Beursdagboek Trader Guy 23 december 2022, 08:49

...

Beurs blijft tussen hoop en vrees hangen, Nasdaq fors lager

23 december 2022, 08:49 | Trader Guy | leestijd: 10 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Het herstel van woensdag werd heel snel teniet gedaan door een forse terugval donderdag, voor de tech aandelen moesten het weer ontgelden. Door een waarschuwing van Micron (een chipmaker) stapte men massaal weer uit de tech aandelen. Ook aan de slechte kant van de markt zitten de FAANG aandelen samen met Tesla, we zien daar een heel slecht jaar. Normaal gezien zijn bedrijven als Amazon, Google en Meta goed presterende aandelen richting nieuwjaar, dit jaar duidelijk niet dus. De euro blijft rondom de 1,06 dollar hangen, de Brent olie zien we rond de 82 dollar uitkomen. Verder staat de 10-jaars rente in de VS op 3,68% vanmorgen. De futures staan vanmorgen vlak, het is wachten op hoe de markten zullen verlopen deze laatste dag van de week en dus de sessie voor de Kerst. We zitten in enkele posities momenteel, we bekijken wat er nog kan worden gedaan de komende sessies.

Wie mee wil doen met de signalen die we naar de leden sturen kan zich via de nieuwe aanbieding die tot 1 MAART loopt inschrijven. Vooral het beste momentum voor een in- of uitstap vinden blijft hierbij belangrijk. Men kan met de signalen doen wat men wil, of die opvolgen met de details die ik stuur of er zelf voor uw eigen beslissingen wat mee doen. In ieder geval loopt er nu een aanbieding tot 1 MAART 2023 en dat voor €35 ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op de lijst met leden ...



Marktupdate van 23 december:
Wall Street blijft enorm volatiel en dat hebben we gisteren (donderdag) opnieuw duidelijk kunnen merken, de indices verloren behoorlijk met opnieuw de tech aandelen die de grootste klappen kregen. De FAANG aandelen zitten in een moeilijke fase, Amazon dook zelfs onder de laagste stand sinds begin 2020 en is al meer dan gehalveerd nu. Ook andere bedrijven uit deze groep zoals Alphabet en META Group zijn heel ver terug gezakt dit jaar. Normaal gezien zijn deze aandelen sterkt richting het einde van het jaar maar daar ontbreekt dit jaar elk spoor van. Apple en Netflix vallen dan nog mee wat betreft de daling, Netflix is al een tijdje op de weg terug terwijl Apple wel wat lager staat maar zeker nog niet extreem.

Een ander bedrijf dat verlies op verlies opstapelt is Tesla, het aandeel dat van Elon Musk de rijkste man op aarde maakte is al zo'n 70% van zijn marktwaarde kwijt. Overspeelde Musk zijn hand met zijn gevaarlijke uitstapjes naar Twitter en de cryptovaluta? Het lijkt er wel op want veel analisten laten Tesla nu keihard vallen en vragen zich af of de CEO het allemaal nog kan managen? Ik heb altijd al aangegeven dat Tesla een bubbel was, we zien het nu weer gebeuren want in vrijwel alle gevallen spat een bubbel uiteen en met er meer dan 70% van de waarde af. Nu is het wachten op zijn plannen met Mars, ook dat is weer zo'n gevaarlijke opdracht aan het worden en hij staat er veel minder goed voor dan pakweg een jaar geleden. De grote vraag is en blijft, wie zal dat betalen?

Verder kwam er nog een waarschuwing van chipmaker Micron dat aangaf minder te verkopen en dat de vraag snel afneemt. Ook de komende kwartalen zouden er niet goed uitzien wat de chip aandelen onder druk zette donderdag.

Marktoverzicht donderdag:
Na de opleving van woensdag dacht ik dat we een korte en redelijk sterke eindejaarsrally zouden krijgen maar daar dacht de markt dus anders over. Vooral de Nasdaq moest het weer ontgelden, de index verloor uiteindelijk 2,2% maar stond even ruim 3,5% lager. Ook de Nasdaq 100 sluit met een fors verlies van 2,5% terwijl de SOX index zelfs 4,2% verloor. Bij de rest stond alles eerst ook fors lager maar op slotbasis verloor de Dow Jones maar 1% terwijl de S&P 500 met 1,45% terug moest. Ook de Dow Transport index verloor maar 1%. Wel is het zo dat via een slotrally alle indices het verlies wat meer wisten te beperken, de vraag is nu of we vandaag weer omhoog kunnen of blijft de "Bear" de dienst uitmaken?

De futures zien we vanmorgen iets hoger op Wall Street, veel is het niet maar na de daling van donderdag toch hoopvol voor de start van vandaag. Ook in Europa zien we dat de AEX future vanmorgen 2 punten hoger staat terwijl de DAX future voorbeurs 60 punten in de plus staat. Dat is een momentopname voorbeurs uiteraard want door de volatiliteit kan dat snel veranderen vandaag. In Azië zien we vandaag ook verlies, de Nikkei sluit zo'n 1% lager terwijl de Hang Seng index 0,45% lager sluit. China zien we een verlies van 0,4%.

