Beursdagboek Trader Guy 11 november 2022, 08:58

...

Sterkste stijging sinds 2020 op Wall Street, volatiliteit heerst

11 november 2022, 08:58 | Trader Guy | leestijd: 16 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De sterkste stijging op Wall Street sinds 2020 met een grote duizendklapper bij de Dow Jones. De Nasdaq pakt 761 punten winst (7,35%) en dat komt ook haast nooit voor in die mate. De SOX index won zelfs 10,2% donderdag, de Dow Transport 5,55%. Verder won ook Europa fors door alle euforie terwijl we in Azië vanmorgen ook een stevige plus van 8% zien bij de Hang Seng. De futures staan vanmorgen ook weer rond de 0,8 a 1% hoger met opnieuw de Nasdaq die de leiding neemt en de divergentie helemaal aan het wegwerken is. Wat ook opvalt is dat de 10-jaars rente zakt tot rond de 3,81%, de Brent olie staat vanmorgen rond de 96 dollar en loopt zo ook weer op richting die 100 dollar grens. Verder werd de dollar zwakker ten opzichte van de euro en andere valuta. De euro staat vanmorgen op 1,024 dollar en dat is nu plots ver boven de 1 op 1 verhouding. Wat het handelen betreft, achteraf een stevige rally gemist maar daar had ik bewust voor gekozen omdat we vooraf natuurlijk niet weten wat er komt en hoe de markt daarop zal reageren. We kregen een reactie van de markt aan 2 kanten, bang om iets te missen en het massaal afdekken van short posities omdat men helemaal verkeerd in de markt kwam te zitten. Wij hoeven ons daar geen zorgen over te maken, ik doe niet mee aan het achter de markt aanlopen (FOMO) want dat loopt meestal slecht af, en ik hoefde geen short posities af te sluiten omdat ik ze niet had. Dus de term "geen positie is soms ook een positie" en dat past nu heel goed in deze fase ...

Wie mee wil doen met de signalen die ik naar de leden verstuur kan via de aanbieding tot het einde van dit jaar inschrijven. Vooral het momentum voor een in- of uitstap krijgen is hierbij belangrijk. Men kan met de signalen doen wat men wil, of die opvolgen met de details die ik stuur of er zelf voor uw eigen beslissingen wat mee doen. In ieder geval loopt er nu een aanbieding voor de rest van dit jaar ofwel tot 1 JANUARI 2023 en dat voor €35 ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op de lijst met leden ...Update vrijdag 11 november:
Je zou haast denken wat we nog meer zouden kunnen krijgen in die extreem volatiele jaar 2022 maar gisteren werden alle records van dit jaar weer doorbroken en sluit Wall Street met een stevige plus en meteen de grootste stijging op 1 dag sinds 2020 waar we met de corona uitbraak te maken hadden. Veel kijk ik er niet meer van op, we weten dat de markten enorm reageren op prikkels en door dat de inflatie deze keer wat meeviel zien we de drang om in te stappen enorm was, een soort FOMO gevoel wat beleggers kregen en dat gaat dan ook nog samen met een short squeeze die erbij kwam. FOMO is "Fear Of Missing Out" en een short squeeze is dat handelaren snel van hun shorts af moeten op zo'n dag zodat er een dubbele koopgolf op gang komt en dat hebben we gisteren duidelijk gezien.

Op dit soort dagen neemt de hoop het over van de realiteit, beleggers denken dan dat door die meevallende cijfers de FED op de rem zal trappen maar dat wil niet zeggen dat de rente meteen weer snel zal omlaag gaan. En 1 zwaluw brengt nog geen zomer zegt men, dus opletten voor deze extreem grote beweging die volgt op een al zo stevige rally van de afgelopen weken. Vooral de traditionele indices staan nu wel heel hoog, je zou al gaan denken aan nieuwe records bij onder andere de Dow Jones, de DAX en de Dow Transport index. Naar mijn mening nogal overdreven allemaal, volgende maand zijn er opnieuw inflatiecijfers en we moeten nog maar zien of die lagere inflatie door zal zetten? Blijf dus rustig, ik zal al dat er gisteren meer mensen short in de markt zaten dan long, zelf wist ik dat ik beter niks kon doen deze week en ook al missen we een grote beweging omhoog het voelt voor mezelf prima zo. Het kon ook helemaal anders lopen, in deze markt weten we dat of voelen we dat aan.

De inflatie is uiteindelijk begonnen met te dalen en dit is het beste nieuws dat men kon verwachten maar dat wil niet zeggen dat de FED de rente nu niet meer zal verhogen. Het is zeker dat de Fed de rente nog steeds zal verhogen maar het is niet meer zo agressief zijn als de afgelopen maanden. Dat wil zeggen dat het tempo van de renteverhogingen nu zal vertragen. Wat nu heel belangrijk is dat het volgende inflatie rapport (13 december) er komt net voor de volgende rentevergadering op 14 december. Opletten dus want als het dan in plaats van meevalt juist tegenvalt we weer opnieuw kunnen beginnen en er mogelijk een totaal andere beweging komt op de markten. Nee, de volatiliteit zal niet zomaar stoppen, in tegendeel we krijgen nog een pittig einde van het jaar mijn inziens.

