Beursdagboek US Markets Redactie 31 mei 2016, 17:16

...

Beurzen leveren dan toch in na een positief begin

31 mei 2016, 17:16 | US Markets Redactie | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)



Aan het eind van de han­dels­dag lopen de ver­liezen op de Europese beurzen op, van­mor­gen was er nog een posi­tieve start maar die werd snel omgezet in negatieve cijfers en stopt de ral­l­ly van vorige week hier­mee even door win­st­ne­min­gen. Vlak na het ope­nen van Wall Street leek het erop dat de indices toch iets opliepen maar na een uurt­je han­del waren de bears toch aan de win­nende hand. Zo bli­jft de onzek­er­heid in de markt merk­baar en wor­den win­sten snel uit han­den gegeven, al bli­jft er natu­urlijk nog een behoor­lijk groot deel van de opge­bouwde winst over tegen het slot van van­daag. Zo liggen de vol­umes nog steeds laag en zien we dat er veel beleg­gers aan het wacht­en zijn op de ECB en de banen­ci­jfers uit de VS. De AEX zakt aan het eind toch verder weg en moet bij­na 4 pun­ten inlev­eren, zo is het ver­schil tussen hoog en laag van­daag 5 pun­ten. Ook de DAX zakt weg en ver­li­est 70 punten.

De meest opval­lende aan­de­len bin­nen de AEX:

Sti­jgers:
Arcelor­Mit­tal 3.7%
NN Group 0.7%

Dalers:
Boskalis 2.4%
ING 2%
Roy­al Dutch Shell 1.3%

Wall Street begon posi­tief van­daag maar ligt er op dit moment iets min­der goed bij, zo staat de Dow Jones iets lager ter­wi­jl de S&P een pun­t­je of 3 onder het slot van vri­jdag staat op moment van schri­jven. De Dow Jones staat 65 pun­ten lager. De Dow Trans­port en de Nas­daq win­nen iets vandaag.

De Brent olie her­pakt zich weer wat om boven de $50 uit te komen, de Euro-Dol­lar koers liep even op maar zakt nu ook weer terug tot net boven de 1,113 dollar.

US Mar­kets redactie



...

Wisselvallig beeld bij de AEX, wachten op Wall Street nu

31 mei 2016, 12:36 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 3 / 12 | (0)



Omdat gis­teren het V.K. en de V.S. ges­loten waren kre­gen we een rustige han­dels­dag te ver­w­erken, pas van­daag gaan we zien welke kant de beurzen op willen na de ral­ly van vorige week, althans dat hopen we. Van­daag weten de beurzen nog niet welke kant ze op willen, we staan iets lager en de futures op Wall Street vlak tot iets in de plus. Van­mor­gen start de markt wat hoger maar zakken in de loop van de ocht­end toch wat weg door kleine win­st­ne­min­gen hier en daar, rond de mid­dag staan we rond de 450 pun­ten met de AEX index. Om 11 uur ver­sch­enen de Europese CPI cijfers die met ‑0.1% waren zoals ze wer­den verwacht maar waaruit blijkt dat de ECB nog een lange weg te gaan heeft om de inflatie wat op te trekken bin­nen de euro­zone. Met deze ‑0.1% is het al de derde maand op rij dat we onder de nul zit­ten en er dus deflatie merk­baar is (miniem uit­er­aard). Ook de DAX staat deze mor­gen iets lager en moet rond de 30 pun­ten inlev­eren. Zo lijken de Europese beurzen te wacht­en op Wall Street en waarschi­jn­lijk ook op het besluit van de ECB don­derdag gevol­gd door de per­scon­fer­en­tie, vri­jdag komt ook de werkgele­gen­heid over de maand mei naar buiten in de VS.

Van­daag start Wall Street de week en lijken de top­pen daar bin­nen hand­bereik. Zo kan Wall Street van­daag wellicht weer voor wat kracht zor­gen op de Europese beurzen zodat deze zich kun­nen her­pakken lat­er op de dagok doen. De S&P future staat 1 punt hoger, de Nas­daq future wint 7 pun­ten. Om 15:30 zullen we meer weten of Wall Street dus richt­ing die top­pen gaat.

Opval­lende aan­de­len bin­nen de AEX:

Sti­jgers:
Arcelor­Mit­tal 4.2%
Altice 1%

Dalers:
Akzo Nobel 1.1%
Roy­al Dutch Shell 0.8%
Boskalis 0.8%

Tech­nis­che Analyse:

Ste­un:
448
444
441 – 440

Weer­stand:
452
458

50-MA 440.7 en 200-MA 437

Brent olie:
De Brent olie is afgelopen week met de ral­ly mee omhoog gegaan en is zelfs even boven de weer­stand die rond de $50 lag uit­gekomen waar­na de olie toch iets moest inlev­eren. Zo blijkt dat de $50 nog een groot opstakel is voor de koers maar eens deze achter zich kan wor­den gelat­en kan het snel naar de 52,5 of de 54 dol­lar oplopen. Van­daag, voor het ope­nen van Wall Street, staat de Brent olie iets lager rond de $50. Weer­stand voor de olie nu de $52,5 met daar­boven de $54. Ste­un ligt rond de $46.5 met daaron­der de $45.

Lid wor­den van onze advies­di­en­sten? Schri­jf u nu in via de aan­bied­ing tot 1 augus­tus vanaf €39, ga naar de link hieronder …

https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​r​s​h​o​p​.html

US Mar­kets redactie


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.