Wo 13 okt. 2021, 08:39

Markt zoekt richting, de AEX blijft na slechte start redelijk overeind

Goedemorgen,

De AEX begon stevig in de min maar wist zich goed te herpakken gedurende de sessie, de index verloor slechts 2 punten, de DAX moest ook wat inleveren en verloor 50 punten. Wall Street sluit na een sessie waar richting werd gezocht met verlies, de Dow verloor 117 punten, de S&P 500 verloor 10 punten en de Nasdaq sloot 20 punten in de min. De SOX zet voor de 3e keer op rij een bodem neer rond de 3150-3175 punten waar er dus een stevige steun wacht. De futures staan vanmorgen vlak tot iets lager terwijl we in Azië ook niet veel zien gebeuren vanmorgen. Vandaag zou alles wel eens kunnen herstellen na de middag, er komen ook wat bedrijfscijfers waaronder JP Morgan als eerste grote bank ...

Update woensdag 13 oktober:
De markt blijft zoeken naar houvast en vooral naar de richting voor de komende dagen merken we, aan volatiliteit nog steeds geen gebrek, het is vooral wachten tot de rust wat terugkeert. Het is vanaf vandaag dan ook uitkijken naar de start van de 3e kwartaalcijfers die bekend worden gemaakt en dan vooral de bank aandelen. Vandaag (woensdag) komen JP Morgan en BlackRock met cijfers, morgen (donderdag) krijgen we nog meer banken waaronder Bank of America, Citigroup, Morgan Stanley en Wells Fargo met hun cijfers. Vrijdag volgt dan Goldman Sachs nog met ook Dow component Honeywell.

De markt zal ook vandaag in beweging blijven en velen vragen zich dan ook af hoe Wall Street zal reageren op de cijfers van de banken die de rest van de week wel eens kunnen bepalend zijn voor het verloop. Wel blijft alles zwak merken we, er komen dan wel positieve dagen en ook met de nodige kracht maar dat wordt zoals we nu zien opgevolgd door enkele dagen met een terugval zodat we geen stap verder komen. De indices moeten een keer door de weerstand zien te geraken en bij meerdere indices is dat het 50-daags gemiddelde dat een verdere stijging tegenhoud. Het sentiment moet eerst zien om te slaan nu, let er wel op dat er voorlopig in geen van beide richtingen een duidelijke doorbraak komt, ook niet omlaag omdat er best wat steun ligt te wachten rondom de bodems van vorige week.

Mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets of https://twitter.com/USMarkets<...

Eerste posities oktober vorige week met winst gesloten:
Er lopen sinds maandag wat kleine posities na dat de long posities afgelopen donderdag met een mooie winst werden gesloten. U kunt de posities nog opnemen door lid te worden via de aanbieding.

Schrijf u nu in via de aanbieding tot 1 DECEMBER voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u in ...

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht is de daling weer goed te zien, wel blijven de Dow Jones, de AEX, de DAX en de S&P 500 nog redelijk boven de bodem van vorige week. De Nasdaq en de SOX index doen het minder goed, de Nasdaq die de laatste 3 sessies omlaag moest komt zo weer wat dichter bij de bodemzone maar er is nog ruimte. De SOX test de bodem wel opnieuw en zet voor de 3e keer sinds augustus een low neer rond de 3150-3175 punten. Opvallend hierbij is dat er nu 3 toppen staan en ook 3 bodems en daartussen ligt er nu ongeveer 10%. De tech indices goed in de gaten houden want er kan een stevige opleving komen vanaf deze niveaus.

Dow Jones:
De Dow Jones moet eerst door het 50-MA zien te geraken dat rond de 34.890 punten uitkomt, na enkele keren deze weerstand te testen blijkt dat voorlopig nog te zwaar. Net daarboven zien we weerstand rond de 35.000 punten. Let nu dus vooral op dat 50-MA samen met de 35.000 punten. Mocht de markt na een sterke sessie boven deze zone 34.880-35.000 punten geraken richten we ons daarna op de 35.250 en de 35.500 punten. Zoals we merken na 3 pogingen om door te breken blijft het een moeilijke zone.

Steun nu eerst de 34.250 punten en later de bodemzone rondom de 33.750 punten. Die 33.750 punten wordt dan wel heel belangrijk als steun.