Uiteindelijk sloot de Dow Jones de sessie met een winst van 1201 punten (3,7%) af op 33.715 punten terwijl de brede S&P 500 met 5,54% winst de sessie afsloot op 3956 punten. Verder zien we een zeer stevige winst bij de Nasdaq, de index won maar liefst 761 punten (7,35%) met een slot op 11.114 punten. De Nasdaq 100 won donderdag 808 punten (7,49%) met een slot op 11.606 punten. De SOX index deed het nog beter met een winst van maar liefst 10,21%, de Dow Transport index won 751 punten (5,56%) met nu een slot op 14.253 punten.

In Europa ook een sterke sessie, de AEX won punten (3,45%) en sluit de sessie af op 700,65 punten wat op zich al bijzonder is omdat de index even op 670 punten stond in de ochtend. De DAX won 480 punten (3,5%) en sluit op 14.146 punten. Verder zien we een winst van 126 punten (1,96%) bij de CAC 40 index die nu op 6557 punten sluit, de BEL 20 won 64,7 punten (1,79%) om op 3672 punten te sluiten.

Inflatiecijfers VS (CPI en Core CPI):
De iInflatiecijfers vielen dus mee, hieronder de tabel van de cijfers die om 14:30 bekend werden gemaakt, we moeten nu ook niet meteen gaan denken dat het met de inflatie allemaal voorbij is want men zit nog met 7,7% inflatie in de VS. De reactie van de markten was naar mijn mening dan ook extreem en te overdreven want tussen de 4 en 10% stijging op 1 sessie maken we amper mee. Wel werd er een groot deel van de divergentie weggewerkt want de Nasdaq won 7,35% terwijl de Dow Jones het met 3,7% moest doen.

Er komen kansen maar eerst een MOMENTUM vinden:
Door de nieuwsfeiten die deze week voorbij kwamen en nogal wat invloed zouden uitoefenen op het verloop van de marken had ik al besloten om niks te doen en af te wachten zonder posities. De reden ziet u meteen, de grootste stijging op 1 dag dit jaar werd een feit. Soms is geen positie op dagen als deze ook een positie, mochten we long hebben gezeten dan was het vandaag feest maar stelt u zich voor dat we short posities hadden lopen wat ook logisch klinkt na dat veel indices woensdag aan het draaien waren dan was er vanmorgen een stevig verlies zelfs met kleine posities. Dus nu geen pijn en geen genot, er komen zeker nog kansen deze week of volgende week.

Wie er mee wil doen met de signalen die ik naar de leden verstuur kan nu via de aanbieding die loopt tot 1 januari lid worden. Men kan met de signalen doen wat men wil, of die volgt u gewoon op met de codes en details die we meesturen of u doet er zelf voor uw eigen beslissingen wat mee en dan kiest u voor eigen instrumenten (opties, futures, aandelen enz..).

Er loopt er nu een aanbieding voor de rest van dit jaar (2022) ofwel tot 1 JANUARI 2023 voor €35 ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u voor de volgende signalen al op de lijst met leden ...

Marktoverzicht:
De indices laten in ieder geval de sterkste sessie van dit toch al zo volatiele jaar zien donderdag, en dat na 14:30 toen de cijfers over de inflatie wat meevielen. Een grote beweging omhoog en er werd een groot deel van de divergentie tussen tech en traditioneel werd weggewerkt. De Dow Jones won 3,7% maar de S&P 500 deed het met 5,54% nog beter en de Nasdaq zette er nog wat meer bij met een winst van 7,35%. De ster van de avond werd de SOX index, daar zien we een winst van maar liefst 10,2%.

In Europa werden de indices die de sessie negatief begonnen meegetrokken na de cijfers uit de VS, de AEX won 3,45% terwijl de DAX de sessie afsloot met een winst van 3,5%. De AEX sluit nu net boven de 700 punten, de DAX zien we al rond de 14.150 punten.

Analyse AEX:
De AEX die negatief aan de sessie begon draaide met 30 punten richting het slot dat net boven de 700 punten uitkomt. De index won 23,4 punten met een slot op 700,65 punten. De reden daarvoor waren de inflatiecijfers in de VS die wat meevielen. De AEX komt nu in 1 ruk terecht bij de 700-703 punten zone waar er een zware weerstand wacht. Verder zien we rond de 708-710 punten en de 717-720 punten weerstand, of de index tot daar zal geraken moeten we nog zien.

Steun nu eerst rond de 690 en de 680 punten, later de 675 en de 670 punten als steun. Verder zien we rond de 665 en de 650-655 punten steun.

