Beursdagboek Trader Guy 6 augustus 2022, 10:30

...

Twijfels over rente, markt verdeeld het weekend in

6 augustus 2022, 10:30 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

Een verdeelde sessie na de cijfers over de werkgelegenheid want die waren goed maar dat zet meteen de rente een stap hoger. Men verwacht nu dat de FED niet zo makkelijk op de rem zal trappen en agressief al blijven met het optrekken van de rente. De 10-jaars rente in de VS liep vrijdag al op tot rond de 2,85% na dat er de dagen ervoor sprake was van een daling tot rond de 2,5%. De tech indices moesten wat inleveren maar de Dow Jones sluit de sessie af met een kleine winst (0,25%). De meer traditionele indices deden het dus beter, ook de Dow Transport index sluit hoger (0,85%). In Europa was er verlies, de AEX sluit 1,2% lager terwijl de DAX 0,65% verloor. De Brent olie herstelt wat, de prijs voor een vat kwam vrijdagavond uit op 94,7 dollar. De komende week zal hoe dan ook weer belangrijk worden voor het vervolg, toch opletten voor de reële markt wat de onderliggende factoren blijven er slecht uitzien.

Meedoen met onze signalen die we versturen kan door lid te worden via de Tradershop ... Let op, er loopt nu een aanbieding tot 1 OKTOBER voor €35 ...Weekend update 6 augustus:

Na de cijfers over de werkgelegenheid in de VS die nogal meevielen werd de markt behoorlijk nerveus, in eerste instantie moesten alle indices behoorlijk inleveren door dat de vrees voor een nog agressievere FED. De rente kan verder worden opgetrokken daardoor, maar aan de andere kant nam de vrees voor een recessie wat af hetgeen dan weer als positief werd gezien. Alles bij elkaar een dubbele werking en dat zien we ook aan het verloop van de markt, de tech aandelen moesten wat inleveren maar de meer traditionele indices deden het dan weer goed en sluiten de sessie zelfs positief af.

De arbeidsmarkt is robuust en dat wil zeggen betekent dat er geen hindernissen meer zijn voor de FED om een nog agressiever monetair beleid te voeren de komende tijd om de inflatie te bestrijden. Het aantal banen in de VS steeg in juli met 528.000 hetgeen fors meer is dan de 258.000 banen waar de markt op rekende. Het werkloosheidspercentage daalde van 3,6% naar 3,5%. Het kan seizoensgebonden zijn maar de cijfers lagen deze keer wel echt ver boven de verwachtingen.

Het blijft enorm moeilijk om een goed beeld te krijgen van wat er precies gaande is, de hoge inflatie blijft parten spelen, de arbeidsmarkt blijft overspannen en dit alles zal er niet voor zorgen dat de FED op de rem zal trappen wat betreft het rentebeleid. Aan de andere kant hebben de markten al een behoorlijke rally achter de rug wat dan ook weer te speculatief lijkt voor de periode waarin we ons bevinden. Verder is er op geopolitiek vlak ook nog van alles gaande, de oorlog met Rusland is nog in volle gang en daarbij merken we oplopende spanningen tussen China en Taiwan na het bezoek van een belangrijke politieke delegatie aan Taiwan.

De S&P 500 index verloor vrijdag 0,2% met een slot op 4145 punten terwijl de Nasdaq met een verlies van 0,5% de sessie afsloot om op 12.657 punten te sluiten. De Dow Jones sluit met winst, de index won 0,2% om op 32.803 punten te sluiten. Verder zien we dat de Dow Transport 0,85% hoger sluit en de SOX index een verlies leed van 0,9%. Duidelijk een verdeelde sessie op Wall Street, de meer met tech beladen indices verloren terwijl de traditionele aandelen met winst de sessie afsluiten.

Op Weekbasis zien we ook een verdeeld beeld, de Dow Jones verloor 41 punten (-0,15%) terwijl de S&P 500 een winst van 15 punten (0,35%) liet zien. Verder won de Nasdaq 267 punten (2,15%) terwijl de Nasdaq 100 index 260 punten (2%) winst boekte. De Dow Transport verloor over de gehele week 8 punten (-0,05%) terwijl de SOX index 86 punten (2,9%) winst boekte.

In Europa verloor de AEX index vrijdag 9 punten (-1,2%) met een slot op 722,7 punten terwijl de DAX 89 punten (-0,65%) verloor vrijdag. De Franse CAC 40 sluit 41 punten (-0,65%) lager terwijl de BEL 20 index 12 punten (-0,3%) verloor. Op weekbasis zien we bij de AEX index dan toch nog een verlies van bijna 7 punten (-0,9%) terwijl de DAX 90 punten (0,7%) hoger sluit na een volatiele week. De Franse CAC 40 won op weekbasis 0,4% terwijl de BEL 20 index 0,9% verloor.

Zelf proberen we naar mooie kansen te zoeken om op te handelen, we pakken dan vooral de bekende indices en bij Guy Trading samen met COMBI-Trading ook wat aandelen en de Brent olie. We doen dat rustig en nemen onze tijd, we handelen ook nog steeds met kleine posities.

Zodra u lid wordt kunt u inloggen op de website bij de Tradershop waar u dan alle details kunt zien. Wat betreft de maand JUNI hebben we opnieuw winst kunnen maken bij alle abonnementen en dat al voor de 6e maand op rij dit jaar. Meedoen met de signalen die we versturen kan door lid te worden via de Tradershop ...

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 SEPTEMBER 2022. Schrijf u nu snel in tot 1 SEPTEMBER voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street sluit verdeeld de sessie af vrijdag, na de cijfers over de werkgelegenheid die beter waren dan verwacht kwamen er twijfels, de rente liep op en de indices moesten allemaal inleveren. Toch zien we dat de tech aandelen negatief bleven maar dat de meer traditionele indices het richting het slot beter delen met een kleine plus voor de Dow Jones (0,25%). De S&P 500 verloor 0,15% terwijl de Nasdaq 0,5% moest inleveren, dat viel nog mee want alles stond gedurende de sessie veel lager. De SOX index moest 0,9% inleveren vrijdag.

In Europa zien we wat grotere verliezen, de AEX sluit bijna 9 punten (-1,2%) lager en sluit op 722,7 punten, de DAX verloor 89 punten (-0,65%) om op 13.574 punten te sluiten.

Overzicht resultaten deze maand maart en dit jaar (2022):

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.