Beursdagboek Trader Guy 14 februari 2024, 09:06

...

Forse terugval vanaf de toppen, inflatiecijfers vielen tegen

14 februari 2024, 09:06 | Trader Guy | leestijd: 12 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

De beurzen lieten het afweten na de inflatiecijfers die duidelijk tegenvielen, de 10 jaar rente liep daarna meteen fors op tot rond de 4,3% en zo wordt met de dag duidelijker dat de FED de rente niet snel zal verlagen. De indices verloren behoorlijk na de cijfers en laten de topzone voorlopig staan, door de daling staan de meeste indices al zo'n 2% onder de top. Toch zien we nog kopers in de markt komen, men wil elke dip opkopen maar dat gedrag kan snel wegvallen eens het duidelijk wordt dat de toppen niet meer gehaald worden. Dan moeten we echt rekening houden met die 3% tot 5% daling die ik aangaf de afgelopen dagen. Het is nu nog wat zoeken maar dat de inflatie weer een stoot omhoog krijgt is geen goed teken. De stijging ofwel de rally was gericht op een snelle afbouw van de rente tarieven in de VS, dat zal nu vrijwel zeker opschuiven naar mei en zelfs tot in de zomer zoals het er nu naar uitziet. De Brent olie liep op dinsdag en staat vanmorgen rond de 83 dollar, de euro zien we rond de 1,071 dollar. We zitten met wat posities, die proberen we aan te houden nu de terugval op gang komt, meedoen kan door lid te worden ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze proefaanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 APRIL 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade... Er lopen nu enkele posities op wat indices en op aandelen ...Marktupdate 14 februari:
Op Wall Street moest dinsdag behoorlijk inleveren vanaf de recente topzone omdat beleggers een sterker dan werd verwacht inflatierapport over de maand januari moesten verwerken, daaruit bleek dat de prijzen langzamer afkoelen dan verwacht.

Alle belangrijke indices sloten na het rapport ruim 1% lager, de Dow Jones Industrial verloor 1,35% terwijl de S&P 500 ook met 1,37% terug moest. De S&P 500 sluit zo weer ruim onder de 5.000 punten en het zou best wel eens kunnen dat de top er staat. De technologie indices verloren ook behoorlijk, de Nasdaq Composite verloor 1,8%, de Nasdaq 100 moest 1,58% inleveren. De SOX index verloor zelfs 2%. Verder zien we dat de Dow Transport index 2,62% terug moest.

Het was de slechtste dag voor zowel de Nasdaq als de S&P 500 sinds 31 januari dit jaar, voor de Dow Jones was het zelfs de slechtste dag sinds maart 2022.

De inflatiecijfers vielen dus nogal tegen, als we de volatiele voedsel- en energie prijzen verwijderen dan zien we dat de kerninflatie in januari met 0,4% is gestegen en dat was de grootste maandelijkse stijging sinds april 2023. De prijzen stegen met 3,1% op jaarbasis en dat cijfer lag ver boven de verwachting van 2,9% hetgeen werd voorzien door de economen.

De markten blijven klaar voor een terugval van tussen de 3% en 5%, wel moeten de indices dan via een slechte sessie afscheid nemen van de topzone hetgeen sinds gisteren (dinsdag) mogelijk aan het gebeuren is. Het zou voor iedereen een goed moment zijn voor een correctie, de markten waren al veel te ver doorgeschoten en de overwaardering van veel bedrijven blijft groeien. Als het niet via een natuurlijke normale correctie tussendoor zal gebeuren dan moeten we rekening houden met een keiharde setback van de markt en dat kan dan resulteren in een soort minicrash of zelfs via een echte crash van de beurzen. Het wordt echt de hoogste tijd om goed na te denken over waar de markten staan en dat op alle vlakken. Veel beleggers, managers en speculanten nemen grote risico's om nu nog aandelen die torenhoog gewaardeerd zijn aan te kopen.

Europa:
Europa sluit dinsdag lager, de AEX index sluit 12.26 punten (-1,43%) lager met een slot op 842,62 punten. De DAX sluit met 156 punten (-0,92%) verlies met een slot op 16.881 punten. De Franse CAC 40 sluit de sessie af met 64 punten (-0,84%) winst, de BEL 20 verloor 1,22%.

Kwartaalcijfers deze week:
We krijgen nog wat kwartaalcijfers deze week, hieronder ziet u een overzicht per dag.

Economische cijfers deze week:
We krijgen nog cijfers later deze week, morgen (donderdag) kijken we vooral naar de Retail cijfers in de VS, vrijdag komen dan nog de producentenprijzen (PPI).

Signaaldiensten 2024:
De maand januari werd positief afgerond, vanaf nu zullen de nieuwe posities die er komen worden opgenomen voor de maand februari. Zoals u in de beschrijving van onze abonnementen kunt lezen handelen we ELKE maand afzonderlijk van elkaar. Vooraf zal ik melden voor welke maand de posities zullen gelden. Deze eerste maand (januari) van het jaar verliep goed, dat kunt u zien aan het resultaat. Er lopen posities nu, zowel op wat indices als wat aandelen.

In januari hebben we over het algemeen met LONG posities gewerkt al hebben we ook even kort een short positie opgenomen. Waar we enorm op hebben gelet is om verliezen snel af te kappen en waar het kon de winsten zo goed als mogelijk laten doorlopen. Wordt nu snel lid en ontvang ook onze signalen tot 1 APRIL ...

