Beursdagboek Trader Guy 30 maart 2023, 08:46

...

Sterke sessie woensdag, toch opletten voor het vervolg nu

30 maart 2023, 08:46 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De slotstand van woensdag lag tussen de pakweg 1% en 2% hoger zowel in Europa als op Wall Street. Dat de markt het allemaal nog niet goed weet merken we steeds vaker, nu weer in de positieve zin maar het kan in no-time weer totaal anders worden. Amoer een week geleden stond Europa nog zwaar onder druk door angst binnen de bankensector, nu lijkt alles plots weer opgelost. Het blijft een spannende periode en het is nog altijd een fase die we op deze manier nog nooit hebben meegemaakt, we moeten hoe dan ook voorzichtig blijven. Vanmorgen zien we de euro rond de 1,084 dollar, de Brent olie staat nu rond de 77,5-78 dollar terwijl de 10-jaars rente rond de 3,56% uitkomt vanmorgen ...

Nu kunt u een proefabonnement nemen tot 1 MEI voor €35. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...Marktupdate 30 maart:
Vandaag een update zonder grafieken, ik krijg die even niet live binnen vanmorgen ...

De financiële markten sluiten woensdag sterk, op Wall Street zien we op het eind van de maand nog een stevige plus op de borden. Ook in Europa winnen alle indices behoorlijk, alles bleef de gehele sessie positief deze keer. Het is nog steeds een soort euforie op het feit dat volgens meerdere analisten de zorgen rondom de bankensector verder afnemen. Het lijkt er sterk op dat de markt door dat probleem dat acuut ontstond er beter voorstaat dan mocht er geen probleem zijn geweest en dat maakt alles momenteel zo moeilijk.

Wel is het zo dat er zich plots een behoorlijk probleem voordeed en dat valt natuurlijk niet goed te praten en daardoor moeten we blijven opletten voor wat er volgt en hoe groot de schade hierdoor impact zal hebben op de economie.

Delen van de bankensector zullen hoe dan ook onder druk blijven staan door het krappere monetaire beleid, de teruglopende economische activiteiten en vooral de oplopende rente om de inflatie te beteugelen. De FED en dus ook de andere centrale banken moeten aan alle kanten in actie komen. De vraag blijft dan ook hoe men de schade kan beperken?

Volgens de markt schat men momenteel in dat de kans nu op 50% uitkomt dat de FED de rente in mei opnieuw met 25 basispunten zal verhogen. Wat men nu plots wel denkt is dat na de zomer de rente 1 of 2 keer kan worden verlaagd. Of dat ook zal gebeuren moeten we afwachten want hoe zal het gaan met de inflatie? Pakweg een week of 2-3 geleden was daar nog totaal geen sprake over, nu plots wel weer !

Vandaag krijgen we wel weer wat belangrijke cijfers, de economische groei in de VS en ook inflatiecijfers uit Duitsland. Morgen volgen er dan nog inflatiecijfers uit de Eurozone en de VS.

Wat doen wij zelf tijdens deze moeilijke fase?
Zelf blijven we rustig handelen er staan nog altijd wat kleine posities open, we bekijken nu waar we die eventueel kunnen sluiten. Dit jaar (2023) blijft voor de beurzen een moeilijk jaar maar we staan met al onze abonnementen in de plus.

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we mooie plussen na een sterke sessie, de Dow Jones sluit 323 punten (1%) hoger met een slot op 32.717 punten terwijl de S&P 500 met 56,5 punten (1,4%) winst de sessie afsluit op 4028 punten. Ook de tech indices sluiten met een stevige plus, de Nasdaq won 210 punten (1,8%) met een slot op 11.926 punten, de Nasdaq 100 won 235 punten (1,9%) met een slot op 12.846 punten. De SOX index sluit 100 punten (3,3%) hoger met een slot op 3157 punten. Verder zien we dat de Dow Transport index 137 punten (1%) won, het slot komt nu uit op 14.072 punten.

Europa:
In Europa sluit de AEX 11,73 punten (1,6%) hoger met een slot op 745,54 punten terwijl de DAX de sessie afsloot met 187 punten (1,25%) winst en een slot op 15.329 punten. Verder zien we in Europa dat de CAC 40 index 99 punten (1,4%) winst boekt en op 7187 punten sluit terwijl de BEL 20 index 78 punten (2,1%) won met een slot op 3745 punten.

We blijven voorzichtig handelen in deze markt:
We zitten nu met wat kleine posities in de markt en in deze moeilijke maand (maart) staan we er nog altijd goed voor, nu wachten we rustig af op wat er de komende sessies zal gebeuren met de posities die open staan. Het kiezen van een zo goed mogelijk momentum blijft in deze markt belangrijk.

Wie er mee wil doen met de signalen die ik naar de leden verstuur kan nu lid worden via het nieuwe proefabonnement dat loopt tot 1 MEI en dat voor slechts €35 ... Inschrijven kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u zo snel mogelijk op onze ledenlijst en ontvangt u de updates en de signalen ... Via de Tradershop op de website www.usmarkets.nl (account aanmaken en inloggen) kunnen de leden altijd zien welke posities er op dat moment nog open staan ...

Met de signalen die we versturen kunnen de leden uiteraard altijd zelf de keuze maken om mee te doen of niet, niet wij maar de leden zelf beslissen of de posities worden opgenomen of niet. Dat kan via de Boosters of Turbo's waar we altijd de code om die aan te kopen mee sturen of u doet er zelf wat mee met instrumenten die u zelf vaak gebruikt om te handelen op de indexen of aandelen. Wij sturen altijd een signaal om in- en uit te stappen naar de leden ...

Overzicht signaaldiensten:
Doe meteen mee door lid te worden via de nieuwe proef aanbieding die loopt tot 1 MEI 2023 en volg dan onze signalen die we naar de leden versturen.

U aanmelden kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze verzendlijst met de updates en signalen die we versturen.

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.