Beursdagboek US Markets Redactie 23 mei 2016, 13:00

...

Grote onrust op Europese beurzen

23 mei 2016, 13:00 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 3 / 12 | (0)


Van­daag lat­en de beurzen in Europa een wis­sel­val­lige dag zien met toch wat onrust op de markt. Afgelopen vri­jdag maak­ten de beurzen nog een sterke indruk en ston­den er ruime plussen op het bord. Van­daag opende de markt vlak maar moesten we al snel wat pun­ten inlev­eren. Toch zagen we de indices een uur na de open­ing sterk sti­j­gen en wer­den er plussen op het bord gezet. Dit was echter van korte duur, zo win­nen de bears het van de bulls en zakt de markt snel weer terug. De beurzen bli­jven door de grote fluc­tu­aties veel onzek­er­heid ver­to­nen wat een reeele indi­catie van de markt lastig maakt. De AEX staat 2.5 pun­ten lager rond de 432 pun­ten. De DAX laat ook een wis­sel­val­lig patroon zien, zo steeg de index weer snel nadat deze was weggeza­kt en wist de winst niet vast te houden, waar­door er dus pun­ten ingeleverd moeten wor­den. Zo staat de DAX 80 pun­ten lager rond de 9850 punten.

De futures op Wall Street lat­en ook onrust zien en fluctueren net zoals de Europese beursen. De S&P future staat 3 pun­ten lager, de Nas­daq future ver­li­est 4 pun­ten. Om 15:30 zullen we meer duidelijk kri­j­gen of ook Wall Street de dal­ing doorzet.

Aan­de­len die opvallen bin­nen de AEX:

Sti­jgers:
Altice 1.5%
NN Group 0.5%

Dalers:
Arcelor­Mit­tal 3.1%
Boskalis 1.8%
Roy­al Dutch Shell 1.3%


AEX Tech­nis­che Analyse:

Ste­un:
428
426

Weer­stand:
435
438

50- MA 440 en 200-MA 438

Brent olie:
De Brent olie geeft ook een zwak sig­naal met grote schom­melin­gen de afgelopen dagen. Zo draait de koers echt snel en bli­jft hier­mee erg onvoor­spel­baar. Zo moet de Brent olie van­daag wat inlev­eren en ligt de koers nu iets boven de $48. Ste­un voor de Brent olie ligt rond de $47.5 met daaron­der $44.5. Weer­stand ligt rond de $50.

Euro-Dol­lar:
De Euro-Dol­lar loopt van­daag iets terug en staat rond de 1.12. Ste­un ligt rond de 1.105 met weer­stand rond de 1.125 met daar­boven de 1.145.

Onze advies­di­en­sten:
Onze leden zit­ten in posi­tie, we hebben een doel staan waar we eruit kun­nen en daar mogelijk een eerste winst van de maand mei kun­nen mee behalen. De posi­ties lopen tot nog toe goed. We houden u op de hoogte via de site en via onze advies­di­en­sten waar u lid van kunt wor­den. Er loopt een nieuwe aan­bied­ing tot 1 AUGUS­TUS vanaf €39Schri­jf u in via deze link waar u een abon­nement kunt kiezen om mee te doen per mail en SMS … Als u zich inschri­jft staat u van­daag nog op onze verzendlijst

US Mar­kets redactie


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.