Beursdagboek Trader Guy 3 oktober 2022, 08:31

...

Moeilijke week op komst, wel grote kans op stevige bounce

3 oktober 2022, 08:31 | Trader Guy | leestijd: 13 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Wat krijgen we deze week op de markten? In ieder geval zal de markt volatiel blijven met grote uitslagen en een stevige "Bear Market Rally" zit er wel in vanaf nu. Ook al staan alle signalen nog op rood toch zien we vaak dat juist dan de markt een onverwachte wending maakt die behoorlijk fors kan uitpakken. Als ik naar de markt kijk nu dan zien ik dat er meerdere indices rondom hun bodem van juni uitkomen, dan kun je kopers trekken hetgeen wel vaker voorkomt. Dat we het in eerste instantie een "Bear Market Rally" noemen is logisch, dan zal die mogelijk voor 3 tot 5% herstel zorgen en wie weet zelfs tot 7 a 8% binnen een korte periode. Hou er rekening mee, ik zeg absoluut niet dat zoiets zeker is maar de kans erop is redelijk groot nu. Vanmorgen zien we dat de Brent olie het goed doet, de olie stijgt met 2,5 a 3% tot 87-88 dollar. Verder zien we de 10-jaars rente in de VS nu rond de 3,78% terwijl de euro ten opzichte van de dollar op 0,98 uitkomt en dat is weer wat dichter bij de 1 op 1. Wat betreft het handelen werden er al wat posities opgenomen voor de leden, wie mee wil doen kan lid worden uiteraard ...

De slimste belegger 2022:
Vandaag start de slimste belegger waar ik een van de coaches ben, wie doet mee? Mooi om even te zien wie er het best vanaf komt en een goed meetpunt om te laten zien wat men kan doen met long en short posities vooral om te leren werken met Turbo's. Schrijf je in via https://www.slimstebelegger.nl en doe dus mee !!

Om mee te doen met onze signalen kunt u nu gebruik maken van de nieuwe aanbieding voor nieuwe leden tot 1 december, dan kunt u in ieder geval kennis maken met onze signaaldiensten via de Tradershop ... Let op, er loopt nu een nieuwe aanbieding tot 1 DECEMBER voor €35 ...Update maandag 1 oktober:
Vanmorgen staan de futures in ieder geval wat hoger, de vraag is of dat zo zal blijven want de markten blijven volatiel. In de loop van de nacht stond de indicatie nog behoorlijk wat lager. Hoe dan ook, blijf alert en doe niet teveel in deze markt want we zien grote uitslagen aan beide kanten. De kans op een ferme "Bear Market Rally" zit er zeker in de komende dagen maar belangrijk is dat het goeie momentum wordt gekozen om in te stappen. Voor de leden lopen er al enkele kleine posities, u kunt nog meedoen door lid te worden ...

Vanavond om 19:30 is er ook een webinar dat u kunt volgen
Vandaag (3 oktober) om 19:30 geef ik samen met nog 2 analisten een webinar dat u kunt volgen. Om het live te bekijken moet u zich inschrijven via de link https://www.onlineseminar.nl/bnpparibas/webinar/49180/slimste-belegger-turbos-toepassen-door-beleggingse/ Schrijf u dus op tijd in, ik zal het over de markt en enkele indices hebben maandag.

Marktoverzicht Wall Street:
Op de beurzen merken we dagelijks ook de nodige onrust, vrijdag kregen we opnieuw een zeer volatiele sessie met eerst hoger en daarna opnieuw lager om met vooral nieuwe bodems te sluiten op Wall Street na een zeer slechte week, maand en kwartaal. De S&P 500 zet zo een nieuw dieptepunt neer in 2022, de index sluit met 55 punten verlies (-1,5%) om op 3585 punten te sluiten. Ook de Dow Jones verloor 500 punten (-1,5%) met nu een slot op 28.725 punten. De Nasdaq Composite verloor 162 punten lager (-1,5%) om de sessie af te sluiten op 10.575. Verder zien we ook een verlies van 193 punten bij de Nasdaq 100 (-1,75%) om op 10.971 punten te sluiten. De Dow Transport verloor 200 punten (-1,65%) terwijl de SOX index sluit met 41 punten verlies (-1,75%). Op weekbasis boekten de belangrijkste indices op Wall Street stevige verliezen. De S&P 500 en de Dow Jones zakken beiden 2,9% op weekbasis terwijl de Nasdaq 2,7% verloor.

