Beursdagboek Trader Guy 25 oktober 2022, 08:51

...

Beurzen blijven stijgen, men wacht nu op cijfers en topvorming

25 oktober 2022, 08:51 | Trader Guy | leestijd: 13 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De markt blijft positief en dan vooral op Wall Street zien we dat de indices nog even doortrekken. Het is wachten op de cijfers van die grote 5 en we weten absoluut nog niet hoe de beurs daarop zal reageren. Zelf denk ik dat het genoeg is geweest maar we moeten opletten voor een redelijk hoge top. Als alles een beetje meevalt zal de markt mogelijk nog een wat hogere top neerzetten om daarna de andere kant op te draaien. Dat zien we vaker rondom de cijfers van die TOP 5 bedrijven, alles zie er dan goed uit maar na een forse rally krijgen handelaren dan hoogtevrees en start er een verkoop fase. We gaan het zien, veel hoeven we nog niet te doen en daarom is het beter even af te wachten op wat er op de markt afkomt. Daarna hebben we nog genoeg tijd om wat te gaan doen. De 10-jaars rente zien we vanmorgen rond de 4.2% en dat blijft aan de hoge kant, de Brent olie staat rond de 91-91,5 dollar ...

Wie mee wil doen met de signalen die ik naar de leden verstuur, vooral het momentum voor een in- of uitstap krijgen is hierbij belangrijk. Men kan met de signalen doen wat men wil, of die opvolgen met de details die ik stuur of er zelf voor uw eigen beslissingen wat mee doen. In ieder geval loopt er nu een aanbieding voor de rest van dit jaar ofwel tot 1 JANUARI 2023 en dat voor €35 ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u voor de volgende signalen al op de lijst met leden ...Update dinsdag 25 oktober:
Volatiliteit, daar absoluut geen gebrek aan en dus start de week opnieuw met forse uitslagen en dan vooral bij de tech waarden. Het is wachten op de eerste cijfers van de TOP 5 bedrijven en die krijgen we vanavond na 22:00 en die zijn van Alphabet (Google). De rest volgt woensdag en donderdag, we gaan het allemaal wel zien want we zitten toch niet in de markt en kunnen het rustig afwachten hetgeen men ook moet kunnen doen als beurs handelaar en dan vooral voor wie op de kortere termijn actief is. Vanmorgen staan de futures weer wat hoger, de 10-jaars rente in de VS zien we rond de 4,2% en dat blijft hoog uiteraard, de Brent olie staat rond de 91-91,5 dollar.

We zitten nu wel in een zeer interessante fase waar de strijdt tussen de bulls en bears merkbaar is, we zijn eerst heel diep geweest maar het herstel van de afgelopen 2 weken is ook bijzonder. Wat ik denk is dat het na de cijfers moeilijker gaat worden om deze markt verder omhoog te krijgen, let er wel op dat het ook mogelijk is alleen betwijfel ik het omdat de onderliggende indicaties er echt niet goed uitzien. Denk aan de feiten die we wel willen maar niet mogen vergeten, de inflatie, de rente, de vrees voor een recessie en vooral de lagere groeitempo dat we zien rondom de cijfers. Blijf dus alert en doe vooral niet teveel in een fase als deze.

De paniek sessie die bij het vormen van een echte bodem hebben we nog niet gekregen, normaal gezien moet die nog komen. Iets voor later vrees ik nog, het wil natuurlijk niet zeggen dat die er komt maar normaal gezien hoort dat er wel bij. Toch is het zo dat we in deze markt met van alles rekening moeten blijven houden, of dat nu een paniek sessie is of dat de indices weer naar hun hoogste stand ooit gaan, dat weten we gewoon weg niet. Dit jaar heb ik al zo vaak gedacht dat er iets niet mogelijk zou zijn maar toch gebeurde het.

