Beursdagboek US Markets Redactie 9 april 2017, 11:06

...

Agenda - 10 t/m 14 april

9 april 2017, 11:06 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)


De beur­sweek wordt wat ingeko­rt van­wege Goede Vri­jdag. In Europa en de V.S. zijn de mark­ten dan ges­loten. Ook begint het cijfer­seizoen in de V.S. waar­bij de eerste kwartaal­ci­jfers langza­am binnenstromen.

maandag — 10 april
Op maandag is de agen­da vri­jwel leeg. Alleen voor Japan wordt de betal­ings­bal­ans opge­maakt maar verder staat er niets inter­es­sants gepland.

Dins­dag — 11 april
Dins­dag komt vanu­it Duit­s­land de ZEW indi­ca­tor die het sen­ti­ment onder 350 anal­is­ten en investeerders meet voor de komende zes maan­den. De cijfers van de afgelopen maan­den toon­den matig opti­misme met scores tussen de 10 en 20 pun­ten. Voor april wordt een kleine sti­jging verwacht.

De Brit­ten komen met inflatieci­jfers. In feb­ru­ari kwam dat op jaar­ba­sis uit op 2,3% en het is voor het eerst sinds lange tijd dat men een stag­natie voor­spelt. Voor maart dus wederom 2,3%.

In de V.S. wordt door het arbei­ds­bu­reau de vaca­tures per maand bijge­houden. Dat schom­melt al ruim een jaar rond de 5,5 miljoen banen.

Woens­dag — 12 april
De woens­dag brengt ons de inflatieci­jfers van Chi­na. In feb­ru­ari zak­te de inflatie op jaar­ba­sis flink, naar 0,8% komend van 2,5% uit jan­u­ari. Voort maart wordt een lichte sti­jging verwacht naar 1,0%.

De weke­lijkse olievoor­raden in de V.S. wor­den ook op woens­dag bek­endge­maakt. Die sti­j­gen non-stop sinds enkele maan­den waar­bij de eerste week van jan­u­ari de laat­ste dal­ing toonde.

Op de AEX houden Ahold Del­haize en KPN bei­den hun aan­deel­houd­er­sver­gader­ing. Hei­j­mans en Wes­sa­nen organ­is­eren die overi­gens ook. Details zijn te vin­den op de website.

Don­derdag — 13 april
Don­derdags komen de meeste economis­che cijfers naar buiten. De inflatie van Duit­s­land, Frankrijk en Ital­ië staan dan op de agen­da. Voor de V.S. wordt de pro­du­cen­ten­pri­jsin­dex bek­endge­maakt. In Chi­na komt de han­dels­bal­ans aan bod met daar­bij de export- en importcijfers.

Voor de finan­ciële sec­tor kan het ook een inter­es­sante dag wor­den. Op Wall Street wor­den namelijk de kwartaal­ci­jfers van Wells Far­go, Cit­i­group en JP Mor­gan gepubliceerd.

SBM Off­shore houdt haar algemene aan­deel­houd­er­sver­gader­ing.


Vri­jdag — 14 april
Op vri­jdag dus lege beursvlo­eren in ver­band met bij­bel­gere­la­teerde even­e­menten. De Amerika­nen houden zo erg van cijfer­t­jes dat zij het toch niet kun­nen lat­en wat te pre­sen­teren. Zij tonen namelijk ook nog hun inflatieci­jfers (kern­in­flatie van 2,2% naar 2,3% verwacht). Mocht die sti­jging doorzetten dan is dat inter­es­sant want de Fed­er­al Reserve gaf al aan tegen­gas te willen geven waar­bij er meer rentev­er­hogin­gen plaats kun­nen vin­den dan aan­vanke­lijk werd gedacht. Of de markt zich daar nog iets van aantrekt is maar de vraag.

Nog een pret­tige zondag!


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.