Beursdagboek US Markets Redactie 19 november 2017, 17:34

...

Agenda beursweek 20 t/m 24 november 2017

19 november 2017, 17:34 | US Markets Redactie | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 8 / 12 | (0)


Vanaf vol­gende week schuift de focus richt­ing mon­e­tair beleid en vallen de kwartaal­ci­jfers weer uit beeld. Beleg­gers zullen met name geïn­ter­esseerd zijn in de updates van de cen­trale banken. De ECB en de Fed­er­al Reserve pub­liceren hun notulen. Mario Draghi moet zich maandag melden voor het kwartaal­rap­port aan de ECON, waar de ECB aan antwo­ordt.
Voor Janet Yellen staat er een pan­el dis­cussie op het pro­gram­ma, gemar­keerd als een mar­ket mover voor woens­dag maar dat is niet waar. Het vin­dt plaats op de Stern Busi­ness Uni­ver­si­ty in New York maar daar zullen we echt geen nieuwe din­gen hoeven te verwacht­en. Daar­naast weten we nu ook dat zij in feb­ru­ari zal vertrekken als voorzit­ter van de Fed. Jerome Pow­ell neemt het stok­je over.
Wat macro­ci­jfers betre­ft kun­nen we de eerste schat­tin­gen van de man­agerinkoopin­dex­en over novem­ber verwacht­en. Ook komt de Duitse Ifo Busi­ness Cli­mate index weer aan bod.
Wall Street sluit zijn deuren op don­derdag en is op vri­jdag eerder ges­loten, alle­maal dankz­ij Thanks­giv­ing.

Maandag
Geen grote cijfers op de eerste dag van deze rustige week. In Japan de han­dels­bal­ans voor okto­ber en voor­dat de Europese beurzen open gaan kri­j­gen we de Duitse pro­du­cen­ten­pri­jsin­dex te zien.
Draghi meldt zich bij de ECON in Brus­sel om zich te ver­ant­wo­or­den over het mon­e­tair beleid. Dat gebeurt elke drie maan­den. Start vanaf 15:00u.

Dins­dag
Ook in Enge­land mag de voorzit­ter van de cen­trale bank zich ver­ant­wo­or­den. Inflatie en economis­che out­look wor­den bespro­ken. Kan de pond in beweg­ing zetten.
16:00u brengt ons nog de Amerikaanse huizen­ci­jfers van bestaande huizen. Vorige week zagen we de bouwver­gun­nin­gen en ges­tarte pro­jecten al voor­bij komen. Die bleken boven verwacht­ing.
Na slot van Wall Street de API oil out­look nog.

Woens­dag
In het mid­den van de week staat de Ned­er­landse con­sumenten­vertrouwen op de agen­da. Verder alleen maar Amerikaanse cijfers waaron­der de bestellin­gen van duurzame goed­eren en de hypotheekindex. Ook de weke­lijkse werk­loosaan­vra­gen en olievoor­raden wor­den bek­end.
Tot slot om 20:00u de notulen van de laat­ste Fed­er­al Reserve ver­gader­ing.

Don­derdag
Van­wege Thanks­giv­ing zijn de Amerikaanse mark­ten de hele dag ges­loten. Ook in Japan vin­dt er geen han­del plaats. In Europa gaan we wel gewoon ons ganget­je.
De eerste schat­tin­gen voor de PMI’s van novem­ber komen dan naar buiten voor zow­el de dien­sten- als ook de pro­duc­tiesec­tor. Ook de Duitse en Engelse BNP’s voor het derde kwartaal staan op de plan­ning.
Om 13:30u de ECB notulen.

Vri­jdag
Ook de laat­ste han­dels­dag is rustiger. In New York zullen de deuren om 19:00u Ned­er­landse tijd sluiten. De Duitse Ifo busi­ness cli­mate index komt om 10:00u en net na open­ing van Wall Street wor­den de Amerikaanse PMI’s nog bek­endge­maakt.
Geen grote bij­zon­der­he­den dus maar men zal zich met name richt­en op de notulen van de Fed­er­al Reserve. Val­u­ta kun­nen bewe­gen op de ECON meet­ing met Draghi en ook de out­look van de Britse cen­trale bank.
Eens zien of we nog meer ter­rein weggeven vol­gende week of dat er een bodem gemaakt wordt voor een ein­de­jaarsral­ly.
Suc­ces vol­gende week!


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.