Deze week krijgen we dus heel wat kwartaalcijfers met vooral de grote 4 plus Meta Platforms (Facebook) die erbij zitten, veel zal afhangen van hoe de markt op die cijfers gaat reageren. Dinsdag begint het al met Alphabet (Google), daarna krijgen we woensdag Microsoft en Meta Platforms (Facebook) en de dag erop Apple en Amazon. Veel beleggers zullen elke dag nabeurs gespannen achter hun scherm zitten denk ik. Valt alles mee dan moeten we nog zien of er meer inzit na de recente zeer forse rally, eigenlijk moet alles helemaal meezitten om nog verder te kunnen stijgen maar we weten nooit in deze markt en we sluiten zeker niks uit.

Ook niet in de negatieve richting, wie het weet mag het zeggen want verrassingen volgen elkaar vrijwel elke dag op. En let op, een mogelijk scenario is dat de markt na enkele mooie cijfers heel hoog zal starten maar later op de avond kan draaien, dat is een scenario dat we ook vaak zien in de week van de cijfers van die 5 top bedrijven op Wall Street. De cijfers zullen de verwachtingen wel overtreffen denk ik maar de groei zal lager uitkomen dan 1 jaar geleden, dat zien we bij alle S&P 500 bedrijven die al met cijfers zijn gekomen.

De markt maandag:
Opnieuw een sterke dag op Wall Street, de Dow Jones won 417 punten terwijl de S&P 500 met 44,5 punten winst de sessie afsloot. Verder zien we 93 punten winst bij de Nasdaq terwijl de Nasdaq 100 index 120 punten hoger wist te sluiten. Bij de SOX index won 15 punten ofwel 0,65%, de Dow Transport lag er met 373 punten winst zeer sterk bij, dat is goed voor 2,95%.

In Europa zien we ook plussen, de AEX sluit 1 punt (0,17%) hoger met een slot op 653,5 punten, de DAX won maandag 200 punten (1,58%) en sluit nu heel dicht bij de 13.000 punten grens (12.931). De Franse CAC 40 index won 96 punten (1,6%), de BEL 20 won dan weer 46,5 punten (1,35%). Vooral de DAX die nu dicht bij die 13.000 punten staat even goed in de gaten houden, daar wacht er een redelijk zware weerstand nu.

Er komen kansen maar eerst een MOMENTUM vinden:
Wie er mee wil doen met de signalen die ik naar de leden verstuur kan nu via de mooie aanbieding lid worden. Het is nu vooral wachten op een mooi en redelijk betrouwbaar momentum om in te stappen, dat kan er komen deze week maar dan in het 2e deel van de week denk ik. Men kan met de signalen doen wat men wil, of die volgt u gewoon op met de codes en details die we meesturen of u doet er zelf voor uw eigen beslissingen wat mee en dan kiest u voor eigen instrumenten (opties, futures, aandelen enz..).

In ieder geval loopt er nu een aanbieding voor de rest van dit jaar (2022) ofwel tot 1 JANUARI 2023 voor €35 ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u voor de volgende signalen al op de lijst met leden ...

Marktoverzicht:
De indices sluiten opnieuw hoger, vooral Wall Street laat weer een mooie plus zien. De Dow Jones sluit 1,35% hoger terwijl de S&P 500 met 1,2% winst de sessie afsluit. Verder won de Nasdaq 0,85%, de SOX index geraakte 0,65% hoger.

In Europa sluit de AEX 1 punten hoger met een slot op 653,5 punten, de DAX won 200 punten met een slot op 12.931 punten wat heel dicht bij de 13.000 punten is nu. Later deze week komt de ECB met een renteverhoging, dat kan Europa een richting op sturen denk ik maar dat zien we donderdag wel.

