Beursdagboek US Markets Redactie 19 mei 2016, 17:17

...

Beurzen zakken wederom weg en blijven zwakte vertonen

19 mei 2016, 17:17 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 3 / 12 | (0)


Van­daag een wis­sel­val­lige maar slechte beurs­dag, de mark­ten rea­geren negatief op de FED notulen van gis­ter­avond. Zo staan de beurzen al de gehele dag negatief en bli­jven hier­mee nog steeds een zwak sig­naal afgeven. Mid­den op de dag leek er een draai plaats te vin­den maar dat was van korte duur. Uitein­delijk zakt de markt weer verder weg samen met Wall Street dat er slecht voor staat op dit moment. De AEX bereik­te van­mor­gen de 427 pun­ten als dieptepunt, waar we nu rond de 428 pun­ten staan. Zo komen we toch dichter­bij de ste­un van 426 pun­ten. De DAX ligt er van­daag min­der sterk bij dan de AEX en zakt met 140 pun­ten naar de 9800.

De meest opval­lende aan­de­len bin­nen de AEX:

Sti­jgers:
Aegon +0.8%
Philips +0.3%

Dalers:
Arcelor­mit­tal 6.4%
Roy­al Dutch Shell 4.5%
SBM Off­shore 2.3%

Wall Street begon negatief aan deze han­dels­dag en zakt naar­mate de sessie ver­loopt verder weg. Zo is het de tweede dag deze week dat we grote dalin­gen zien op Wall Street, hier sig­naleren we dan ook ste­vige verkoopsig­nalen. De Dow Jones staat 180 pun­ten lager, de S&P ver­li­est 17 pun­ten en de Nas­daq lev­ert 42 pun­ten in.

De Brent olie lijkt ook ger­aakt te zijn door de FED notule en staat de hele dag fors lager en zakt naar $48 terug. De Euro-Dol­lar koers bli­jft ook dalen en komt nu uit rond de $1.120.



...

Mogelijkheid rentestap zet druk op markten

19 mei 2016, 13:56 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)



Gis­teren maak­te de FED bek­end dat er een mogelijkheid zou zijn voor een verdere rentestap in juni waar eerst aangenomen werd dat dit niet het geval zou zijn. De reac­tie was een brede dal­ing van indices op Wall Street en Europa. Van­mor­gen zette dit sen­ti­ment door en staan de beurzen ste­vig in het rood. Toch veer­den de indices iets op rond het mid­dagu­ur en proberen zo wat ste­un te vin­den. Zo heeft de AEX van­daag op het laag­ste punt, op 427 pun­ten ges­taan wat vlak boven de ste­un rond de 426 ligt, deze ste­un doet toch nog even zijn werk. De AEX staat 2.7 pun­ten onder het slot van gis­teren rond de 432 pun­ten. Ook de DAX staat van­daag in het rood en lev­ert pun­ten in, de DAX bereik­te van­mor­gen een bodem rond de 9770 pun­ten net boven de 9750 pun­ten ste­un. De index staat zo’n 100 pun­ten lager rond 15:30.

De futures staan ook door de mogelijke rentev­er­hoging onder druk en geven aan dat Wall Street verder kan zakken het­geen in lijn is met de Europese beurzen. De S&P future staat 3 pun­ten lager, de Nas­daq future ver­li­est 8 pun­ten. Om 15:30 zullen we meer duidelijk kri­j­gen of ook Wall Street de dal­ing van gis­teren doorzet en of dit ook een effect heeft op de Europese beursen.

Aan­de­len die opvallen bin­nen de AEX:

Sti­jgers:
Aegon +2.7%
ING +1.9%
NN Group 1%

Dalers:
Arcelor­mit­tal 4.3%
Roy­al Dutch Shell 3.8% (noteert ex-div­i­dend van 0.47 cent)


AEX Tech­nis­che Analyse:

Ste­un:
428
426

Weer­stand
435
438

50- MA 440 en 200-MA 439

Brent olie:
Van­daag zien we dat de Brent olie toch wat aan het teruglopen is en de $50 is dus nog niet bereikt. Zo kan de zware weer­stand die op $50 ligt momenteel dus nog niet door­bro­ken wor­den en staat de koers nu net onder de $48. We merken dat de olie behoor­lijke uithalen kan hebben en bli­jft hier­door erg onvoor­spel­baar. Ste­un voor de Brent olie ligt rond de $47.5 met daaron­der $44.5.

Euro-Dol­lar:
De Euro-Dol­lar koers is de laat­ste paar dagen toch sterk aan het dalen. Zo is er door de ste­un van 1.125 gebro­ken en wacht de vol­gende ste­un rond de 1.105. Weer­stand ligt nu rond de 1.125 met daar­boven de 1.145.

Onze advies­di­en­sten:
Onze leden zit­ten in posi­tie, we hebben een doel staan waar we eruit kun­nen en daar mogelijk een eerste winst van de maand mei kun­nen mee behalen. De posi­ties lopen tot nog toe goed. We houden u op de hoogte via de site en via onze advies­di­en­sten waar u lid van kunt wor­den. Er loopt een nieuwe aan­bied­ing tot 1 JULI vanaf €39Schri­jf u in via deze link waar u een abon­nement kunt kiezen om mee te doen per mail en SMS … Als u zich inschri­jft staat u van­daag nog op onze verzendli­jst

AEX:
DAX:
Brent:

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.