Beursdagboek Trader Guy 24 oktober 2022, 08:06

...

Start belangrijke week, cijfers TOP 5 zullen richting bepalen

24 oktober 2022, 08:06 | Trader Guy | leestijd: 13 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De markt blijft zo te zien positief omdat beleggers verwachten dat de cijfers wel goed zullen zijn, dat denk ik ook wel maar aan de andere kant staat de markt nu weer hoog na de recente forse Bear Market Rally. Dan moet je opletten, er komt weer een moment dat er winst wordt genomen als het cijfergeweld opdroogt en dan moet je klaar zitten om wat shorts op te nemen. Dat zal ik zodra het momentum goed is ook doen voor de leden maar wanneer dat exact zal zijn moet ik rustig afwachten. Op zich niet iets om ons druk over te maken want hoe dan ook had ik de short posities vrijdag in de ochtend toen alles nog lager stond verkocht met een mooie winst, zoals ik vaker aangeef, in deze markt moet je waar het kan de winst nemen en dat doe ik dan ook. De maand oktober verloopt heel goed, het is tot nu toe de beste voor ons dit jaar en dat bij de huidige marktomstandigheden die echt uitdagend blijven voor beleggers. Kijk uiteraard ook naar de 10-jaars rente in de VS die nu wat terugloopt, die staat vanmorgen op 4,15% maar stond vrijdag al even op 4,34% gedurende de sessie. De Brent olie liep ook weer wat op tot rond de 94 dollar, even opletten vanaf nu want er kan weer een terugval komen vanaf de 94-95 dollar. Wall Street sluit dus hoger vrijdag, alle indices sluiten zo rond de 2,5% hoger de sessie af. Europa bleef wat achter en sluit vlak tot wat lager omdat de rally op Wall Street pas begon na 17:30 toen Europa al dicht was ...

Wie mee wil doen met de signalen die ik naar de leden verstuur, vooral het momentum voor een in- of uitstap krijgen is hierbij belangrijk. Men kan met de signalen doen wat men wil, of die opvolgen met de details die ik stuur of er zelf voor uw eigen beslissingen wat mee doen. In ieder geval loopt er nu een aanbieding voor de rest van dit jaar ofwel tot 1 JANUARI 2023 en dat voor €35 ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u voor de volgende signalen al op de lijst met leden ...Update maandag 24 oktober:
Volatiliteit, dat is het woord wat betreft de beurzen, ook de afgelopen week opnieuw alle kanten van de markt mogen zien. In de positieve zin door de kwartaalcijfers maar in de negatieve zin door de oplopende rente die vrijdag al even op 4,35% stond. Dat werd voorlopig de top voor de rente en we zien dat die nu terugvalt tot rond de 4,15% vanmorgen. Een dalende rente doet beleggers instappen en dat hebben we vrijdag kunnen zien op Wall Street, de indices sluiten zo'n 2,5% hoger. Ook op weekbasis werd er een stevige plus neergezet op Wall Street. We kunnen gerust zeggen dat de kwartaalcijfers die toch goed waren het hebben gewonnen van de angst voor verder oplopende inflatie, hogere rentes en de vrees voor een recessie. Het glas bleef deze keer halfvol, we zien dat zowel de Dow Jones, de S&P 500, de Nasdaq en de Nasdaq 100 over de gehele week bekeken zo'n 5 tot 6% winst boeken. De SOX index won zelfs 8% maar de Dow Transport index moest het met 1,5% doen en lag er dus wat minder sterk bij.

Alles bij elkaar genomen hebben we op Wall Street een sterke week achter de rug, opnieuw een week om niet snel te vergeten. De rally die eigenlijk op 13 oktober na de inflatiecijfers in de VS begon vanaf een diepe bodem trekt voorlopig door, de grote vraag blijft of we nu al een echte bodem hebben staan op Wall Street? De paniek sessie die daar eigenlijk bijhoort hebben we nog niet gekregen, normaal gezien moet die nog komen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat die er komt, normaal gezien wel maar in deze markt moeten we met van alles rekening houden. Of dat nu een paniek sessie is of dat de indices weer naar hun hoogste stand ooit gaan, dat weten we gewoon weg niet. Dit jaar heb ik al zo vaak gedacht dat er iets niet mogelijk zou zijn maar toch gebeurde het.

