Beursdagboek US Markets Redactie 2 juni 2016, 13:09

...

Beurzen wachten op ECB rentebesluit

2 juni 2016, 13:09 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)



BERICHT 13:45ECB LAAT RENTE ongewi­jzigd op 0,40%

Van­mid­dag om 13:45 neemt de ECB een besluit over de rente gevol­gd door een per­scon­fer­en­tie van Mario Draghi om 14:30. Uit peilin­gen van Bloomberg door economen verwacht 67% een verdere QE en 42% een verdere ver­lag­ing van de depos­i­to rente. Daar­naast komen ook de OPEC lan­den bijeen in Wenen om verder ver­loop van de olie te bespreken en komen hier­bij wellicht tot overeen­stem­ming van een pro­duc­tie pla­fond. Door al deze fac­toren bli­jft de markt extreem volatiel en wacht­en veel beleg­gers op de uitkomst van dit alles. In de aan­loop naar het besluit staan de beurzen in Europa posi­tief. Van­mor­gen ston­den we nog wel heel even negatief maar dit werd dit al snel omgezet in groene cijfers. De AEX is de koplop­er bin­nen Europa en sti­jgt met ongeveer 2.5 pun­ten naar ongeveer 449 pun­ten. De DAX is wat onzek­erder en zak­te van­mor­gen weg waar­na het zich toch her­pak­te en nu bij­na 10 pun­ten hoger staat rond de 10.210 punten

De futures op Wall Street bli­jven achter aan Europa en moeten iets inlev­eren en ook hier is de onzek­er­heid te merken in aan­loop naar het ECB rentebesluit. De S&P future ver­li­est 2 pun­ten, de Nas­daq moet 3 pun­ten inleveren.

Opval­lende aan­de­len bin­nen de AEX:

Sti­jgers:
Arcelor­mit­tal 3%
Altice 2.9%
Gemal­to 2.8%

Dalers:
TNT express 1%
NN Group 0.8%

Tech­nis­che Analyse:

Ste­un:
448
444
441 – 442
438

Weer­stand:
452
458

50-MA 441 200-MA 437

Brent olie:

Van­daag een belan­grijke dag voor de olie door de OPEC meet­ing waar men zoekt naar een mogelijk nieuw pro­duc­tie pla­fond. In maart liep een­zelfde meet­ing op niks uit maar bleef de olie toch doorsti­j­gen. De Iraakse onder­min­is­ter van olie verwacht dat de oliepri­js in het tweede helft van dit jaar zal oplopen tot tussen de $55 en $66. Van­daag staat de Brent olie iets onder de $50.

Lid wor­den van onze advies­di­en­sten? Schri­jf u nu in via de aan­bied­ing tot 1 augus­tus vanaf €39, ga naar de link hieron­der … https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

US Mar­kets Redactie


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.