Nieuwe opzet signaaldiensten:
Vanaf dit jaar werken we ook met een wat hoger bedrag wat er voor zorgt dat we meer en waar het kan wat grotere posities kunnen opnemen. Bij Systeem Trading kunnen we tot pakweg 5 tot 6 posities gelijktijdig opnemen, bij Guy Trading zo'n 8 a 10 posities gelijktijdig. Onafhankelijk van elkaar en sommige posities kunnen zo wat langer doorlopen terwijl we met andere posities meer ruimte krijgen om wat korter op de bal te spelen. Het wordt totaal anders en zo zijn we niet meer alleen afhankelijk van alleen maar de indices.

Volg ons in ieder geval tot 1 APRIL via de aanbieding vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Rente 10 jaar VS:
De 10 jaar rente in de VS staat vanmorgen rond de 4,3% en steeg na de inflatiecijfers behoorlijk gisteren. De rente blijft zo ruim boven de 4%.

Olieprijs:
Vanmorgen zien we dat de Brent olie rond de 82,6 dollar uitkomt, weerstand nu rond de 83 en 84 dollar. Steun nu vooral rond de 82 en de 80 dollar, verder steun rond de 77-78 dollar en rond de 75 dollar.

We handelen via zowel Systeem Trading, Guy Trading en COMBI-Trading op het verloop van de Brent olie.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen zien we de futures op Wall Street vlak tot iets hoger, de futures in Europa zien we iets hoger voor de start van de sessie. De rente in de VS komt vanmorgen uit rond de 4,3%. De Brent olie staat vanmorgen rond de 82,6 dollar terwijl de euro vanmorgen rond de 1,072 dollar uitkomt.

Analyse AEX:
De AEX sluit dinsdag fors lager, de index verloor 12,26 punten (-1,43%) met een slot op 842,62 punten. Dat is meteen een behoorlijke daling vanaf de recordstand van afgelopen maandag. Of de top er nu staat moeten we de komende dagen bekijken maar de kans is groot na de terugval van dinsdag.

De eerste belangrijke steun komt nu uit rond de 837-838 punten, later steun rond de 835 en rond de 831-832 punten.

Weerstand nu eerst rond de 845 punten, later weerstand rond de 850 en 855 punten. Verder weerstand rond de 865 punten.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de AEX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek AEX:

Analyse Nasdaq 100:
De Nasdaq 100 sluit dinsdag fors lager, de index verloor 282 punten (-1,58%) en komt nu uit op 17.600 punten. De reeks met records wordt nu duidelijk onderbroken en er zou wel eens een top kunnen staan na het hoogtepunt op 18.041 punten, de index staat daar nu al 441 punten onder.

Steun nu eerst rond de 17.500 punten, later steun rond de 17.250 en rond de 17.100 punten. Verder zien we nog steun rond de 16.980 punten waar de oude top wacht.

Weerstand nu eerst rond de 17.750 punten, later weerstand rond de 17.900 en de top die we op 18.041 punten zien uitkomen.

Om mee te doen met onze signalen op de Nasdaq 100 index kunt u nu gebruik maken van onze aanbieding tot 1 APRIL. Schrijf u meteen in via onze Tradershop op de website, de link daarvoor is https://www.usmarkets.nl/trade...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyse DAX:
De DAX sluit dinsdag met 155 punten (-0,92%) verlies en komt nu uit op 16.881 punten, meteen een terugval tot rond de eerste steun die we rond de 16.850 punten zien. Verder nog steun rond de 16.740 punten waar nu het 50-daags gemiddelde uitkomt. Later nog steun rond de 16.600 en de 16.500 punten.

Weerstand zien we nu rond de 16.950 en rond de 17.050 punten. Verder weerstand rond de 17.100 en de 17.150 punten.

We handelen via onze signaaldiensten vaak op de DAX index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek DAX:

Analyse Dow Jones:
De Dow Jones moet fors inleveren na een volatiele sessie, de kans dat de top er nu staat is groot omdat de index meteen de oplopende steunlijn doorbreekt. De index verloor 525 punten (-1,35%) en sluit de sessie af op 38.273 punten.

Weerstand nu eerst rond de 38.500 punten, later weerstand rond de 38.750 punten met daarboven de top die net onder de 39.000 punten. Verder nog weerstand rond de 39.250 punten.

Steun nu eerst rond de 38.000 punten, verder nog steun rond de 37.750 en de 37.600 punten waar we het 50-daags gemiddelde zien uitkomen.

We handelen via onze abonnementen vaak op de Dow Jones index. Om de signalen te ontvangen kunt u lid worden. Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 APRIL ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proefaanbieding. Een abonnement kunt u nu uit proberen tot 1 APRIL 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

De maand januari hebben we positief afgerond, er lopen nu wat nieuwe posities voor de maand februari. Zoals in de beschrijving van onze abonnementen staat zien we ELKE maand afzonderlijk van elkaar. De eerste maand van het jaar verliep goed, dat kunt u zien aan het resultaat hieronder. Voor deze maand (februari) lopen er sinds vrijdag wat posities op enkele indices en enkele aandelen.

Over het algemeen long posities:
In januari hebben we over het algemeen met LONG posities gewerkt al hebben we tussendoor ook even een short positie opgenomen. Waar we vooral op hebben gelet is om verliezen snel af te kappen en waar het kon de winsten zo goed als mogelijk laten doorlopen. Dat zal onze strategie blijven nu.

Resultaat maand januari

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.