AEX index:
De AEX blijft voorlopig rond de steunzone 770-772 punten hangen, de index moest er wel weer ver onder gedurende de sessie maar op slotbasis werd een doorbraak omlaag voorkomen. De index blijft zo onder het 50-daags gemiddelde maar de afstand tot deze weerstand is niet al te ver. Het 50-MA komt nu uit rond de 780,5 punten. Later zien we weerstand rond de 790 punten en de bekende topzone tussen de 800 en de 805 punten.

Steun nu eerst de zone 770-772 punten met daar snel onder de 760-762 punten. Verder steun rond de 755 en de 751 punten waar de index vorige week woensdag de bodem neerzette. Het is nu afwachten of de AEX zich verder kan herpakken, mogelijk kan de bodem er al staan na dat de steunzone aan de onderkant werd getest. Veel zal natuurlijk afhangen van wat Wall Street gaat doen en dan vooral de tech sectoren omdat de AEX behoorlijk afhankelijk blijft van wat er met ASML gaat gebeuren.

DAX index:
De DAX herpakt zich na de dip van vorige week donderdag tot ver onder de 15.000 punten waar de index zelfs even onder het 200-daags gemiddelde dook. Het gaat nog niet echt van harte maar door het herstel is er hoop op een heropleving. We zien de index nu uitkomen rond de 15.150 punten waardoor de weg nog altijd open ligt richting eerst de 15.300 en daarna richting de 15.500-15.550 punten waar de eerste zware weerstand wacht. Later zien we het 50-daags gemiddelde dat rond de 15.620 punten uitkomt nu maar dat is nog een eind boven de huidige stand.

Steun nu het 200-MA dat rond de 15.060 punten uitkomt, later zien we de bodem van vorige week woensdag rond de 14.800 en de 14.400 punten als steun.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq blijft wachten op een echte beweging omhoog of omlaag, de index hangt nu wat tussen de bodem van vorige week en het 50-daags gemiddelde, dus tussen de 14.200 en de 14.870 punten. Weerstand zien we nu eerst rond de 14.775-14.800 punten, later het 50-daags gemiddelde rond de 14.870 punten. Eerst maar eens zien of deze niveaus worden bereikt. Later weerstand rond de 15.000 punten en die lijkt me zo te zien redelijk zwaar.

Steun zien we eerst rond de 14.450-14.475 punten, later de 14.400 en uiteraard die stevige en zeer belangrijke steun rond de 14.200 punten.

Overzicht resultaat september en dit jaar (2021):
We blijven vooral rustig te werk gaan en zoeken naar kansen bij de indices om posities op te nemen waar er zich mogelijkheden voordoen. Er lopen sinds maandag weer wat kleine posities, die kunt u nog opnemen uiteraard.

Om mee te doen met de nieuwe posities kan dat via het proefabonnement tot 1 december en voor €35. Deze maand en dit jaar staan we in ieder geval op een mooie winst en dat in een moeilijke markt. Wat ik doe is vooral tijd nemen en de rust bewaren, er komen dus weer mooie kansen aan.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en dat is tot 1 DECEMBER voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade... en schrijf u in voor deze mooie aanbieding ...

Overzicht resultaten oktober en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Vandaag, 16:13

Signalen ontvangen op de indexen? Nu 35 euro tot 1 januari

Beste beleggers,

Deze maand verloopt zonder veel te handelen prima, we staan voor oktober op een mooie winst en bekeken over het gehele jaar zitten we voor op schema om er een goed jaar van te maken. De posities die werden gesloten eind vorige week brachten een mooie winst op, het plan kwam uit, na de DIP werden er wat kleine LONG posities opgenomen die het goed hebben gedaan en zo voor de 2e keer deze maand winst opbrachten. Bij Systeem Trading staan we nu op €526 winst deze maand, voor dit jaar op €3981 winst en we doen rustig verder met nog steeds kleine posities door het risico dat volatiliteit kan veroorzaken.

Ook de andere abonnementen staan op een mooie winst dit jaar, bij Guy Trading is dat deze maand €1229 en voor dit jaar staan we op €8014 winst. Bij Guy Trading zat er naast de Nasdaq ook een LONG positie bij op ASML en de Dow Jones.

Even een pas op de plaats nu want er lopen even geen posities, ik zoek rustig naar een nieuw momentum om in te stappen en dat kan ofwel weer long worden bij wat winstnemingen of mocht de markt ver doorschieten kan ik een short positie overwegen. Zo ver is het nog niet, eerst een nieuw momentum afwachten ...