Analyse AEX:
De AEX sluit maandag opnieuw boven de belangrijke 650 punten (653,5) na de rally richting het slot van de sessie, de index stond er gedurende de sessie wel weer onder. De index sluit dus nog altijd boven de weerstand die op 650 punten lag. Het ziet er naar uit dat we vandaag rond de 650-655 punten zullen starten. Die 650 punten blijft voorlopig een belangrijk punt om in de gaten te houden (nu als steun), later verwacht ik rond de 665 en de 675 punten weerstand met nog wat hoger de 680 punten. Of we definitief gaan uitbreken betwijfel ik nog want op de grafiek ligt er tussen de 650 en de 660 punten nogal wat weerstand al moeten we zoals ik vaker aangeef met alles rekening houden.

Steun zien we nu rond de 650 en de 640 punten, later de 635 en de 628-630 punten als steun. Onder die 628 punten moeten we opletten want dan ligt de weg open richting de bodem van vorige week die we rond de 611 punten zien.

Analyse DAX:
De DAX blijft nog altijd sterk liggen met een slot op 12.931 punten, de DAX won maandag 200 punten. Toch blijft de index vrij makkelijk boven de belangrijke 12.400 punten waar we nu de belangrijke steun zien uitkomen. Tussendoor nog steun rond de 12.800 en de 12.600 punten. De komende sessies worden opnieuw belangrijk voor de DAX en uiteindelijk voor alle indices die we volgen. Let op die 12.400 punten, eronder kan het snel richting de 12.000 punten terugzakken.

Weerstand nu de 13.000 punten als belangrijk richtpunt omhoog. Het 50-daags gemiddelde werd maandag doorbroken, dat zien we nu rond de 12.775 punten uitkomen. Verder weerstand rond de 13.200 en de 13.350 punten.

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones kende opnieuw een sterke sessie en sluit 417 punten hoger (1,35%) met nu een slot op 31.500 punten. De Dow Jones breekt nu uit boven het 50-daags gemiddelde even aan en dat is al sinds begin september niet meer gelukt.

Weerstand nu eerst rond de 31.500 punten, later zien we de 32.200 punten als weerstand. Het 200-daags gemiddelde wordt dan de volgende hindernis rond de 32.725 punten. Steun zien we nu rond de 31.080 punten waar het 50-daags gemiddelde nu uitkomt, later steun rond de 30.600 punten. Verder steun rond de 30.000 en de 29.600 punten.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq kende opnieuw een volatiel verloop, tussen hoog en laag zien we maandag zo'n 270 punten maar we geraken het gewend. Uiteindelijk sluit de index dicht bij de hoogste stand van de sessie, met een winst van 93 punten sluit de Nasdaq op 10.952 punten. De index neemt nu ook een kijkje boven de weerstand die we zien door de lijn over de recente toppen maar net boven het slot van maandag zien we de volgende weerstand al snel rond de 11.000-11.050 punten. Verder weerstand rond de top van begin deze maand 11.250 punten.

Steun zien we nu rond de 10.750 punten, later rond de 10.550 en de 10.300 punten steun. Als een en ander tegenvalt in de loop van de week kan de index snel weer terugvallen tot de genoemde steunpunten. We kunnen beter voorzichtig blijven wat betreft het handelen op de tech sectoren.

Overzicht signaaldiensten maand oktober en dit jaar (2022):
We hebben afgelopen vrijdag (21 oktober) in de ochtend de short posities gesloten met een mooie winst, zo ziet de maand oktober er nog wat beter uit met bij alle abonnementen nu een winst van tussen de 27% en de 36%. Tot nu toe is oktober ook meteen de beste maand dit jaar en we hebben dit jaar verder ook al elke maand positief kunnen afronden.

We zitten nu in ieder geval zonder posities maar ik voorzie nog mooie kansen in de 2e helft van de week al zal ik zeer gereserveerd de markt benaderen en pas wat ondernemen zodra het momentum dat toelaat. Doe dus mee door snel lid te worden want via de nieuwe aanbieding doet u de rest van dit jaar (2022) mee met onze posities ofwel signalen.

Nu tot 1 januari €35 via de nieuwe aanbieding, schrijf u vandaag nog in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u op onze verzendlijst en doet u mee met de volgende signalen.

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.