Beursdagboek US Markets Redactie 10 mei 2016, 17:04

...

Markten blijven twijfelen maar Wall Street sterk

10 mei 2016, 17:04 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)


Van­daag doen we een beet­je het­zelfde als gis­teren maar niet zo extreem. Van­mor­gen en begin van de mid­dag schoot de AEX omhoog en heeft het zelf even boven de 440 pun­ten ges­taan en leek het ook vast te houden met een sterke indruk. Over het alge­meen stond de index rond de 438 – 439 en leek het hier ook vast te houden. Toch zien we dat de AEX nu weer aan het dalen is en staat nu rond de 436 pun­ten met +1% in de plus en geeft toch een zwak sig­naal af door­dat dit voor de 2e dag oprij is dat een groot deel van de winst word ingeleverd. Ook de DAX lev­ert van­daag pun­ten in na een sterke ocht­end, zo staat de DAX nog wel boven de 10.000 waar de index van­mor­gen toch even boven de 10.100 stond en zo verzwakken de indices toch wederom aan het einde van de han­dels­dag.

De Index­en op Wall Street staan fors in de plus en sti­j­gen daarmee ook door, zo gaat de Dow richt­ing de 17.900 pun­ten waar er een eerste weer­stand wacht. De S&P sti­jgt met +0.8% naar 2076 pun­ten ter­wi­jl de Nas­daq +0.7% hoger staat.

De Brent olie wist in de mor­gen niet pre­cies welke kant het moest kiezen, zo stond deze posi­tief maar toch schom­melde de koers ron­dom de plus 1%. Na het ope­nen van Wall Street liep de koers verder op naar de $45, een sti­jging van +3%. De Euro-Dol­lar koers is ook wat aan het oplopen, waar deze van­mor­gen nog licht daalde zien we nu een plus van 0.2% naar de 1.14 dol­lar.

US Mar­kets redac­tie



...

Sterke dag voor de AEX

10 mei 2016, 12:43 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


Van­daag hebben we een sterke dag voor de AEX. Van alle indices in Europa staan we van­daag bove­naan het lijst­je. De AEX stond van­daag al snel rond de 7 pun­ten hoger op 439 pun­ten. Gis­teren werd de winst die aan het begin van de dag geboekt werd aan het eind van de dag weggegeven dus moet er ook nu nog niet te hard gejuicht wor­den. Zo wor­den de cijfers die ING van­mor­gen pub­liceerde met open armen ont­van­gen en sti­jgt het aan­deel hier­door met 4% wat al bij­na 2 volle pun­ten voor de AEX betek­end. Daar­naast sti­jgt ook Unilever met 2% wat ook goed is voor 1.5 ind­ex­punt. Verder staan bij­na alle aan­de­len in het groen met nadruk op bij­na, Alleen TNT staat rond het nulpunt.

De AEX kent een sterke dag na de terug­val van gis­teren tot rond de 431 pun­ten. Het her­s­tel is best krachtig waar­door de AEX nu op zoek is naar de weer­stand­zone 440 – 441 pun­ten, daar wacht het 50- en 200-daags gemid­delde. Als de index daar door weet te breken ligt de weg zelfs open tot de 447 – 448 pun­ten waar de vol­gende weer­stand wacht. De AEX her­pakt zich mede door­dat de olie goed aan het her­stellen is van­daag, de olie kreeg gis­teren nog een behoor­lijke dal­ing te ver­w­erken waar­door de AEX onder­druk kwam te staan vooral door de Shell maar dat lijkt nu afgewend.

De DAX presteert ook goed sinds de cijfers vri­jdag op Wall Street, sinds de bodem toen is de DAX hele­maal gedraaid waar­door de 10.000 pun­ten grens werd door­bro­ken. De DAX lijkt nu zelfs onder­weg naar de 10.15010.180 zone, mocht de DAX daar­boven nog kracht zien te vin­den dan zou de index verder kun­nen sti­j­gen tot rond de 10.400 of zelfs de 10.500 pun­ten maar dat is pas aan de orde als de eerste weer­stand rond de 10.15010.180 pun­ten wordt door­bro­ken.

Europa toont nu toch fors her­s­tel, de index­en bli­jven kracht ontwikke­len, zelfs na de schi­jn­be­weg­ing omlaag van gis­teren ziet het er op dit moment plots weer heel wat beter uit.

De futures op Wall Street staan ook mooi in de plus en geven aan dat er een hogere open­ing komt. Als Wall Street dit vast kan houden dan zou het kun­nen dat de Dow Jones de 17.900 op gaat zoeken, de S&P 500 kan dan naar de 2075 – 2080 wat de weg open zet om lat­er door te stoten tot de 2100 pun­ten.

De olie die gis­teren fors terug viel vond ste­un in de buurt van de $43, daar komt de lijn onder de bodems vanaf feb­ru­ari uit en zien we de olie vanaf dat punt weer her­stellen met nu als eerste doel rond de $45. Daar­na kan de olie weer richt­ing de $46,5, lat­er komt de $50 in beeld. Rond de $50 komt de lijn over de top­pen nu uit. Die $50 zien we op ter­mi­jn wel zit­ten zolang de olie niet onder de $43 terug zakt.

De Euro bli­jft nog wat hangen en er gebeurt niet zo veel ste­un 1,125 dol­lar weer­stand 1,145 dol­lar.

AEX:


DAX:



US Mar­ket redactie

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.