Deze week krijgen we nog heel wat kwartaalcijfers en de grote 4 plus Meta Platforms (Facebook) zitten daar dus bij, veel zal afhangen van hoe de markt op die cijfers gaat reageren. Dinsdag begint het al met Alphabet (Google), daarna krijgen we woensdag Microsoft en Meta Platforms (Facebook) en de dag erop Apple en Amazon. Veel beleggers zullen elke dag nabeurs gespannen achter hun scherm zitten denk ik. Valt alles mee dan moeten we nog zien of er meer inzit na de recente zeer forse rally, eigenlijk moet alles helemaal meezitten om nog verder te kunnen stijgen maar we weten nooit in deze markt en we sluiten zeker niks uit. Ook niet in de negatieve richting, wie het weet mag het zeggen want verrassingen volgen elkaar vrijwel elke dag op. En let op, een mogelijk scenario is dat de markt na enkele mooie cijfers heel hoog zal starten maar later op de avond kan draaien, dat is een scenario dat we ook vaak zien in de week van de cijfers van die 5 top bedrijven op Wall Street. De cijfers zullen de verwachtingen wel overtreffen denk ik maar de groei zal lager uitkomen dan 1 jaar geleden, dat zien we bij alle S&P 500 bedrijven die al met cijfers zijn gekomen.

De markt afgelopen vrijdag:
Vrijdag was er een sterke dag op Wall Street, de Dow Jones won 749 punten terwijl de S&P 500 met 87 punten winst de sessie afsloot. Verder zien we 245 punten winst bij de Nasdaq terwijl de Nasdaq 100 263 punten hoger wist te geraken. Bij de SOX index was er ook een stevige winst, deze index sluit 3,7% hoger. De Dow Transport won 2,1% ofwel 263 punten.

In Europa een verdeelde sessie, de AEX sluit 0,06% hoger met een slot op 652,5 punten, de DAX verloor 36 punten (-0,3%). De Franse CAC 40 index verloor 51 punten (-0,85%), de BEL 20 won dan weer 0,2%. Gedurende de gehele week zien we bij de AEX index een winst van 3,5% terwijl de DAX met 2,35% winst de week afsluit. De CAC 40 won 1,75% op weekbasis, de BEL 20 index 1,8%. Ook Europa kende een redelijk sterke week, de AEX vooral door ASML dat een forse winst boekte op weekbasis.

Er komen kansen maar eerst een MOMENTUM vinden:
Wie er mee wil doen met de signalen die ik naar de leden verstuur kan nu via de mooie aanbieding lid worden. Het is nu vooral wachten op een mooi en redelijk betrouwbaar momentum om in te stappen, dat kan er komen deze week maar dan in het 2e deel van de week denk ik. Men kan met de signalen doen wat men wil, of die volgt u gewoon op met de codes en details die we meesturen of u doet er zelf voor uw eigen beslissingen wat mee en dan kiest u voor eigen instrumenten (opties, futures, aandelen enz..).

In ieder geval loopt er nu een aanbieding voor de rest van dit jaar (2022) ofwel tot 1 JANUARI 2023 voor €35 ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u voor de volgende signalen al op de lijst met leden ...

Marktoverzicht:
De indices sluiten de week vrijdag sterk af, op Wall Street rond de 2,2% a 2,5% winst met als uitzondering de SOX index die 3,7% hoger sluit. Ook op weekbasis een mooie plus voor alle indices, tussen de 5 en 6% en de SOX won op weekbasis zelfs 8%.

Europa sluit vlak vrijdag, de DAX wat lager maar de AEX net wat in de plus. Ook Europa sluit de week af met een mooie plus, tussen de 2% en 3,5%. We letten op wat er de komende sessies gaat gebeuren en dan vooral op Wall Street. Er komen nogal wat cijfers op de markt af. Wat betreft Europa komen er ook veel cijfers maar ook de ECB komt met een renteverhoging donderdag en de vraag is met hoeveel?