Bij de S&P 500 index werd september de slechtste maand sinds maart 2020 met over de gehele maand een verlies van maar liefst 9,3%. De Dow Jones verloor in september 8,8%, terwijl de Nasdaq 10,5% verloor. Als we het per kwartaal bekijken dan hebben de S&P 500 en Nasdaq hun eerste verliesreeks van drie kwartalen op rij sinds 2009 afgerond, de S&P 500 verloor 5,3% de Nasdaq verloor 4,1% in het 3e kwartaal. De Dow Jones deed het nog wat slechter, de index verloor in het derde kwartaal met 6,7% en zag voor het eerst sinds 2015 een derde kwartaal op rij met verlies. Dat zijn de feiten nu de week, maand en kwartaal werden afgerond en dat ziet er niet goed uit.

Marktoverzicht Europa:
In Europa zien we deze keer geen verlies omdat Wall Street rond het slot hier nog positief stond, de AEX index won 7 punten (1,1%) met een slot op 640,6 punten, de DAX sluit vrijdag 139 punten hoger de sessie af (1,15%) met een slot op 12.114 punten. Verder zien we een winst van 1,5% bij de Franse CAC 40 terwijl de BEL 20 met 45 punten winst (1,35%) sluit op 3370 punten. In tegenstelling tot Wall Street dus winst in Europa vrijdag, laten we zeggen dat de markt hier op tijd dicht was voor de volgende verkoopgolf op Wall Street van start ging.

Bekeken op maandbasis zien we dat de AEX index 5,8% verloor, de DAX sluit de maand met 5,6% verlies. De Franse CAC 40 verloor met 5,9% ook fors terwijl de BEL 20 index 6% terug moest in september. Bekeken over het 3e kwartaal zien we ook forse verliezen bij alle indices in Europa.

Verwachtingen deze week:
Het is een moeilijke markt dus om verwachtingen uit te spreken op een langere periode dan moet je de kop uitsteken en dat is iets wat ik het liefst aan een ander overlaat. Wel kan ik enkele voorbeelden uit het recente verleden erbij pakken en dan zien we dat er toch telkens van de enorme heroplevingen voorbij komen. Nu toch de meeste indices een diepere bodem hebben neergezet lijkt het me logisch dat er snel opnieuw een heftige reactie omhoog op komst moet zien, een "Bear Market Rally", en die kunnen soms heel heftig zijn maar ze blijven vrijwel altijd ver onder de vorige hoge top. Reken op 3% tot 5% of zelfs tot 7 a 8%, voorbeelden genoeg dus hou er rekening mee want er komt zo'n soort beweging aan op de vrij korte termijn. Daarna kan de markt ofwel de indices weer op zoek naar diepere bodems dan waar we nu staan.

De redenen moet ik niet meer noemen denk ik, die kennen we (inflatie, oorlog, een recessie die eraan zit te komen en de agressieve houding van de centrale banken). Toch moeten we nu rekening beginnen te houden met de kwartaalcijfers die eraan zitten te komen vanaf de week van 10 oktober. Verder zal men ook kijken naar de werkgelegenheid op vrijdag 7 oktober en uiteraard naar de inflatiecijfers in de VS die in de week van 10 oktober uitkomen. Verder zien we dat de rente wat lager staat dan eerder tijdens de week, vrijdag sluit de 10-jaars rente op 3,78%. De Brent olie zien we rond de 87-87,5 dollar nu.

Op de korte termijn ofwel richting het einde van het jaar zullen we de marktvolatiliteit niet kwijt geraken vrees ik, de beurzen zullen fors blijven bewegen in beide richtingen. Rust en kalmte blijft niet aan de orde, dat komt later wel weer. Dat de markten de neiging blijven tonen om de trend omlaag door te zetten is duidelijk, alle indices bevinden zich in een Bear Market ofwel meer dan 20% onder hun top. Met nog 3 maanden te gaan dit jaar zal het moeilijk worden om de Bear te verslaan maar zoals ik vaker zeg blijft alles mogelijk in deze markt en we kijken nergens meer van op.

