Beursdagboek Trader Guy 31 mei 2023, 08:42

...

Europa lager, tech blijft sterk maar ik zie nu toch wat twijfels

31 mei 2023, 08:42 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)

De markt lag er verdeeld bij dinsdag, vooral Europa krijgt het weer moeilijk omdat men denkt dat de economie in een echte recessie terecht zal komen op korte termijn. Eigenlijk kunnen we dat ook gaan verwachten voor de VS want de FED zal de rente in juni weer gaan verhogen volgens de voorspellingen. De tech aandelen op Wall Street begonnen opnieuw met een forse plus, vooral Nvidia sprong er weer uit met even een koers die op 420 dollar uitkwam en het bedrijf zo bij de bedrijven met een beurswaarde van meer dan 1 biljoen dollar bracht, dat waren er tot nu toe 4 en Nvidia werd het 5e bedrijf. Op slotbasis sloot Nvidia op 401 dollar en dat was net niet genoeg om boven die 1 biloen dollar te sluiten. We zijn toch short gegaan op Nvidia rond de 410 dollar gisteren. Verder zien we dat de Brent olie een forse tik omlaag kreeg, de olie staat vanmorgen op 73,5 dollar. De euro zien we rond de 1,069 dollar, de 10-jaars rente in de VS komt nu uit op 3,66% en zakt zo weer wat terug na de stevige stijging van vorige week ...

Let op, voor wie er een tijdje onze abonnementen wil volgen dan loopt er nu een nieuwe aanbieding. Probeer zo een abonnement uit tot 1 AUGUSTUS voor €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...Marktupdate 31 mei:
Alweer de laatste sessie van de maand mei, een slechte maand voor de signaaldiensten met toch een groot verlies. Door al dat gedoe rondom het schulden plafond en de nieuwe HYPE rondom AI werd ik op het verkeerde been gezet door voor short posities te kiezen. Bij Guy Trading zat ik zelfs met 2 keer een zeer vervelende short die beiden helemaal verkeerd afliepen en waardoor het verlies daar groter is. Verder hebben we deze maand ook te maken gehad met veel divergentie tussen de sectoren maar ook tussen de regio's. Vooral de tech indices en de indices waar de tech zwaar in meeweegt liepen fors op, indices zoals de Dow Jones en de DAX staan op verlies bekeken over de maand mei, de Dow Jones zelfs -3% en de DAX -0,1%. De Nasdaq won over de maand mei 6,5% terwijl de Nasdaq 100 het met 8,4% zelfs nog wat beter deed. De chip gerelateerde index SOX won zelfs 18,5%. De AEX moest het doen met een verlies van -0,25%.

Hoe dan ook, in een maand als deze kun je dan ook vaak verkeerd in de markt zitten door de divergentie, ook de extreme uitslagen zorgen voor een extra versnelling van het verlies als je niet in de juiste richting zit. In feite blijf ik erbij dat mijn gedachtengang op het moment dat ik posities opnam negatief gericht was en dat ik daar naar heb gehandeld. De explosie omhoog die amper voorkomt, vrijwel nooit in feite met deze proporties zorgt dan natuurlijk ook voor extra pech. Aan de ene kant de Dow Jones -3% en aan de andere kant de SOX index +18,5%. Verklaar dat maar eens op een redelijke manier? Bij mijn weten heb ik dat nog nooit meegemaakt, het maakt de slechte maand voor mij in ieder geval nog wat zwaarder maar goed, die ligt nu achter ons en dan begrijpt u mogelijk hoe dat tot stand is gekomen. Laten we het zeer uitzonderlijk en extreem noemen, en ik ben als ik het goed uitdruk een beetje in de val gelopen.

De maand mei ligt nu achter ons, de posities die nu nog open staan neem ik mee naar juni en er zitten denk ik wel enkele goeie bij. Tijd om op te krabbelen dus en er het beste van maken de komende maanden. Vergeet niet dat de 15 maanden voor deze maand (mei) allemaal goed waren en positief werden afgesloten. Tijd om me heel sterk te herpakken dus en daar zie ik een mooie uitdaging in, doe in ieder geval mee en toon vertrouwen in mijn lange ervaring met de keuze van posities voor onze leden ....

