus 2022, 08:49

...

Stevige rally op Wall Streep op hoop, toch goed opletten nu

4 augustus 2022, 08:49 | Trader Guy | leestijd: 9 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

De stijging kwam duidelijk terug woensdag maar we moeten goed opletten want de markt trekt teveel speculanten nu. De economische zaken en de geopolitieke spanningen die toenemen kunnen snel voor een ommekeer zorgen en ook in de negatieve richting zal het snel gaan. De aandelen worden weer behoorlijk duur door de stijging van de afgelopen 3 weken, ik zie hier en daar plussen van meer dan 20-25% vanaf de bodem en dat is naar mijn mening teveel van het goeie. Verder zien we dat de Brent olie vanmorgen rond de 97 dollar staat en de 10-jaars rente in de VS rond de 2,75% staat. De futures staan vanmorgen vlak iets lager op Wall Street, de indices zijn woensdag ook niet op de hoogste stand van de sessie gesloten. We blijven opletten de komende dagen ...

Meedoen met onze signalen die we versturen kan door lid te worden via de Tradershop ... Let op, er loopt nu een aanbieding tot 1 OKTOBER voor €35 ...Update donderdag 4 augustus:
Wall Street sluit fors hoger en dat is geen goed teken naar mijn beleving, de bewegingen in de markt zijn te fors en deze keer in de positieve richting. Als het zo verder gaat dan krijgen we de inflatie dubbel en dwars weer terug en helpt er helemaal niets om die te temperen. Het is heel simpel, hogere beurzen, meer lucht in de markt, meer verwachte winsten enz... daar krijg je de zachte landing van de inflatie niet mee onder controle maar dat wordt later wel duidelijk. Met andere woorden, als het zo verder gaat dan zal de FED zeker niet minder agressief worden, mogelijk voor 1 keer maar later zullen ze weer enkele tanden bij moeten steken.

Uiteindelijk won Wall Street fors met 416 punten voor de Dow Jones, een winst van 319 punten voor de Nasdaq en 64 punten winst voor de S&P 500. Verder zien we een plus van 2.65% voor de SOX index terwijl de Dow Transport index 1% winst boekt.

In Europa sluit de AEX bijna 9 punten hoger (1,2%) terwijl de DAX een winst liet zien van 138 punten (1%). De Franse CAC 40 sluit 1% hoger terwijl de BEL 20 het veel beter deed dan de rest met een plus van 1,75%.

Het lijkt er sterk op dat de markten even een adempauze nemen om te beoordelen wat er wereldwijd aan de hand is. In deze markt betekent een adempauze dat de daling is gestopt en er ruimte is om de speculanten terug de markt op te sturen en daarom krijgen we van die waanzinnige bewegingen in de positieve richting. Let er op dat het nog steeds een "Bear Market Rally" kan zijn en die kunnen zoals we merken enorm sterk zijn. Wat speculanten dan snel vergeten is dat we nog met die enorme inflatie zitten en dat renteverhogingen daardoor niet zullen stilvallen omdat men agressief zal moeten blijven ingrijpen. Verder blijven we zitten met geopolitieke spanningen zoals de oorlog met Rusland en de dreigende situatie met China die daar nu bijkomt.

Verder kregen we nog wat economische cijfers, de inkoopmanagers index ISM trok aan tot 56,7 in juli terwijl de S&P Global index daalde naar 47,3 in juli. De laatste laat duidelijk zien dat er sprake is van een krimp. Eigenlijk wijzen er meer indicatoren naar een verdere krimp van de economie en dat kan naar mijn mening geen goed teken zijn. We gaan het zien de komende weken, zelf geloof ik niet dat er wat betreft de beurzen nog veel opwaarts potentieel is.

We blijven hoe dan ook rustig, gisteren (woensdag) werden we verrast door de stijging maar door dat ik bij mijn standpunt blijf neem ik mijn tijd. We hebben echter te maken met een stevige positieve beweging en die moeten we even uitzitten, dat kan even wat pijn doen maar als de daling terugkomt zitten we wel goed met de posities.

