Za 4 mei 2024, 11:06

Overzicht resultaat en een mooie kans om nu posities op te nemen

Beste beleggers,

De maand april werd goed afgesloten met een mooie plus (zie overzicht) bij alle signaaldiensten, we blijven rustig handelen en zoeken telkens een zo goed mogelijk momentum om in te stappen. Wel blijven de markten volatiel waardoor we niet te lang mogen wachten om winst te nemen, de posities houden we momenteel 2 tot 3 dagen vast maar met de volatiliteit kunnen we daar goed mee overweg. Winst is winst en vooral in deze markt. We hebben tot vrijdag gewacht om opnieuw posities op te nemen, dat hebben we gedaan op 3 indices. Wie lid wordt kan nog mee aan het begin van de komende week.

Het is niet zo dat er niet genoeg tijd is om in te stappen, we kiezen een moment en dan is er vaak nog voldoende tijd om de posities op te nemen door de leden. We anticiperen dan op een draai en vaak komt die dan ook op dezelfde dag of de dag nadien, door de volatiliteit kunnen we 2 tot 3 dagen later weer uitstappen met winst of als het niet loopt zoals we verwachten op een gelijk niveau of met een klein verlies. De volatiliteit zien we momenteel duidelijk aan beide kanten, zowel omlaag als omhoog zodat we short en long goed kunnen afwisselen.

We anticiperen dus voorzichtig op de te verwachten beweging begin volgende week. U kunt meteen meedoen door lid te worden. Er loopt een aanbieding voor een proefabonnement, nu vanaf €35 tot 1 JULI

Schrijf u meteen in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop ... Dan krijgt u zicht op onze updates en mag u signalen van ons op tijd verwachten ...

Hieronder ziet u een overzicht van de resultaten dit jaar (2024) en de maand (April):

Met vriendelijke groet,

Guy Boscart

Vandaag, 12:23

Hoe werkt de goudprijs?

Goud heeft altijd al een bijzondere plaats ingenomen in de wereldeconomie en de harten van beleggers. In deze blog duiken we diep in de werking van de goudprijs. We onderzoeken de factoren die de prijs van goud beïnvloeden en hoe deze wordt vastgesteld. Ook kijken we naar de verschillende manieren waarop je kunt beleggen in dit edelmetaal.

Lees dit artikel via de link ...

Gisteren, 08:55

Records intraday maar later over de gehele lijn winstnemingen

Beste beleggers, beursvolgers ...

De indices hebben nog nieuwe toppen neergezet maar richting het slot kwam er toch hoogtevrees en kwamen er winstnemingen over de gehele breedte van de markt. Uiteindelijk zien we tussen de 0,1% en de 0,3% verlies op Wall Street. Europa verloor over het algemeen ook, alleen de AEX maakt een pas op de plaats. De 10 jaar rente liep weer wat op tot rond de 4,38%, de Brent olie zien we vanmorgen rond de 83,5 dollar. De euro komt uit rond de 1,086 dollar. Vandaag geen belangrijke items op de agenda, we bekijken hoe de markt het weekend in gaat ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 AUGUSTUS 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk nu een tijdje met ons mee en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktupdate 17 mei:
Wall Street begon donderdag sterk sterk met nieuwe records bij alle indices die we volgen maar later op de avond werd de winst ingeleverd zodat de indices rond hun laagste stand van de sessie afsluiten. De Dow Jones verloor 38 punten (-0,1%) met een slot op 39.869 punten. De S&P 500 sluit met 0,21% verlies en komt nu uit op 5.297 punten. Verder zien we dat de Nasdaq met 0,26% verlies de sessie afsluit op 16.698 punten, de Nasdaq 100 verloor 0,21% met een slot op 18.558 punten terwijl de SOX 0,55% lager sluit op 5.017,5 punten. De Dow Transport verloor 0,13%, de small cap index Russel 2000 sluit met 0,66% verlies.

Zowel de inflatie- als de detailhandelscijfers lieten zien dat de rente in de VS restrictief genoeg is. De markten beschouwden beide data als extra bewijs dat de rente dit jaar minimaal 1 keer zal worden verlaagd. Als we kijken naar de Fed Fund Future voor de maand september dan is een renteverlaging tegen dan vrijwel zeker.

Aan de andere kant waarschuwde John Williams van de New York Fed donderdag tijdens een speech dat het nog te vroeg is om al te beginnen met het verlagen van de rente. En collega van de Cleveland Fed, Loretta Mester, hintte er zelfs op dat de hogere rentes nog wel even zullen aanhouden.