Analyse DAX:
De DAX trekt fors door en wint opnieuw 480 punten met een slot dat nu al ruim boven de 14.000 punten uitkomt (14.146). Begin oktober zien we een bodem rond de 11.900 punten, de index staat daar nu al zo'n 2250 punten ofwel 19%. Behoorlijke rally in zo'n korte tijd maar dat hoort er nu eenmaal bij dit jaar, we zijn niet anders gewend. Om wat te doen blijft het ook gevaarlijk, daarom zoeken we rustig naar een momentum om in de markt te stappen. De DAX staat nu boven het 50- en 200-daags gemiddelde, breekt door de toch redelijk zware weerstand die uitkwam rond de 13.90 punten en lijkt onderweg naar de 14.650-14.700 punten waar er opnieuw een zware weerstand wacht.

Weerstand nu de 14.250 en de 14.650-14.700 punten, later de 14.900 en de 15.100 punten als mogelijke doelen omhoog. Steun nu eerst rond de 13.900 punten, later de 13.600 punten waar naast een steunlijn nu ook het 200-daags gemiddelde uitkomt. Verder steun rond de 13.250 punten.

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones trekt door omhoog na een mindere dag die we woensdag kregen, de Dow Jones won 1201 punten (3,7%) en sluit de sessie af op 33.715 punten. Dat is nu al 5115 punten boven de bodem van 13 oktober ofwel bijna 18% en dat in nog geen maand tijd. Die bodem lag mogelijk wel te diep maar het is wel een feit dat de lopende rally ook zwaar overdreven aan het worden is. Dus opletten vanaf nu want anders staat de Dow Jones in no-time op een nieuwe hoogste stand ooit. Dat met een rente die 4% hoger ligt en waar er gaan steun meer is van de FED. Maar nogmaals, dit jaar is ALLES mogelijk op de beurs dus we moeten ook alles accepteren.

De Dow Jones breekt uit boven de vorige top van 2 dagen geleden en lijkt onderweg naar de 34.300-34.350 punten waar we de volgende weerstand nu zien uitkomen. Later rond de 35.500 punten de volgende weerstand. Steun nu eerst de 33.400 punten, later steun rond de 33.000 en de 32.550 punten waar we ook het 200-daags gemiddelde zien uitkomen. Ligt wel heel wat lager maar met de volatiliteit momenteel is dat zo te bereiken.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq pakt 7,35% ofwel 761 punten om op 11.114 punten te sluiten, een sessie die de boeken in zal gaan als zeer extreem. De Nasdaq werkt hiermee een groot deel van de divergentie weg ten opzichte van onder andere de Dow Jones. Dat zat er natuurlijk aan te komen maar met divergentie weet je nooit, het kon ook andersom zijn geweest met een fors lagere Dow Jones en de Nasdaq die dan even wat minder fors daalt. Wel is het zo dat de Nasdaq in 1 ruk de toppen van begin oktober en eind oktober opzoekt en we kunnen spreken van een range tussen de pakweg 10.250 en 11.250 punten.

Weerstand nu de 11.250 punten waar we de toppen zien uitkomen, let er wel op dat de Nasdaq nog lang niet zo ver staat als bijvoorbeeld de Dow Jones, de DAX en de Dow Transport index. Nu maar even bekijken wat er rond de 11.250 punten gaat gebeuren, breekt de index uit dan zien we rond de 11.500 en de 11.750 punten de volgende weerstand. Steun nu eerst rond de 11.000 punten, later rond de 10.750 en de 10.550 punten steun. Verder letten we op de 10.250 punten waar we de bodemzone zien.

Overzicht signaaldiensten maand oktober en dit jaar (2022):
De maand oktober werd goed afgerond met bij alle abonnementen een winst van tussen de 25% en de 34%. Tot nu toe werd oktober meteen de beste maand van dit jaar (2022) en we hebben dit jaar tot nu toe (10 keer op rij) elke maand positief kunnen afronden dit jaar zodat het jaar resultaat goed blijft. Deze maand (november) zijn we in ieder geval ook al goed begonnen en er staat al winst, het is nu wachten op een mooi momentum om weer in te stappen.

We zitten nog altijd zonder posities en hebben alles voorbij laten komen deze week. Ik blijf hoe dan ook de markt zeer gereserveerd benaderen en doe alleen wat als het momentum dat toelaat. Dat de grootste stijging van dit jaar kwam gisteren (donderdag) na de inflatiecijfers kon niemand voorzien, dat is het gekke van deze markt, het blijft alles of niets ... Doe dus mee door lid te worden want via de aanbieding doet u de rest van dit jaar (2022) mee met onze posities ofwel signalen.

Nu tot 1 januari €35 via de aanbieding, schrijf u vandaag nog in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u op onze verzendlijst en doet u mee met de volgende signalen.

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.