Beursdagboek US Markets Redactie 18 juni 2017, 09:33

...

Agenda beursweek 19 t/m 23 juni 2017

18 juni 2017, 09:33 | US Markets Redactie | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 10 / 12 | (0)


De zomer­pe­ri­ode is aange­bro­ken en dat betekent dat we een lager han­delsvol­ume mogen verwacht­en. Veel man­agers doen het rustig aan waar­door de han­de­laren meer ruimte hebben om de beurzen te beïn­vloe­den.
Betre­ft economis­che cijfers gaat het zijn ganget­je en zien we enkele maan­delijkse prog­noses voor­bij komen maar de agen­da is over het alge­meen vri­jwel leeg.

High­lights:
-ECB economisch rap­port
-Huizen­ci­jfers VS

Maandag
De eerste han­dels­dag van de week is zoals vak­er erg rustig. Wellicht zijn de export- en import­ci­jfers van Japan inter­es­sant. Voor de uitvo­er van goed­eren verwacht men een sti­jging in de groei, de invo­er zal waarschi­jn­lijk iets min­der hard groeien dan in april.

Dins­dag
Voor­beurs komt de pro­du­cen­ten­pri­jsin­dex van Duit­s­land aan bod. Op maand­ba­sis verwacht men wat krimp, richt­ing de zomer­pe­ri­ode gebeurt dat vak­er.
Verder staan Fis­ch­er en Kaplan van de Fed­er­al Reserve op de plan­ning om te speechen. Grote namen bin­nen de poli­tiek maar nu niet super­in­ter­es­sant van­wege de recente rentev­er­hoging. Toch luis­tert men er graag naar om naar hints te zoeken voor het beleid op de korte ter­mi­jn.

Woens­dag
Het CBS pre­sen­teert in de vroege mor­gen het Ned­er­landse con­sumenten­vertrouwen.
In de VS staan de huizen­verkopen over bestaande wonin­gen op de plan­ning. Daar­naast kri­j­gen we ook de weke­lijkse olievoor­raden te zien. Daar zou wel eens wat posi­tiefs uit kun­nen komen na weken slechte cijfers.

Don­derdag
Om 10u wordt het ECB rap­port vri­jgegeven. Dat is gebruikt voor de afgelopen belei­dsver­gader­ing en daar staan prog­noses in voor de komende maanden/​jaren.
In de mid­dag nog de weke­lijkse werk­looshei­d­saan­vra­gen en de Amerikaanse huizen­pri­jsin­dex. Ook het Bloomberg con­sumenten­vertrouwen staat op de plan­ning.

Vri­jdag
Dan komt het CBS nog met het Ned­er­landse BNP over het eerste kwartaal van dit jaar. Zal geen invloed hebben en is enkel inter­es­sant voor de anal­ist.
Tot slot komen de man­agersinkoopin­dex­en aan bod voor onder andere Frankri­jf, Duit­s­land en de euro­zone. Dat zijn eerste schat­tin­gen over de huidi­ge maand.
Als afs­luit­ing komt diezelfde index voor de VS naar buiten en tevens ook de huizen­verkopen over de nieuw­bouw.


Van­daag (zondag) is er nog één grote fac­tor op poli­tiek niveau aan de hand. De tweede ronde van de Franse par­lementsverkiezin­gen is aan de gang en daar wordt een grote meerder­heid voor Macron verwacht. Exit­polls komen direct na sluit­ing van de stem­bussen (20u dacht ik, niet zek­er.).

Geen kei­harde economis­che cijfers dus, en ook min­der han­del. De kans op grote moves is dus aardig aan­wezig.
Veel beur­swi­jsheid en een plezierige zondag gewenst!


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.