Meedoen kan nu tot 1 JANUARI voor €35 via de aanbieding, inschrijven kan via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze ledenlijst ...

U ontvangt dan:
De signalen per mail en SMS
U krijgt toegang tot onze Tradershop
We sturen elke morgen voorbeurs een uitgebreide update
U krijgt toegang tot het leden forum op de website
Waar nodig stuur ik ook extra updates met de te volgen strategie

Overzicht resultaat deze maand (oktober) en het totaal over geheel 2021:

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Vandaag, 14:33

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: Bouwvergunningen (Sep) 14:30 1,589M 1,680M 1,721M Actueel: 1,589M Verwacht: 1,680M Vorige: 1,721M
Vandaag, 08:35

Nasdaq en SOX sterk, DAX en AEX doen even een stapje terug

Goedemorgen,

De markt lijkt wat positiever te worden, gisteren wel wat zoeken na de stijging van eind vorige week en we zien een verdeeld verloop want de tech lag er sterk bij terwijl andere indices even een pas op de plaats maken. Zo verloren de AEX, de DAX en de Dow Jones wat maar de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX zetten nog een stap omhoog. Vanmorgen zien we weer wat plussen via de futures, Azië lag er goed bij vanmorgen met een redelijke winst.

Update dinsdag 19 oktober:
Een wat verdeelde sessie gisteren met winst voor de tech indices en wat verlies bij de AEX, de DAX en de Dow Jones. Wat winstnemingen bij de indexen die het heel goed deden de afgelopen weken maar de tech liep wat in met 125 punten winst voor de Nasdaq en 154 punten winst voor de Nasdaq 100. De SOX index won 25 punten en geraakt nu ook tot het 50-daags gemiddelde net als de andere indices. Op zich blijft alles positief na de doorbraak van eind vorige week, het lijkt erop dat meer indices een stap zetten om de topzone op te zoeken. Bij de AEX zijn we er al bijna, de Dow Jones loopt ook verder op richting de topzone terwijl de Nasdaq en de Nasdaq 100 nu ook een belangrijke stap zetten om richting de records op te lopen.

Aan volatiliteit is er nog steeds geen gebrek dus we moeten nog goed blijven opletten voor een nieuwe draai omlaag, we kunnen nog niet rustig achterover liggen en denken dat we zijn vertrokken voor een lange periode met oplopende koersen. Het blijft nu vooral wachten tot de rust wat terugkeert en dat lijkt nu toch meer en meer het geval te zijn. We blijven uitkijken naar de de 3e kwartaalcijfers die bekend worden gemaakt en vandaag komen onder andere J&J, Netflix en Procter & Gamble met hun kwartaalcijfers. Morgen voorbeurs krijgen we ASML, later op de dag Tesla, IBM en Verizon en donderdag Intel.

Ik blijf zoeken naar kansen, waar het kan zal ik instappen en dat laat ik de leden op tijd weten. Bij een DIP zou ik weer wat nieuwe long posities kunnen opnemen maar wel pas als er zich een mooi momentum voordoet.

Mij via Twitter volgen? Ga naar @USMarkets of

https://twitter.com/USMarkets

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
We blijven voorzichtig, afgelopen donderdag en vrijdag heb ik winst genomen op de long posities tijdens de opleving van de markt. Later zoek ik weer naar een momentum om in te stappen, dat kan zowel long of short worden, eerst maar eens bekijken wat de markt zal doen de komende sessies. Wat betreft deze maand staan we er goed voor, er werd al 2 keer winst genomen op long posities. Er komen zeker nog kansen maar het momentum moet dus goed zijn.

Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding tot 1 JANUARI voor €35. Ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
Via het marktoverzicht zien we dat de tech indices het goed deden, de S&P 500 wint ook wat en komt zo dicht bij de topzone uit. De AEX, de DAX en de Dow Jones moeten wat inleveren maar sluiten ook dicht bij het hoogste punt van de dag. Zo te zien gaan deze indices richting hun toppen, er zijn maar een paar sterke dagen meer nodig om die te bereiken.

