Beursdagboek US Markets Redactie 24 september 2017, 12:18

...

Agenda beursweek 25 t/m 29 september 2017

24 september 2017, 12:18 | US Markets Redactie | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 9 / 12 | (0)


De stem­bussen in Duit­s­land zijn open, waar burg­ers vooral zullen kiezen tussen Merkel’s CDU, Schulz zijn SPD of Petry met de rechtse AfD. Waar men wederom een winst voor Angela Merkel verwacht, wordt er ook uit­gekeken naar hoeveel stem­men het opkomende AfD zal ver­garen. De opkomst lijkt uber­haupt niet hoog te wor­den en dat is vaak in het voordeel van pop­ulis­tis­che par­ti­jen. Tot 18:00 zijn de stem­lokalen geopend waar­na we snel de eerste exit­polls mogen verwacht­en.
Mor­gen dus een eerste reac­tie op de beurs, dat niet het­zelfde zal zijn als enkele maan­den terug bij de Franse verkiezin­gen. Daar ontstond toen een oplucht­ingsral­ly bij Macron’s over­win­ning.

Voor de rest van de week is het eigen­lijk vrij rustig en hebben we geen grote macro­ci­jfers of andere events staan. Wel zal de Amerikaanse Senaat nog­maals stem­men over de Gra­ham-Cas­sidy bill, dat Oba­macare moet ver­van­gen. Dit is de laat­ste kans om met een 51 stem­men te win­nen want na 30 sep­tem­ber ver­valt de nuclear option’ en komt er de nor­male regel van 60 v/​d 100 stem­men weer aan te pas. De Amerikaanse wet­gev­ing is belache­lijk ingewikkeld.
Wan­neer front­man McConnel de stem­ronde wil houden is nog niet bek­end.

High­lights:
- Con­sumenten­vertrouwen V.S.
- Duitse werk­looshei­d­sci­jfers

Maandag
We begin­nen de week dus met een eerste reac­tie op de Duitse verkiezin­gen. Afgelopen han­dels­da­gen bewogen de mark­ten op laag vol­ume in zow­el Europa als Ameri­ka. Men kijkt dus vol met verwacht­ing naar de uit­slag van Europa’s groot­ste economie.
Betre­ft cijfers is alleen de Duitse Ifo index inter­es­sant, die het onderne­mer­skli­maat meet. De index zit sinds jan­u­ari al in een sti­j­gende trend en een hoger cijfer heeft vaak een duur­dere euro als gevolg.

Dins­dag
In Europa bar weinig cijfers. De Duitse import- en export­pri­jsin­dex­en komen voor­beurs. Iets lat­er nog de Engelse hypotheek­goed­keurin­gen. Bei­den voor augus­tus.
Lat­er in de mid­dag kijkt men uit naar het Amerikaanse con­sumenten­vertrouwen (sep) en de verkopen van nieuw­bouwhuizen (aug). Die cijfers komen om 16:00u naar buiten.

Woens­dag
De dag begint met de Franse en Ital­i­aanse con­sumenten­vertrouwen­ci­jfers. Voor Frankrijk lijkt de sti­jging er nu uit en de Ital­i­aanse burg­ers hebben al sinds 2015 weinig vertrouwen in de economie.
Een uur voor open­ing Wall Street komen de orders voor duurzame goed­eren nog en vlak na open­ing de huizen­verkopen van bestaande wonin­gen. Tot slot om half vijf de weke­lijkse olievoor­raden.

Don­derdag
Het CBS maakt de Ned­er­landse onderne­mersvertrouwen bek­end en die daalt na de piek in april toch aardig. Toen had­den we nog een cijfer van 8,3 pun­ten (dat zagen we voor het laatst in 2008!) en afgelopen uit­slag kwam uit op 5,4 pun­ten. Gemid­deld gezien zijn we hier dus nog wel posi­tief over het huidi­ge kli­maat. Aankomend cijfer gaat over sep­tem­ber.
Dan komt om 11:00u ook een soort­gelijk cijfer voor de euro­zone naar buiten en daar­naast het con­sumenten­vertrouwen. Zo’n alge­meen cijfer zegt niet zo veel als je de grote ver­schillen tussen de Europese lan­den ziet. Dat weten beleg­gers ook.
Om 14:00u komt de nieuw­ste update over de Duitse inflatie naar buiten. Dat is wel inter­es­sant. Op jaar­ba­sis staat dat nu op 1,8% en anal­is­ten verwacht­en een­zelfde cijfer via een groei van 0,1% op maand­ba­sis. Daarmee loopt Duit­s­land in de kop­groep van de euro­zone als het om pri­jssti­jgin­gen gaat.

Vri­jdag
Veel macro­ci­jfers in Japan met als belan­grijk­ste de nationale con­sumenten­pri­jsin­dex, alsmede puur die van Tokyo (dat moet ook wel met zo’n gigan­tis­che metropool).
Om 10:00u komt de Duitse werk­looshei­dsper­cent­age aan bod die waarschi­jn­lijk op 5,7% bli­jft hangen.
In de V.S. staan de con­sumente­nu­it­gaves nog op de plan­ning.


Dus nog­maals: geen grote mar­ket events deze week maar wel een reac­tie op de Duitse verkiez­ing­suit­slag in het begin van de week. De stem­ronde over de nieuwe Trump­care’ wordt naar verwachtin­gen een telleurstelling en dat kan een reac­tie te weeg bren­gen bin­nen de verzek­er­ings­sec­tor.
Voor de rest dus amper cijfers die val­u­ta of de mark­ten pur sang in beweg­ing kun­nen bren­gen en dat geeft een goede kans voor tech­nis­che analyse alsmede het algemene beurssen­ti­ment.
Ein Schön­er Sonntag!

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.