De Europese beurzen sluiten dinsdag toch duidelijk lager en zullen vandaag ook in het rood openen. Beleggers blijven met vraagtekens zitten rondom de deal over een verhoging van het Amerikaanse schulden plafond, de vraag blijft of die deal ook door het Congres zal worden goedgekeurd. Vermoedelijk stemt het Huis van Afgevaardigden vandaag over de deal, daarna moet ook de Senaat nog groen licht geven. Tot die tijd blijven markten in afwachting want het kan nog een zware bevalling worden. Vooral omdat men in beide kampen niet tevreden is met de condities rondom het principe akkoord dat er werd bereik tijdens het weekend. Het is dus nog afwachten op de witte rook omtrent deze deal ...

Ook merken we dat er zorgen zijn over het economische herstel in China omdat er te diepe structurele problemen zijn waar de Chinese economie mee kampt.

Verder zullen de inflatiecijfers die we deze week in Europa nog krijgen zullen bepalen hoe de Europese rentes gaan bewegen in aanloop naar de juni-vergadering van de ECB. Na een reeks matige harde economische cijfers en een duidelijk verzwakkend sentiment zit men met twijfels rondom de inflatie, economen denken dat de inflatie nog niet snel zal afnemen waardoor er meer verhogingen zullen moeten komen.

Wall Street sloot dinsdag verdeeld na de eerste reactie van de indices daar nadat in het weekend een voorlopige deal werd gesloten over het schulden plafond. Beleggers denken nu dat het grootste risico voor Wall Street nu meer gericht is op het monetaire beleid van de FED. De gedachten wijzen nu vooral op het feit dat de FED de rente opnieuw zal verhogen in juni waardoor een verdere economische vertraging meer dan waarschijnlijk is.

Wat doen wij zelf wat betreft het handelen?
Deze maand (mei) loopt absoluut niet goed ofwel ronduit slecht, na 15 maanden op rij de maand positief af te sluiten maken we deze maand een behoorlijke schuiver. Uiteraard kan ik niet altijd winnen en we wisten dat er wel een keer een slechte maand tussen zou zitten en dat is nu het geval helaas.

Het zat niet mee met de keuzes en het verloop van de markt. Bij Guy Trading werden we vooral door Nvidia en de Nasdaq getroffen waar Nvidia door de stoploss ging en we bij de Nasdaq moesten doorschuiven naar een hogere stoploss. We zitten nog met wat nieuwe posities, ik verwacht dat we ons gaan herpakken de komende maanden dus blijf vertrouwen houden. Bekeken over afgelopen jaren weten trouwe leden wel dat ik me zal herpakken ...

Ik wil me nergens achter verbergen en als ik de mooie resultaten liet zien de afgelopen 15 maand moet ik uiteraard deze slechte maand laten zien. Het is zoals het is, mogelijk heb ik verkeerde keuzes gemaakt maar ik blijf achter mijn keuzes staan, zowel als ze goed uitpakken maar ook als ze niet goed uitpakten. We gaan dus door en ik zal sterker terugkomen de komende weken, wees daar maar gerust in.

Belangrijke punten op de economische agenda deze week:

Marktoverzicht:
Op Wall Street zien we opnieuw divergentie tussen traditioneel en tech, de Dow Jones index verloor 50 punten (-0,15%) en sluit de sessie af op 33.043 punten terwijl de brede S&P 500 vlak de sessie afsloot op 4205,5 punten. Bij de tech indices zien we opnieuw winst maar na een stevige plus na de start werd toch het grootste deel weer ingeleverd. De Nasdaq won 42 punten (-0,32%) met een slot op 13.017 punten terwijl de Nasdaq 100 index de sessie met 56 punten (0,4%) winst afsloot op 14.355 punten. De SOX index waar we ook nog een stevige plus hebben gezien rond de opening won 4 punten (0,1%), de index sluit de sessie af op 3549 punten. De Dow Transport sluit met 62 punten (0,45%) winst en komt nu uit op 13.965 punten.