Dow Jones:
De Dow Jones moet even iets inleveren maar op slotbasis blijft de index slechts 370 punten onder de hoogste stand ooit, de index moet nog 1% hoger zien te geraken en er staat weer een nieuw record. We weten dat het snel gaat en als een index zo dicht bij een record komt dan is de kans heel groot is dat er een nieuwe reeks met records aan zit te komen.

Weerstand nu eerst dat record rond de 35.630 punten, bij een verdere stijging ofwel bij een record kan de index daarna makkelijk richting eerst de 35.750 en later tot zelfs de 36.000 punten oplopen. Tussendoor kunnen we wel wat winstnemingen verwachten maar ik merkt dat de positieve flow terug is gekomen. Deze week maar eens zien wat de index kan bereiken, de motor achter de stijging kunnen de kwartaalcijfers zijn die tot nu toe goed vallen.

Steun nu eerst de 35.000 punten, later de zone rondom de 34.500 punten met snel daaronder de 34.250 punten als steun. Later zien we de bodemzone rondom de 33.750 punten uitkomen als steun maar daar staat de index nu al ruim boven.

AEX index:
De AEX moet even iets terug maar het record dat wacht op 804,5 punten blijft binnen handbereik, de index staat er nu amper een procent onder. Nog een goeie steek omhoog en we zijn er wat betreft de AEX index. Let deze week vooral op ASML want dat bedrijf kan na de cijfers (woensdag voorbeurs) wel eens heel bepalend worden voor het verdere verloop van de AEX deze week.

Weerstand nu eerst de zone 800-805 punten, bij een uitbraak kan de AEX vrij makkelijk richting de 815-820 en zelfs 825-830 punten op korte termijn. Steun nu eerst de 790-792 punten met daaronder vooral de 780-782 punten en de zone 770-771 punten als steun.

DAX index:
De DAX moet even wat inleveren en was daarmee de mindere maandag met 0,7% verlies, we blijven letten op de bekende weerstandszone 15.500-15.550 punten waar de index net onder moest sluiten maar de positieve flow is er zeker nog niet uit. De DAX komt zo weer uit binnen de bekende range 15.500-15.810 punten. Daar tussen zien we nog het 50-MA rond de 15.600 punten als weerstand. We hebben nog een positieve sessie nodig om dat te realiseren maar de kans dat de index uitbreek is nu groot gezien het verloop van de afgelopen dagen.

Steun nu eerst de 15.500 punten, later de 15.300 punten als steun. We zien uiteraard ook het 200-daags gemiddelde als steun rond de 15.095 punten. De bodem van eerder deze maand zien we rond de 14.800 punten. Voorlopig is het sentiment nog goed maar de volatiliteit is nog lang niet weg, handelen moet nog altijd met kleine posities.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq blijft sterk en zet opnieuw een stap in de positieve richting, de index komt zoals u ziet op de grafiek hieronder terecht op de oude steunlijn van de range tussen juni en eind september. Als de Nasdaq weer binnen die range geraakt dan ziet het er goed uit en kan de recordzone worden opgezocht. Eerst nog weerstand rond de 15.025-15.050 punten, later rond de 15.200 punten weerstand met daarna de topzone rond de 15.400 punten.

Steun zien we eerst rond de 14.800 punten, later de zone 14.600-14.650 punten met daarna rond 14.450-14.475 punten de volgende steun.

Overzicht resultaat deze maand oktober en dit jaar (2021):
We blijven voorzichtig, vorige week heb ik winst genomen tijdens de opleving. Later kies ik weer een momentum om in te stappen, dat kan zowel long of short worden, eerst maar eens bekijken wat de markt zal doen de komende sessies. Wat betreft deze maand staan we er al heel goed voor, er werd al 2 keer winst genomen op long posities. Er komen zeker nog kansen maar het momentum moet dus goed zijn.

Om mee te doen kan dat via het nieuwe proefabonnement tot 1 januari en voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten oktober en dit jaar (2021)

Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Vandaag, 05:31

TA AEX, Prosus, Philips, Aalberts, AMG en Ageas

Het heeft gere­gend, het regent en het bli­jft rege­nen. De voor­spelling voor de komende twee weken hier is sim­pel: regen! Het is te hopen dat op de beurs de zon schijnt.Ik ga vier ver­zoeken behan­de­len en ik voeg er zelf twee aan toe. We gaan van start.Ik begin met Pro­sus. De vier ver­zoeken zijn van…

Lees verder »
Loading..
Er is een fout opgetreden
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.