Analyse AEX:
De AEX sluit vrijdag boven de belangrijke 650 punten (652,5) na de rally richting het slot van de sessie afgelopen vrijdag. De index sluit dus boven de weerstand maar nabeurs kon de index nog wat omhoog richting de 655 punten. Het ziet er naar uit dat de week rond de 650-655 punten zal starten. Die 650 punten blijft voorlopig een belangrijk punt om in de gaten te houden (nu als steun), later verwacht ik rond de 665 en de 675 punten weerstand met nog wat hoger de 680 punten. Of we definitief gaan uitbreken betwijfel ik nog want op de grafiek ligt er tussen de 650 en de 660 punten nogal wat weerstand al moeten we zoals ik vaker aangeef met alles rekening houden.

Steun zien we nu rond de 650 en de 640 punten, later de 635 en de 628-630 punten als steun. Onder die 628 punten moeten we opletten want dan ligt de weg open richting de bodem van vorige week die we rond de 611 punten zien.

Analyse DAX:
De DAX blijft nog altijd sterk liggen met een slot op 12.731 punten, vrijdag verloor de DAX wel 36 punten. Toch blijft de index vrij makkelijk boven de belangrijke 12.400 punten waar we nu de belangrijke steun zien uitkomen. Tussendoor nog steun rond de 12.600 punten. De komende sessies worden opnieuw belangrijk voor de DAX en uiteindelijk voor alle indices die we volgen. Let op die 12.400 punten, eronder kan het snel richting de 12.000 punten terugzakken.

Weerstand nu de 12.800 punten waar het 50-daags gemiddelde nu uitkomt en snel daarboven de 13.000 punten als richtpunt omhoog. Het 50-daags gemiddelde kan de komende week een grote rol spelen voor het verdere verloop van deze index.

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones kende opnieuw een sterke sessie en sluit 749 punten hoger (2,5%) met nu een slot boven de 31.000 punten (31.082). Gedurende de sessie tikt de Dow Jones het 50-daags gemiddelde even aan en dat is al sinds begin september niet meer gelukt.

Weerstand nu eerst dat 50-daags gemiddelde dat nu rond de 31.125 punten uitkomt, later rond de 31.500 en rond de 32.200 punten weerstand. Steun zien we nu rond de 30.800 en de 30.600 punten, later de 30.000 en de 29.600 punten.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq begon de sessie eerst lager met een test van de steun rond de 10.550 punten om daarna te draaien naar positief en dat bleef de gehele sessie zo. Tussen hoog en laag zien we opnieuw een ruime range, deze keer zo'n 330 punten. De volatiliteit blijft volop parten spelen waardoor we heel goed moeten opletten om wat te doen op momenten dat er beter kan worden gewacht. Deze week zal dat met al het cijfergeweld niet anders worden, er komt nogal wat op ons af de komende week.

Weerstand nu eerst de 10.850-10.900 punten, later de 11.000-11.050 punten als weerstand. Verder de top van begin deze maand rond de 11.250 punten als weerstand. Steun zien we nu rond de 10.750 punten, later rond de 10.550 en de 10.300 punten steun. Als een en ander tegenvalt in de loop van de week kan de index snel weer terugvallen tot de genoemde steunpunten. We kunnen beter voorzichtig blijven wat betreft het handelen op de tech sectoren.

Overzicht signaaldiensten maand oktober en dit jaar (2022):
We hebben afgelopen vrijdag (21 oktober) in de ochtend de short posities gesloten met een mooie winst, zo ziet de maand oktober er nog wat beter uit met bij alle abonnementen nu een ruime winst van tussen de 27% en de 36%. Tot nu toe is oktober ook meteen de beste maand dit jaar en we hebben dit jaar verder ook al elke maand positief kunnen afronden.

We zitten nu in ieder geval zonder posities maar ik voorzie nog mooie kansen in de 2e helft van de week al zal ik zeer gereserveerd de markt benaderen en pas wat ondernemen zodra het momentum dat toelaat. Doe dus mee door snel lid te worden want via de nieuwe aanbieding doet u de rest van dit jaar (2022) mee met onze posities ofwel signalen.

Nu tot 1 januari €35 via de nieuwe aanbieding, schrijf u vandaag nog in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u op onze verzendlijst en doet u mee met de volgende signalen.

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.