Beursdagboek Trader Guy 29 december 2023, 08:53

...

Laatste sessie 2023, gaat Wall Street ongekende reeks afronden

29 december 2023, 08:53 | Trader Guy | leestijd: 14 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Eerst en vooral wens ik iedereen een goed einde van 2023 en hoop ik dat iedereen al het beste krijgt in het jaar 2024.

De laatste sessie van 2023 vandaag, ik kijk al uit naar het komende beursjaar want de voorbije 2 maanden waren ronduit slecht wat betreft het handelen. De afgelopen 2 maanden zien we ook een rally die maar eens in de 20 jaar voorbij komt, het is al van 2004 geleden dat we zoiets hebben meegemaakt en dan heb ik het over het feit dat de S&P 500 al 9 weken na elkaar hoger sluit (al moeten we dat na vandaag nog afwachten). De Brent olie zien we vanmorgen rond de 77,5 dollar wat weer een eindje onder de 80 dollar is. De 10 jaar rente in de VS loopt wat op en komt nu uit op 3,84%. De euro zakt nu wat terug tot rond de 1,106 dollar na even boven de 1,11 dollar te hebben gestaan donderdag. We richten ons dus op de komende weken ofwel de start van 2024 waar ik kansen zie bij meerdere aandelen, de Brent olie en de indices. Zorg dat u lid wordt of blijft om niks te missen van de start van 2024 ... Er komen grote kansen en dat zeg ik niet zo maar !!

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proefaanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 maart 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...



Marktupdate 29 december:
Wall Street lag er verdeeld bij donderdag, vandaag de laatste sessie van 2023 en we zijn benieuwd waar de slotstanden op uitkomen. De Dow Jones wist nog een record neer te zetten want deze index sluit nog wat hoger de sessie af. De Dow Jones won 0,14% met een recordslot op 37.710 punten, intraday werd de 37.778,85 punten bereikt wat de hoogste stand ooit is. De S&P 500 sluit 0,04% hoger de sessie af op 4783,35 punten, intraday bereikte deze index de 4793,3 punten en blijft zo slechts 3,25 punten onder de 4796,56 punten waar de hoogste stand ooit wacht. De Nasdaq Composite verloor 0,03% en blijft zo tegenstelling tot de Nasdaq 100 nog ver onder de recordstand, de Nasdaq 100 verloor 0,05% maar zette wel een nieuwe top neer op 16.969 punten waar nu dus de hoogste stand ooit uitkomt. De Dow Transport index verloor 0,15% terwijl de SOX index 0,14% lager de sessie afsloot.

Europa:
In Europa zien we een sessie met over het algemeen verlies donderdag, de AEX index won nog net 0,03% maar de andere indices verloren wat. De DAX sluit met 0,25% verlies de sessie af, de CAC 40 sluit 0,48% lager terwijl de BEL 20 met 0,15% verlies de sessie afsloot.

Economie en cijfers:
Verder was er niet veel nieuws te melden, hier en daar wat cijfers en dan vooral over de arbeidsmarkt die sterk blijft ondanks dat de economie het wat minder goed doet. Bedrijven willen blijkbaar hun werknemers houden na dat ze de afgelopen jaren moeilijk nieuwe mensen konden vinden. Ook hier zien we aan dat het plaatje niet helemaal klopt, ik vrees ervoor dat de FED de inflatie op die manier niet snel naar de 2% zal krijgen. Als de inflatie de komende maanden weer oploopt dan moet er heel wat room van de beurzen af en kunnen we in een snel tempo behoorlijk wat lager terecht komen. Let op de inflatie, de combinatie daling van de inflatie, de nog steeds te sterke economie en vooral de nu ook de zeer hoge beurskoersen is niet de beste die we voorhanden hebben om alles te laten afkoelen.

Eindspurt of eindelijk een correctie richting nieuwjaar?
Wat betreft dit jaar (2023) zien we dat op Wall Street alle 3 de belangrijkste indices positief met dubbele cijfers het jaar gaan afsluiten. Zo staat de S&P 500 al ruim 24% in de plus terwijl de Dow Jones het met ruim 13% winst moet doen. De Nasdaq Composite boekt tot nu toe een winst van maar liefst 44%.

Beleggers blijven enorm positief naar de markten kijken en hopen zo om de stijging die nu zo'n 2 maanden duurt nog wat te verlengen. De S&P 500 blijft onderweg om al voor de 9e opeenvolgende week met winst te sluiten en dat zou dan voor het eerst sinds 2004 dat er zo'n reeks werd neergezet en ik herinner me dat ook nog redelijk goed. Ook toen wisten de indices het lang vol te houden zonder dat er een correctie kwam. Het is wel behoorlijk zeldzaam dat we zo'n fase krijgen, het is dan ook meer dan logisch dat we 2 slechte maanden moeten doorstaan wat betreft het handelen en met de keuze van posities die logischerwijs short zijn. Sinds 1 november won de S&P 500 tot nu toe maar liefst 13%.

Let nu op voor de maand januari:
Zoiets als wat we nu achter de rug hebben had ik nooit voorzien, stelt u zich eens voor dat ik op 1 november had gezegd dat we vandaag al 13% hoger zouden staan en nieuwe records zouden gaan neerzetten dan werd ik meteen voor gek verklaart. Maar het is de beurs en we moeten overal rekening mee houden. Wat ik nu kan melden is dat we deze stijging met minimaal de helft (5% tot 8%) moeten corrigeren en dat zal voor begin volgend jaar kansen bieden. Waar het zal starten weet ik niet maar heel ver van een duidelijke top in de markt zijn we niet meer. Ik zou dan ook aanraden om lid te worden van een signaaldienst, volgens mij zal januari een hele goeie maand worden om met short posities te anticiperen. Daar hebt u wel wat know how voor nodig en bij ons kunt u die wat betreft short handelen vinden.