De markten zitten nu in een fase van overdenkingen, de een zegt lagere rentes dit jaar terwijl de andere nog uitgaat van langer hogere rentes. We gaan het zien, er zijn nog genoeg hobbels onderweg wat betreft de inflatie en zeker de hoge beurskoersen zullen daarbij niet echt helpen ...

Enkele belangrijke punten voor vandaag:

  • Intraday zien we op Wall Street bij alle belangrijke indices records maar de hoge standen hielden niet stand zodat alleen maar de lat wat hoger kwam te liggen.
  • Walmart kwam met kwartaalcijfers donderdag, de omzet en winst kwamen hoger uit dan de schattingen die Wall Street gemiddeld aangaf. De Amerikaanse retailgigant won donderdag ruim 7%.
  • Het gebrek aan groei in Japan in de afgelopen drie kwartalen wijst op het risico dat een sputterende economie overgaat in de richting van een milde periode van stagflatie in plaats van de positieve groeicyclus waar de centrale bank al lang naar streeft.
  • De inflatiecijfers werden goed ontvangen woensdag maar toch waarschuwden 3 Fed leden voor hogere rentetarieven toen ze aan het woord kwamen bij afzonderlijke evenementen in de VS.
  • Het lijkt er op dat retail beleggers veel minder voorzichtig zijn rondom het renteverhaal. Beleggers zien het helemaal zitten wat betreft 2 rente verlagingen dit jaar terwijl de grote banken, de Fed en de economische analisten veel voorzichtiger blijven.
  • De hoge beurskoersen gaan de inflatie niet echt helpen vrees ik, hogere koersen en nieuwe records zal ervoor zorgen dat men meer geld te besteden krijgt wat de prijsdruk alleen maar helpt.
  • Een recessie zou in de VS voor een nieuwe schuldencrisis kunnen zorgen waarschuwen economen.
  • De indices moesten inleveren richting het slot nadat de Dow Jones voor het eerst boven de 40.000 punten uitkwam en daar een nieuwe hoogste stand ooit neerzette op 40.051 punten.
  • We blijven zoeken naar kansen om op te handelen en waar ik dan signalen over stuur naar de leden. We doen het bekeken over het gehele jaar best goed, lid worden en vooral blijven loont zeker.

Europa:
Europa sluit donderdag over het algemeen wat lager de dag na de belangrijk inflatiecijfers uit de VS van woensdag. Beleggers namen wat winst want Europa was al wat eerder bezig met het bereiken van nieuwe records. Na het inflatierapport lijkt de markt nu in te schatten hoe vaak de Federal Reserve de rente zal verlagen later dit jaar. De rentes op de obligatiemarkten zijn nu in wat rustiger vaarwater terecht gekomen.

Op macro-economisch vlak was het donderdag rustig wat betreft de eurozone. Uit Japan kwam het nieuws dat de economie daar in het 1e kwartaal met 0,5% is gekrompen terwijl analisten dachten dat de krimp zou uitkomen op 0,4%. Japan blijft kwakkelen, de kans op een renteverhoging door de Bank of Japan wordt daardoor opnieuw uitgesteld.

De indices in Europa blijven wat haperen na dat de inflatiecijfers in de VS bekend werden gemaakt. De AEX sluit nagenoeg vlak met 0,17 punten (0,02%) winst om op 913,56 punten uit te komen wat opnieuw een nieuw record is. De DAX deed het met 130 punten (-0,59%) verlies slechter, de index komt nu uit op 18.739 punten. De CAC 40 sluit met 51 punten (-0,63%) verlies en komt nu uit op 8.189 punten wat ook een record op slotbasis is. De BEL 20 sluit met 0,85% verlies donderdag.

Economische cijfers deze week:

Signaaldiensten:
Na wat zoeken en aanpassingen door te voeren zitten we met nieuwe posities in de markt. Deze maand wil het nog niet echt lukken aangezien de markten onverwacht ver doorschieten omhoog. We blijven hoe dan ook altijd achter de beslissingen staan die we nemen maar het kan niet allemaal perfect verlopen.

Volg ons nu tot 1 AUGUSTUS vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen geven de futures een iets hogere start aan op Wall Street, Europa lijkt wat lager van start te willen. Hieronder een overzicht van de grondstoffen, rente en valuta.