De signaaldiensten:
We hebben nog wat posities lopen op dit moment maar we hebben wat moeten doorrollen, dat komt omdat ik de stoploss ruimer wil hebben om zo gerust in de markt te zitten. Om mee te doen met de posities die we uitkiezen kunt u lid worden en inloggen op de website bij de Tradershop waar u dan alle details kunt zien. Wat betreft de maand juli werd er voor de 7e maand op rij winst behaald, op naar augustus voor een nieuwe uitdaging en die is er nu wel. Zelf heb ik er alle vertrouwen in dat het goed zal komen.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 OKTOBER 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 OKTOBER voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street laat een sterke sessie zien met vooral weer de tech indices die fors hoger sluiten, de Nasdaq won 319 punten (2,6%) terwijl de SOX index 79 punten (2,65%) hoger sluit. Verder zien we bij de S&P 500 ook een sterke sessie, de index won 64 punten (1,55%) met een slot op 4155 punten. De Dow Jones geraakte 415 punten (1,3%) hoger en sluit de sessie af op 32.812 punten.

In Europa zien we een winst van 138 punten (1%) bij de DAX met een slot op 13.587 punten, de AEX won 9 punten (1,2%) om op 734,5 punten te sluiten. Over de gehele lijn zien we mooie plussen woensdag maar ik zie ook nogal wat overdrijving op de markten als we bekijken in welke fase we ons momenteel bevinden. Maar we moeten uiteraard accepteren wat de markt doet, we gaan de andere kant ook snel weer meemaken naar mijn gevoel en dat is dan een forse daling.

Dow Jones:
De Dow Jones sluit met 415 punten hoger en pakt zo het verlies van dinsdag terug, de index blijft rondom de 32.500-33.000 punten hangen momenteel. Het slot lag woensdag op 32.812 punten met een hoogste stand die op 32.912 punten uitkwam. Bij de Dow Jones ziet het er allemaal wel wat moeilijker uit dan bij de tech indices die verder doorstomen met nieuwe toppen.

Steun nu eerst rond de 32.500 en later rond de 32.200 punten, verder zien we rond de 32.000 en de de 31.675-31.700 punten steun waar ook het 50-daags gemiddelde rond de 31.680 punten uitkomt. Weerstand nu rond de 32.900-33.000 punten, later de 33.300 punten weerstand.

AEX index:
De AEX sluit 9 punten hoger met een slot op 734,5 punten, de index geraakt zo toch vrij makkelijk weer tot boven de 730 punten en sluit nu de sessie af rond het 200-daags gemiddelde. Er kan rondom deze stand wel de nodige weerstand ontstaan maar in deze markt blijft natuurlijk van alles mogelijk. Hou ook rekening met een forse terugval na de enorm sterke stijging van de afgelopen weken.

Steun nu eerst rond de 728 punten met daaronder de 722-723 punten en wat later de 718-720 punten. Verder zien we steun rond de 712 en de 708-710 punten zone. Weerstand rond de 735 punten, later de 742 en de 755 punten.

DAX index:
De DAX sluit 138 punten hoger ofwel 1%, de index blijft zo ruim boven de 13.400 punten uitkomen waar we de belangrijke steun zien uitkomen. Weerstand nu eerst de 13.750 punten met later de 13.900-14.000 punten als mogelijk doel mocht de vaart erin blijven.

Steun blijft nu de 13.400 punten met later de belangrijke zone 13.000-13.050 punten als steun. Verder zien we rond de 12.750 punten de volgende steun voor de DAX.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq breekt uit door de weerstand van eind februari begin maart en dat is nogal vreemd, zonder enige twijfel zelfs zien we op de chart hieronder. Wat hoger rondom de 13.000 punten zien we de volgende zware hindernis wachten, ik ben benieuwd of dat ook nog haalbaar wordt tijdens deze rally?

Steun nu eerst rond de 12.500-12.550 punten, later weer de 12.300 en de 12.100 punten als steun. Verder zien we steun rond de 11.750 en het 50-daags gemiddelde dat rond de 11.600 punten wacht.

Overzicht resultaat dit jaar (2022):
Alle signaaldiensten sluiten dit jaar al voor de 7e maand op rij met winst want de maand juli sluiten we positief af. Deze maand zullen we zien hoe alles zal verlopen, er lopen wat posities nu waar we nog de tijd voor nemen. Er komen zeker nog genoeg kansen om wat te doen in deze markt. Na het door rollen van enkele posities staat er nu een verlies maar de posities lopen nog altijd mee en tellen voor de maand augustus.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 OKTOBER 2022 voor €35. Ga naar onze Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en kies een abonnement.

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.