Beursdagboek US Markets Redactie 30 mei 2016, 12:33

...

Rustige dag met lage volumes, wel wat omhoog

30 mei 2016, 12:33 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 2 / 12 | (0)



Van­daag zijn de beurzen in het V.K. en in de V.S. ges­loten en daar­door zien we dat de vol­umes een stuk lager liggen dan gebruike­lijk. Vorige week hebben we een sterke week gehad waar er een krachtige ral­ly werd ingezet en is het afwacht­en of we deze zullen ver­vol­gen, toch lonkt de 458 pun­ten nu bij de AEX en de 10.400 bij de DAX. Hier­voor moeten we tot mor­gen wacht­en wan­neer Wall Street weer mee­doet. Ook ver­schi­jnt er van­daag weinig economisch nieuws en is het eigen­lijk een soort vakantiedag.

De AEX en de DAX open­den van­mor­gen posi­tief maar moesten in de ocht­end iets inlev­eren waar de AEX zelfs even negatief kwam te staan. Rond het mid­dagu­ur beweegt de AEX rond de slot­stand van afgelopen vri­jdag en dus rond de 450 – 451 pun­ten, er is weinig beweg­ing te zien. De DAX ligt er ondanks de lagere vol­umes iets sterk­er bij dan de AEX en staat al hele ocht­end rond de 0.4% hoger, de DAX staat net boven de 10.315 pun­ten.

De futures op Wall Street han­de­len van­daag maar tot 17:30 en zullen samen met de Europese beurzen sluiten. Zo is er van­daag weinig beweg­ing bij de futures en liggen de vol­umes erg laag, wel zijn er plus­jes na het posi­tieve slot van vri­jdag. De S&P future staat 6 pun­ten hoger, de Nas­daq future wint 11 punten.

Aan­de­len die opvallen bin­nen de AEX:

Sti­jgers:
Altice 0.8%
NN Group 0.7%

Dalers:
SBM Off­shore 1.5%
Arcelor­Mit­tal 1%
ASML 0.6%

Tech­nis­che Analyse:

Ste­un:
448
444
441 – 440

Weer­stand:
452
458

Brent olie:

Van­daag moet de Brent olie iets inlev­eren, vorige week werd er over de $50 dol­lar heen gegaan maar dit werd niet lang vast­ge­houden. Toch bli­jft de Brent olie zoeken naar hogere top­pen en geeft niet veel terug tot nog toe. De pri­js voor de Brent olie ligt nu net onder de $50. Weer­stand ligt rond de $51 – 52 met daar­boven de $54. De Brent olie kri­jgt ste­un rond de $46.5 met daaron­der de $45.

Euro-Dol­lar:

De Euro-Dol­lar koers loop tij­dens de rustige Europese han­dels­dag iets op en staat nu rond $1.114. Weer­stand voor de euro-dol­lar ligt rond de 1.125 waar de ste­un rond de $1.105 ligt.

US Mar­kets redactie


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.