We moeten nu rustig blijven en vooral bekijken wat de markten verder zullen doen richting het einde van het jaar, of de eindejaarsrally er nog wel inzit zal de komende week pas duidelijk worden. We zitten nog altijd met wat posities in de markt en er werd 1 positie opgeschoven, we nemen hoe dan ook onze tijd en bekijken het dag per dag deze week en uiteraard ook volgende week.

Europa moest door de daling op Wall Street ook inleveren, de AEX verloor 1,3% met een slot op 700,4 punten, de index stond wel even op 713 punten in de ochtend. De DAX verloor ook 1,3% met een slot op 13.914 punten. De euro zien we vanmorgen rond de 1,061 dollar en dat is al enkele dagen zo. De Brent olie staat nu rond de 82 dollar. Letten we nog op de 10-jaars rente in de VS dan staat die op 3,69% vanmorgen.

We blijven nog altijd voorzichtig in deze markt:
In deze markt moeten we voorzichtig blijven gezien de forse uitslagen alle kanten op, we hebben lang gewacht maar afgelopen donderdag kreeg ik wel een momentum om wat kleine posities op te nemen. Dat hebben we dan ook gedaan voor de leden zodat we nu in de markt zitten. Het is nu afwachten hoe de markt verder zal verlopen de komende dagen, we blijven wel opletten uiteraard.

Wie er mee wil doen met de signalen die ik naar de leden verstuur kan nu lid worden via de aanbieding die loopt tot 1 MAART. Dan doet u de rest van 2022 meteen mee en de eerste 2 maanden van het nieuwe jaar 2023.

Met de signalen die we versturen kunt u zelf de keuze maken om mee te doen of niet, niet wij maar u beslist of u de posities opneemt of niet. Dat kan via de Boosters of Turbo's waarvan ik de code om die aan te kopen mee stuur of u doet er zelf wat mee met instrumenten die u zelf vaak gebruikt om te handelen op de indexen of aandelen. Wij sturen altijd een signaal om in- en uit te stappen naar de leden ...

Schrijf u in tot 1 MAART 2023 voor €35 via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u zo snel mogelijk op onze lijst met leden ...

Analyse AEX:
De AEX sluit dan toch weer lager en moet terug tot rond de 700 punten, de poging om door te breken is zo weer afgebroken. Nu letten we op wat er gaat gebeuren rondom die 700 punten vandaag en vooral ook tijdens de laatste week van dit jaar.

Weerstand blijft de zone 708-710 met daarboven de zone 718-720 punten. Later weerstand rond de 728-730 en de topzone van vorige week dinsdag rond de 740-742 punten. Steun zien we nu eerst rond de 700-703 punten met daaronder de bodem van woensdag rond de 691-692 punten. Later steun rond de 685 en de 680 punten met daaronder steun rond de 670 punten.

Analyse DAX:
De DAX moet ook inleveren en sluit zo opnieuw onder de 14.000 punten (13.914). Weerstand nu eerst weer die 14.000 punten met later rond de 14.225-14.250 punten weerstand. Verder kijken we naar de 14.550-14.600 punten als doel omhoog.

Steun nu eerst rond de 13.750 met daar snel onder de 13.550-13.600 punten, verder letten we nog op de 13.250 punten als steun.

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones moet met 349 punten terug maar weet nog wel net boven de 33.000 punten (33.027) te sluiten. Steun nu eerst de 33.000 punten met daar snel onder de 32.750 punten. Later rond de zone 32.450-32.500 punten een belangrijke steun. Verder zien we nog steun rond de 32.000 punten.

Weerstand nu eerst de 33.250-33.300 punten, later rond de 33.500 en de 33.750 punten weerstand.

Analyse Nasdaq:
De Nasdaq moest er weer aan geloven en viel terug tot de bodemzone 10.250-10.300 punten wat bijna de laagste stand van het jaar is. Dat werd nog net niet behaald maar het scheelde niet zoveel meer. Steun zien we nu rond de 10.400-10.425 punten, later rond de 10.300 en de 10.250 punten steun. Later de 10.100 en de 10.000 punten als mogelijke doelen omlaag.

Weerstand nu eerst de 10.750 punten waar we de top van woensdag zien, later rond de 10.900 en de 11.000 punten weerstand. Verderop letten we op de 11.250 punten als weerstand.

Overzicht signaaldiensten:
Doe nu mee door lid te worden via de aanbieding tot 1 MAART 2023 en volg onze signalen die we versturen, dan doet u de laatste maand van 2022 en de eerste maand van 2023 mee met de signalen ... U aanmelden kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze verzendlijst met de signalen die we versturen



Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.