Beursdagboek US Markets Redactie 7 september 2011, 14:01

...

Uitleg: Wat is short squeeze?

7 september 2011, 14:01 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 12 / 12 | (0)


Guy had het in zijn video­mark­t­analyse over een short squeeze. Even voor de duidelijkheid hier een stuk­je over wat een short squeeze pre­cies is in het kad­er van de huidi­ge beurzen.

Als er op de beurzen een tijd­je een dal­ende trend gaande is, zijn er grote short posi­ties ontstaan. Beleg­gers speculeren dan dus vooral op dal­ende koersen. Als dan plot­sel­ing het tij keert, door goed nieuws of onverwacht posi­tieve resul­tat­en of het uit­bli­jven van slechte resul­tat­en, zullen pro­fes­sionele short sell­ers snel hun ver­lies nemen en hun short posi­ties willen sluiten. Er onstaat een koop­druk, waar­door de koersen nog meer zullen sti­j­gen, waar­door andere short sell­ers ook hun posi­ties willen afs­luiten. Hier­door ontstaat er weer koop­druk en sti­jgt het aan­deel verder en zo wor­den alle short sell­ers uit de markt geknepen en kom je bij de term: Short Squeeze.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.