  • Brent olie: 83,5 dollar
  • Goud: 2.385 dollar
  • Rente VS 10 jaar: 4,38%
  • Eurodollar: 1,086 dollar
  • Bitcoin: 65.700 dollar

Rente 10 jaar VS:
De rente komt vanmorgen uit rond de 4,38%.

Brent olie:

  • Steun: 82-81-80-78
  • Weerstand: 83,5-84,5-86-87,5
  • Handelen op de Brent olie via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 AUGUSTUS ...

Grafiek Brent olie:

Analyse AEX:

  • Steun: 910-905-901-895
  • Weerstand: 915-920-927-932
  • 50-daags gemiddelde: 878,3
  • Indicatoren: RSI rond de 74 - MACD boven de 0-lijn
  • Handelen op de AEX via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 AUGUSTUS ...

Grafiek AEX:

Analyseer de Nasdaq 100:

  • Steun: 18.500-18.400-18.250-18.150
  • Weerstand: 18.650-18.750-18.900-19.000
  • 50-daags gemiddelde: 17.970
  • Indicatoren: RSI rond de 66 - MACD boven de 0-lijn
  • Handelen op de Nasdaq 100 index via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 AUGUSTUS ...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyseer DAX:

  • Steun: 18.700-18.600-18.500-18.350
  • Weerstand: 18.925-19.000-19.150-19.250
  • 50-daags gemiddelde: 18.145
  • Indicatoren: RSI rond de 65 - MACD boven de 0-lijn
  • Handelen op de DAX via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 AUGUSTUS ...

Grafiek DAX:

Analyseer Dow Jones:

  • Steun: 39.750-39.600-39.500-39.250
  • Weerstand: 40.000-40.250-40.500-40.750
  • 50-daags gemiddelde: 38.820
  • Indicatoren: RSI rond de 68,7 - MACD boven de 0-lijn
  • Handelen op de Dow Jones via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 AUGUSTUS ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 AUGUSTUS 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Resultaat totaal 2024 en maand april (1 januari tot 16 mei)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Takeachange gisteren, 23:52 Pvdk04 Leuk dat je deze reactie plaatst maar waarvoor kom je met deze bewering?
pvdk04 gisteren, 16:34 Per saldo is de beurs deze week wederom gestegen. Er zit een sterke trend naar boven met het lijkt een stevige fundering.
De short gedachte zet voorlopig geen zode aan de dijk. Ik herhaal dat ipv 3% naar beneden er 2% bij zijn gekomen.
Ik weet niet welke analisten dezelfde gedachten delen als die van Guy, maar er zijn er die de beurs gestaag zien blijven groeien.
Conclusie: van een correctie voorlopig geen sprake. Zelfs de inflatie neemt men op de koop toe en vindt het prima dat er in September een daling van de rente komt. Het gaat langzaam, maar het gaat de juiste kant op........Zelfs op een rustige dag als vandaag is de stemming positief.

Weekend
Donderdag, 14:32

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding 14:30 222K 219K 232K Actueel: 222K Verwacht: 219K Vorige: 232K
USA USA: Philadelphia Fed Productie-index (mei) 14:30 4,5 7,7 15,5 Actueel: 4,5 Verwacht: 7,7 Vorige: 15,5
Donderdag, 08:45

Vrijwel alle indices zetten woensdag een nieuw recordslot neer

Beste beleggers, beursvolgers ...

De indices die we volgen zetten allemaal een nieuw record neer woensdag, wie had dat gedacht begin deze maand? En het zal niet ophouden want er moet maar weinig gebeuren of we zien de andere kant opnieuw en moeten de beurzen dagen na elkaar inleveren. Aan volatiliteit geen gebrek maar dat is al een tijdje het geval. Om rustig te blijven in deze markt moet je veel kunnen verdragen, toch doe ik dat zoals altijd. Dat deze maand wat minder goed verloopt moeten we dan ook accepteren, de maand april was trouwens heel goed. En de maand is nog niet voorbij, er kan nog van alles gebeuren. Records dus, de S&P 500 boven de 5.300 punten, de Dow Jones op een zucht van de 40.000 punten en de SOX boven de 5.000 punten. De Brent olie loopt ook weer wat op tot rond de 83 dollar, de euro zien we vanmorgen rond de 1,088 dollar ...