Europa:
Europa sluit lager dinsdag met vooral bij de AEX een redelijk verlies, de index sluit 7,4 punten (-0,97%) lager met nu een slot op 756,67 punten. De DAX verloor ook, we zien een daling van 44 punten (-0,27%) en een slotstand op 15.909 punten. Verder zien we dat de CAC 40 index 94 punten (-1,3%) verloor en nu op 7210 punten sluit terwijl de BEL 20 index 58 punten (-1,6%) lager sluit op 3583 punten.

Europa begint wat slechter aan de week dan Wall Street en dan vooral de tech sector door de hype en run op aandelen die wat met AI te maken hebben.

Wilt u onze signalen ontvangen? Nu €35 tot 1 AUGUSTUS ...
Wie er mee wil doen met de signalen die ik naar de leden verstuur kan nu lid worden via de nieuwe aanbieding, dan kunt u een tijdje meedoen of meekijken tot 1 AUGUSTUS en dat voor €35 ... U kunt zich meteen inschrijven voor deze aanbieding kan via https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u zo snel mogelijk op onze ledenlijst en ontvangt u alle updates en signalen ... Via de Tradershop op de website www.usmarkets.nl (account aanmaken en inloggen) kunnen de leden altijd zien welke posities er op dat moment nog open staan ...

Met de signalen die we versturen kunnen de leden uiteraard altijd zelf de keuze maken om mee te doen of niet, niet wij maar u beslist altijd zelf of de posities na een signaal worden opgenomen. Dat kan via de Boosters of Turbo's waar we in de mail en in de SMS altijd de code mee bij plaatsen zodat u de positie snel kunt vinden bij uw bank of broker. Uiteraard kunt u ervoor kiezen om mee te doen met de producten waar u zelf het meest mee werkt om te handelen op de indexen of aandelen. Wij sturen altijd een signaal om in- en om uit te stappen naar de leden.

Technisch overzicht 5 indices:

Analyse AEX:
Slotstand: 756,67 punten
Steun: 755 - 752 - 745 - 738
Weerstand: 765 - 770 - 775 - 782

Indicatoren:
MACD: Positief boven de 0-lijn

RSI: Neutraal rond de 50
50-MA: 753 (index staat hoger)
200-MA: 719 (index staat hoger)

Analyse DAX:
Slotstand: 15.909 punten
Steun: 15.800 - 15.725 - 15.600 - 15.500
Weerstand: 16.000 - 16.150 - 16.200 - 16.330

Indicatoren:
MACD: Positief boven de 0-lijn maar draait
RSI: Neutraal rond de 50
50-MA: 15.710 (index staat hoger)
200-MA: 14.448 (index staat hoger)

Analyse Dow Jones:
Slotstand: 33.043 punten
Steun: 32.750 - 32.600 - 32.250 - 32.000
Weerstand: 33.300 - 33.500 - 33.700 - 34.000

Indicatoren:
MACD: Negatief onder de 0-lijn
RSI: Negatief onder de 50
50-MA: 33.316 (index staat lager)
200-MA: 32.772 (index staat hoger)

Analyse S&P 500:
Slotstand: 4205,5 punten
Steun: 4200 - 4180 - 4150 - 4125
Weerstand: 4225 - 4235 - 4250 - 4275

Indicatoren:
MACD: Positief boven de 0-lijn
RSI: Positief boven de 50
50-MA: 4106 (index staat hoger)
200-MA: 3976 (index staat hoger)

Analyse Nasdaq:
Slotstand: 13.017
Steun: 13.000 - 12.750 - 12.600 - 12.500
Weerstand: 13.200 - 13.300 - 13.450 - 13.600

Indicatoren:
MACD: Positief boven de 0-lijn
RSI: Positief boven de 50
50-MA: 12.175 (index staat hoger)
200-MA: 11.510 (index staat hoger)

Overzicht signaaldiensten:
Wie er mee wil doen met de signalen die ik naar de leden verstuur kan nu lid worden via de nieuwe aanbieding, dan kunt u meedoen of meekijken tot 1 AUGUSTUS en dat voor €35 ... U meteen inschrijven voor deze aanbieding kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u zo snel mogelijk op onze ledenlijst en ontvangt u alle updates en signalen ..

Overzicht resultaten mei en dit jaar (2023)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.