Beursdagboek Trader Guy 30 maart 2024, 16:20

...

Beste kwartaal in 5 jaar op Wall Street, wat wordt het vervolg?

30 maart 2024, 16:20 | Trader Guy | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)

Aandelen hebben zojuist hun beste eerste kwartaal in vijf jaar achter de rug. Dit is volgens strategen de koers van de markt


Aandelen hebben zojuist hun beste eerste kwartaal in vijf jaar achter de rug. Dit zijn volgens de belangrijke strategen de koersdoelen voor de rest van 2024 ...

Wall Street kende na het de eerste kwartaal van het jaar een zeer positief verloor door dat beleggers ervan uitgingen dat de Amerikaanse economie solide zou blijven en dat voor een langere periode dan eerst werd aangenomen. De grootste vraag waar men nu mee zit wat betreft Wall Street nu het 2e kwartaal ingaat is of de S&P 500 nog meer ruimte krijgt na de beste jaarstart sinds 2019?

De marktrally is tijdens de afgelopen maanden breder geworden, eerder waren het een paar aandelen die de kar trokken maar de afgelopen weken zien we dat meer sectoren de stijging ook hebben opgepakt. Vooral de materialen, de industrie en de energie aandelen deden het tijdens de afgelopen weken plots ook veel beter omdat deze sectoren behoorlijk afhankelijk blijven voor een sterke economie. De heersende verwachting is dat de Amerikaanse economie zal blijven groeien naarmate de inflatie dichter bij de 2% doelstelling van de Fed komt, dan zal men het vooral over een zogenaamde 'zachte landing' hebben.

Aan de andere kant enkele meerdere analisten en grote zakenbanken dat de markt na 5 opeenvolgende positieve maanden klaar moet zijn voor een grotere correctie. We hebben hoe dan ook deze sterke beweging achter de rug, het is nu afwachten of die 'zachte landing' er daadwerkelijk ook zal komen.

Op enig moment moet de realiteit het overnemen en we zullen vol verwachting kijken of de bedrijven en dan vooral ook de grotere spelers aan hun torenhoge verwachtingen zullen kunnen voldoen. Vooral de fundamentele factoren moeten uitgroeien toe de te verwachten prijsactie op de markten.

Er zijn veel brokers die targets hebben afgegeven voor de S&P 500 voor later dit jaar, we zien dat daar tot nu toe desondanks het zeer positieve verloop van de S&P 500 nog maar weinig aan werd veranderd. Opvallend is dat de grotere zakenbanken allemaal hun doel nog onder de huidige stand laten uitkomen nu de index het kwartaal afsloot op 5254 punten wat meteen ook een recordstand is op slotbasis.

Citi legt de lat op 5100 punten eind dit jaar net als Deutche Bank en BMO. We zien meteen ook dat Wells Fargo (4625). Morgan Stanley (4500) en JP Morgan zelfs op 4200 punten het doel laat staan. Goldman Sachs blijft op 5200 punten zitten wat betreft de grote banken. Aan de hoge kant zitten Bank of America en UBS met 5400 punten terwijl Oppenheimer het doel op 5500 punten laat uitkomen. Hoe dan ook, de index die nu op 5254 punten uitkomt zit ook niet zo ver meer af van het hoogste doel al blijft er wel nog zo'n kleine 5% te gaan.

Via de grafiek hieronder ziet u de uitgesproken doelen, laten we daar nu gewoon even het gemiddelde van nemen en dan komen we uit op zo'n 5050 punten wat ongeveer 200 punten onder de huidige stand uitkomt. We kunnen ons er zeker niet aan vadsthouden maar het kan wel een richtpunt worden richting het einde van het jaar.

Veel zal afhangen van wat de prestaties zullen worden van de grote 7 bedrijven die in feite het grootste deel van de recente stijging van de indices hebben veroorzaakt. Als er daar ook maar iets tegenzit en deze 7 aandelen verliezen laten we zeggen tussen de 10% en 15% dan zal zoiets de S&P 500 een behoorlijke daling bezorgen. Aan de andere kant zitten we nog en de belangrijke strijd van de Federal Reserve tegen de opnieuw oplopende inflatie kan leiden tot een rentestrategie die uiteindelijk de economische groei zal belemmeren en wie weet kan het voor een recessie zorgen.

Beide negatieve scenario's zouden ertoe leiden dat de S&P 500 volgens de schattingen van Goldman richting de 4.500 punten terug zou kunnen en zo merken we dat Goldman dat nu nog uitgaat van een S&P 500 op 5200 punten richting het einde van het jaar. En er zijn meer grote spelers op Wall Street die deze mening delen en er zelfs vanuit gaan dat het ook zo zal worden want zo goed alles leek de afgelopen pakweg 5 maanden zal het denk ik niet meer worden.dat dit neerwaartse scenario de meest waarschijnlijke uitkomst is.

Soms horen we hier en daar al de term “stagflatie" uit de jaren zeventig terugkomen en dat kan aanzienlijke gevolgen met zich meebrengen. Dat verhaal horen we dan weer bij het doel van JP Morgan.

We wachten af en zullen snel merken wat het 2e kwartaal ons zal brengen, we kijken ook vooral uit naar de bedrijfsresultaten die vanaf midden april voorbij zullen komen. De lat blijft heel hoog liggen, dat is een feit. Er zal zeker geen vlieg in de soep mogen zitten de komende weken ...

We gaan handelen op de indices, dat is zeker. We willen proberen enkele grote winsten binnen te halen zodra de markt het (mogelijk snel) toelaat.

Doe nu mee en probeer nu een proefabonnement via onze mooie Paasactie, dan volgt u ons tot 1 JUNI vanaf €35 ... U ontvangt dan onze ledenupdates en onze signalen om te handelen op de indexen, een aantal aandelen en ook nog de signalen op de Brent olie ...

Inschrijven kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Guy Boscart

www.usmarkets.nl


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.