Voor wie graag een tijdje één van onze signaaldiensten wil volgen kan nu gebruik maken van onze aanbieding. U kunt dan een abonnement proberen tot 1 JULI 2024. Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading voor €75. Kijk nu een tijdje met ons mee en beslis daarna of een signaaldienst bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktupdate 16 mei:
Wall Street lag er woensdag sterk bij met over de gehele lijn records op slotbasis. De Dow Jones sluit opnieuw hoger, de index won 350 punten (0,88%) winst op 39.908 punten wat een record is op slotbasis en nu net onder de volgende mijlpaal van 40.000 punten. De S&P 500 sluit met 1,17% winst en komt nu uit op 5.308 punten, dat is een nieuw record en de index sluit voor het eerst boven de 5.300 punten. Verder zien we dat de Nasdaq met 1,4% winst de sessie afsluit met een nieuw record op 16.742 punten, de Nasdaq 100 won 1,49% met een record op 18.596 punten terwijl de SOX 2,88% hoger sluit met een record op 5.045 punten. De Dow Transport deed het met een winst van 0,18% wat minder goed, de small cap index Russel 2000 sluit met 1,16% winst.

Alles ogen waren woensdag uiteraard gericht op de belangrijke inflatiecijfers. Uit de cijfers bleek dat de consumentenprijzen (CPI) in april conform de verwachting waren gestegen met 3,4% op jaarbasis, tegenover de 3,5% een maand geleden. De kerninflatie kwam op jaarbasis uit op 3,6% tegen 3,8% een maand eerder.

De ene analist ziet het als behoorlijk positief maar anderen geven meteen aan dat het nog niet genoeg is voor de Fed om de rente al te verlagen omdat we nog ver van de 2% zitten. Als we maand over maand bekijken dan zal 1 goed rapport dat volgt op een aantal slechte rapporten de markt niet meteen doen kalmeren. Het zal voorlopig de kans op een snellere en/of meer renteverlagingen niet meteen groter maken.

Beleidsmakers van de Federal Reserve wachten op het verdere verloop van de inflatie voordat ze de rente gaan verlagen. Zoals we zien zitten we met 3,4% nog een eind boven de 2% wat men als doelstelling neemt.

Een ander probleem wordt nu dat de beurzen weer records neerzetten en de dollar goedkoper aan het worden is. Dat kan de inflatie mogelijk opnieuw aanwakkeren de komende periode. Het zit allemaal behoorlijk vreemd in elkaar.

Enkele belangrijke punten voor vandaag:

  • Raiffeisen Bank International werd door het Amerikaanse ministerie van Financiën schriftelijk gewaarschuwd dat haar toegang tot het Amerikaanse financiële systeem zou kunnen worden belemmerd vanwege haar betrekkingen met Rusland, aldus iemand die de correspondentie heeft gezien.
  • De Slowaakse premier Robert Fico verkeert niet langer in een levensbedreigende toestand nadat hij woensdag werd neergeschoten bij een moordaanslag toen hij een regeringsvergadering verliet.
  • De Russische president Poetin arriveerde in Peking voor gesprekken met collega Xi Jinping over de hoop dat het Kremlin een strategisch partnerschap tussen de twee machtigste geopolitieke rivalen van de Verenigde Staten zal verdiepen.
  • De Aziatische aandelenmarkten herstelden zich ook gesteund door de stijging van Wall Street naar records.
  • De Olie steeg voor de 2e dag gesteund door krimpende Amerikaanse voorraden en een bredere risicovolle stemming door tekenen van een afnemende Amerikaanse inflatie.
  • Het gebrek aan groei in Japan in de afgelopen drie kwartalen wijst op het risico dat een sputterende economie overgaat in de richting van een milde periode van stagflatie in plaats van de positieve groeicyclus waar de centrale bank al lang naar streeft.
  • Een recessie zou in de VS voor een nieuwe schuldencrisis kunnen zorgen waarschuwen economen.
  • We blijven zoeken naar kansen om op te handelen en waar ik dan signalen over stuur naar de leden. We doen het best goed dit jaar dus lid worden en vooral blijven loont zeker.

Europa:
Op macro-economisch vlak werd woensdag bekend gemaakt dat de economie van de eurozone in het eerste kwartaal op kwartaalbasis met 0,3% groeide, op jaarbasis was dit 0,4%. Verder steeg de industriële productie in de eurozone met 0,6% op maandbasis, terwijl er op jaarbasis sprake was van een daling met 1%. De Franse consumentenprijzen zijn op jaarbasis met 2,2% gestegen, tegen een stijging van 2,3% een maand eerder.