De stijging van de afgelopen 2 maanden komt vooral door dat beleggers er steeds meer van uitgaan dat de Federal Reserve de rente vanaf maart 2024 zal beginnen te verlagen omdat de inflatie steeds dichter bij de doelstelling van 2% uitkomt. Aan de andere kant moet het wel zo blijven en vooral hopen dat er geen draai komt zodat de inflatie weer begint op te lopen. Eigenlijk past de duidelijke combinatie van de dalende inflatie, de economie die wel wat vertraagt maar tot nu toe niet in een recessie terecht komt en daarbij vooral ook nog het feit dat de beurzen nieuwe records maken helemaal niet samen. Ik blijf het herhalen, er zit iets goed fout en dat zal zich op de vrij korte termijn wel laten merken.

Wat betreft deze week komt er amper nieuws naar buiten en dan zeker niets om beleggers te doen nadenken. Het lijkt wel of de markt vrij spel krijgt om het jaar zo hoog mogelijk af te sluiten, dat staat natuurlijk goed in de boeken en maakt van 2023 een sterk beursjaar.

Signaaldiensten 2024:
We gaan deze week het jaar 2023 afronden en het was geen goed jaar voor ons, het wordt een jaar met verlies al valt het in het totaal mee bekeken over het hele jaar. Vorig jaar (2022) werd het een topjaar, dit jaar sluiten we hoe dan ook negatief af. Let ook op de eerste maand januari waar ik verwacht dat we mooie dingen kunnen doen en dan vooral met short posities ...

Voor volgend jaar gaat het roer om want we gaan veel meer werken met verschillende onderliggende waarden. We gaan ook elke positie afzonderlijk bekijken en we kunnen door een wat hoger bedrag om mee te werken wat meer en wat grotere posities opnemen. Bij Systeem Trading pakweg 5 posities gelijktijdig en bij Guy Trading tot 9 posities gelijktijdig. Onafhankelijk van elkaar en sommige posities kunnen zo wat langer doorlopen terwijl we met andere posities meer ruimte krijgen om wat korter op de bal te spelen. Het wordt totaal anders en zo zijn we niet meer alleen afhankelijk van alleen maar de indices.

Volg ons in ieder geval tot 1 MAART via de aanbieding vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 3,84% en blijft onder de 4% hangen.

Olieprijs:
Vanmorgen komt de Brent olie uit rond de 77,5dollar en zakt weer duidelijk tot onder de 80 dollar. De Brent olie sluit nog wel boven de steun die we rond de 77-78 dollar zien. Weerstand wordt nu de 80 dollar met later de bekende 82 dollar.

Steun zien we nu rond de zone 77-78 dollar, bij een verdere daling steun rond de 74 dollar en de 72-73 dollar.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we via de futures dat zowel Europa als Wall Street wat hoger zullen starten al is het maar weinig tot nu toe. De rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 3,84% en blijft zo nog altijd onder de 4%. De Brent olie zakt wat terug tot rond de 77,5 dollar. De setup van de markt en dan vooral op Wall Street blijft gevaarlijk, er hoeft echt niet veel te gebeuren om de markt 4% tot 5% lager te sturen. Vorige week woensdag hebben we al kunnen zien hoe snel het kan gaan als er een verkoopsignaal op gang komt.

In Azië zien we vanmorgen een verlies van 0,25% bij de Hang Seng index, de Nikkei index sluit 0,45% lager vanmorgen.

Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 maart 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75 !! ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 zien we donderdag met 0,05% verlies sluiten ofwel vrijwel hetzelfde als woensdag, het slot komt nu uit op 16.898 punten. We zien nu eerst steun rond de 16.750 punten, verder rond de 16.550 en 16.300 punten steun.

Weerstand nu eerst rond de 16.969 punten waar we de hoogste stand ooit zien uitkomen. Verder weerstand rond de 17.000 punten met daarboven de 17.100-17.125 punten als weerstand.

De RSI staat nu rond de 72, de MACD staat boven de 0-lijn.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 maart. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX sluit de sessie donderdag iets lager, de index sluit met 40 punten verlies op 16.701 punten. Weerstand nu eerst rond de 16.800 punten met daarboven de top die rond de 17.000 punten uitkomt. Verder zien we weerstand rond de 17.150 en de 17.250 punten.

Steun nu eerst rond de 16.600 punten, later steun rond de 16.500 en de 16.400 punten.

De indicatoren worden wat minder sterk met de RSI die nu op 68,5 uitkomt, de MACD draait naar beneden toe.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 maart ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones sluit donderdag met 0,15% winst, het slot komt nu uit op 37.710 punten met een nieuw record ofwel de hoogste stand ooit. Weerstand zien we nu rond de 37.750 punten met daarboven de 38.000 en 38.250 punten als weerstand.

Steun nu eerst rond de 37.500 punten, later steun rond de 37.000 punten met daar onder de 36.750 en de 36.500 punten.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 maart ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een mooie aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 MAART 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

We hebben op dit moment wat posities open staan die u nog kunt opnemen. Zie hieronder de resultaten van de maand december tot nu toe met alle afgesloten posities erin verwerkt.

Resultaat deze maand (december)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.