Signaaldiensten:
We blijven voorzichtig handelen waar dat kan, de maand september werd met een mooie winst afgerond en nu hebben we al wat kleine posities opgenomen om de maand oktober te starten. We kiezen dan vooral de bekende indices en bij Guy Trading samen met COMBI-Trading ook wat bekende aandelen en de Brent olie. We handelen ook nog steeds met kleine posities omdat de markt te volatiel blijft. Dat lukt zo prima dit jaar in deze enorm volatiele en moeilijke markt.

Meedoen met onze signalen kan nu via de nieuwe aanbieding die loopt tot 1 DECEMBER 2022. Schrijf u nu snel in voor €35 via de Tradershop en kies uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Opnieuw een matige sessie vrijdag, en een slechte week en vooral ook een hele slechte maand wat betreft de beurzen. De S&P 500 verloor vrijdag 1,5% terwijl de Dow Jones met 1,7% terug moest. De Nasdaq verloor 1,5%, de SOX index sluit met 1,75% verlies de week af.

In Europa sluit alles nog positief, de AEX won 7 punten ofwel 1.1% terwijl de DAX 139 punten hoger sluit ofwel 1.15%.

Dow Jones:
De Dow Jones moest vrijdag opnieuw inleveren, de index sluit de sessie af met 500 punten verlies met nu een slot onder de 29.000 punten (28.725). Zo geraakt de index nog wat verder onder de 30.000 punten grens die heel belangrijk blijft als richtpunt omhoog. Om duidelijk en vooral langer te herstellen zal de Dow Jones die 30.000 punten grens moeten doorbreken, in deze markt kan dat makkelijk want de volatiliteit zorgt ervoor dat doelen snel worden opgezocht en dat zowel omhoog als omlaag. Als de index zich verder weet te herpakken boven de 30.000 punten dan letten we op de 30.250 en de 30.600 punten als weerstand.

We zien nu een eerste steun rond de 28.700-28.750 punten, later steun rond de 28.500 en de 28.000 punten. Bij een grotere sell-off steun rond de 27.000-27.250 punten.

AEX index:
De AEX herpakt zich maar veel anders is het niet, de index blijft in de downtrend hangen met als doel een nieuwe test van de bodemzone als de markt slecht van start gaat begin komende week. Steun nu eerst de 630-633 punten, later vooral de bodemzone rond de 627-630 punten als steun. Later pas rond de 618 en de 595 punten steun.r

Weerstand nu eerst de 640-643 punten met later de 650-655 punten, verder zien we rond de 660 en de 665 punten weerstand.

DAX index:
De DAX kon zich goed herpakken afgelopen vrijdag en staat weer boven de 12.000 punten. De index blijft over de afgelopen periode wel behoorlijk zwak, de index zette gedurende de week een diepere bodem neer op 11.867 punten, onder die bodem kan de DAX naar de volgende steun die we rond de 11.500 punten zien. Verder steun rond de 11.300 en de 11.000 punten.

Weerstand zien we nu eerst rond de 12.150 en later rond de 12.400 punten. Later zien we weerstand rond de 12.600 en de 12.800 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq sluit na nog een positieve start van de sessie vrijdag opnieuw negatief, de index verloor 162 punten (-1,5%) en sluit af op 10.575 punten, de laagste stand van de sessie zien we rond de 10.572 punten uitkomen en dat is rond de bodem van dit jaar die we op 10.565 punten zien uitkomen.

Steun nu eerst de bodem van dit jaar rond de 10.565 punten met later rond de 10.500 punten steun. Verder letten we op de 10.250 en de 10.000 punten als steun. Weerstand nu eerst rond de 10.750-10.800 punten met later de zone 11.000-11.100 punten. Verder zien we rond de 11.250-11.300 punten en de 11.500 punten weerstand.

Overzicht resultaten deze maand september en dit jaar (2022):

De signaaldiensten:
De maand september werd positief afgerond en we richting ons nu al op de maand oktober waarvoor we al enkele posities hebben opgenomen. We blijven altijd zoeken naar een mooi momentum om in te stappen en dat lukt in deze moeilijke markt nog redelijk goed zoals u kunt merken aan de resultaten voor de maand september en het gehele jaar 2022. Meedoen met onze signalen kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 DECEMBER 2022 en dan voor €35.

Ga snel naar onze Tradershop en kies daar uw abonnement via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop dan staat u vandaag nog op de lijst en ziet u alle details over de posities die eventueel open staan.


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.