Allianz heeft zijn verwachtingen voor 2024 gehandhaafd, na een groei over de gehele lijn in het 1e kwartaal. Het bedrijf bevestigde zijn bedrijfswinstdoelstelling van 14,8 miljard euro voor 2024. Het aandeel daalde desondanks 0,8% woensdag.

ABN AMRO heeft in het 1e kwartaal van 2024 meer winst gemaakt, terwijl analisten juist op een winstdaling hadden gerekend. De bank verwacht dat de kosten voor heel 2024 uitkomen op circa 5,3 miljard euro vanwege de hogere personeelskosten in de 2e helft van het jaar. Het aandeel verloor na de cijfers toch ruim 6%.

De indices in Europa bleven woensdag achter op Wall Street maar toch zien we overal records op slotbasis. De AEX sluit met 2,76 punten (0,3%) winst om op 913,39 punten uit te komen wat een nieuw record is. De DAX won 153 punten (0,82%) en komt nu uit op 18.869 punten wat de hoogste slotstand ooit is. De CAC 40 sluit met 14 punten (0,17%) winst en komt nu uit op 8.240 punten wat ook een record op slotbasis is. De BEL 20 sluit met 1,52% winst woensdag.

Economische cijfers deze week:

Signaaldiensten:
Deze maand wil het niet echt lukken aangezien de markten doorschieten omhoog, er lopen wat posities op dit moment en die zijn short. We gaan mogelijk wat veranderingen aanbrengen in de loop van deze week. We blijven hoe dan ook altijd achter de beslissingen staan die we nemen maar het kan niet allemaal perfect verlopen.

Volg ons nu tot 1 JULI vanaf €35, ga naar https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u snel in zodat u niets hoeft te missen.

Indicatie markt voorbeurs:
Vanmorgen geven de futures een iets hogere start aan op Wall Street, Europa lijkt wat lager van start te willen. Hieronder een overzicht van de grondstoffen, rente en valuta.

  • Brent olie: 83,2 dollar
  • Goud: 2.400 dollar
  • Rente VS 10 jaar: 4,33%
  • Eurodollar: 1,088 dollar
  • Bitcoin: 65.900 dollar

Rente 10 jaar VS:
De rente komt vanmorgen uit rond de 4,33%.

Brent olie:

  • Steun: 82-81-80-78
  • Weerstand: 83,5-84,5-86-87,5
  • Handelen op de Brent olie via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JULI ...

Grafiek Brent olie:

Analyse AEX:

  • Steun: 910-905-901-895
  • Weerstand: 915-920-927-932
  • 50-daags gemiddelde: 877
  • Indicatoren: RSI rond de 74 - MACD boven de 0-lijn
  • Handelen op de AEX via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JULI ...

Grafiek AEX:

Analyseer de Nasdaq 100:

  • Steun: 18.500-18.400-18.250-18.150
  • Weerstand: 18.650-18.750-18.900-19.000
  • 50-daags gemiddelde: 17.955
  • Indicatoren: RSI rond de 67,2 - MACD boven de 0-lijn
  • Handelen op de Nasdaq 100 index via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JULI ...

Grafiek Nasdaq 100:

Analyseer DAX:

  • Steun: 18.800-18.700-18.600-18.500
  • Weerstand: 18.925-19.000-19.150-19.250
  • 50-daags gemiddelde: 18.125
  • Indicatoren: RSI rond de 70,7 - MACD boven de 0-lijn
  • Handelen op de DAX via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JULI ...

Grafiek DAX:

Analyseer Dow Jones:

  • Steun: 39.750-39.600-39.500-39.250
  • Weerstand: 40.000-40.250-40.500-40.750
  • 50-daags gemiddelde: 38.795
  • Indicatoren: RSI rond de 69,6 - MACD boven de 0-lijn
  • Handelen op de Dow Jones via onze signaaldiensten?
  • Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en ontvang onze signalen en updates tot 1 JULI ...

Grafiek Dow Jones:

Handelen met Turbo's of Boosters op indexen en aandelen?
Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de aanbieding. Een abonnement kunt u nu proberen tot 1 JULI 2024, Systeem Trading voor €35, Guy Trading voor €40, Polleke Trading voor €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ...

Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

Resultaat totaal 2024 en maand april (1 januari tot 16 mei)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Takeachange donderdag, 09:08 Ben het niet helemaal eens.....De volatiliteit is niet aan de V-cijfers te zien!
Loading..
Er is een fout opgetreden
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.