Do 25 nov. 2021, 08:37

Weer diepe duik met herstel richting slot, AEX even onder de 800

Goedemorgen,

Opnieuw een stevige daling gedurende de sessie met de AEX en de DAX even tot diep onder hun belangrijke steun, richting het slot krabbelde alles net op tijd weer op om zo enkele belangrijke grenzen (steun) te beschermen. Wall Street moest ook fors terug maar ook daar richting het slot opnieuw herstel zodat er op slotbasis plussen staan bij de S&P 500, de Nasdaq, de Nasdaq 100 en de SOX index. De Dow Jones bleef nagenoeg onveranderd terwijl de Dow Transport wat moest inleveren. Vandaag blijft Wall Street dicht door Thanksgiving, morgen is er een halve sessie.

Update donderdag 25 november:
Wall Street bleef woensdag dicht bij huis, beleggers waren niet echt onder de indruk van een sterk signaal uit de arbeidsmarkt dat door de sluiting van Wall Street vandaag een dag naar voren werd gehaald. De S&P 500 sloot 0,2% hoger terwijl de Nasdaq 0,4% hoger sluit. De Dow Jones verloor amper (-9 punten). Europa herpakt zich vanaf de dagbodem richting het slot sterk, de AEX kon 0,1% hoger sluiten terwijl de DAX met 0,4% verlies sloot. De Franse CAC 40 verloor 2 punten. Alles viel dus mee na een behoorlijk volatiele sessie.

We zitten met een verdeelde markt die het te verwachten monetaire beleid van de belangrijkste centrale banken aan het inprijzen is. Het was vooral de DAX die behoorlijk onder druk stond door de zorgen dat de nieuwe regering onder bondskanselier Olaf Scholz mogelijk een lockdown zal doorvoeren om de scherpe toename van het aantal ziekenhuisopnames in te dammen. Ook Nederland staat onder druk omdat de regering morgen met nieuwe maatregelen zal komen.

Woensdagavond verschenen ook de notulen van de laatste FED meeting, uit die notulen bleek dat leden van de centrale bank hun twijfels hebben geuit over de tijdelijkheid van de huidige hoge inflatie en over het tijdspad voor het verhogen van de rente. Sommigen maken zich zorgen dat de inflatiedruk toeneemt en willen mogelijk het inkoopprogramma van obligaties eerder afronden in het geval de nood om de rentes te verhogen toeneemt. De FED wil altijd eerst het opkoop programma volledig afronden voordat zij de rente verhogen.

Zoals ik al aangaf blijf ik voorzichtig, er hangt wat in de lucht maar het juiste momentum vinden blijft lastig, als het kan zal ik deze week of begin volgende week wat posities opnemen, dan zal ik de leden op tijd een SMS en mail sturen uiteraard.

Vanaf vandaag kunt u gebruik maken van een Black Friday aanbieding, u kunt meedoen door lid te worden via het nieuwe proefabonnement voor €25 tot 1 februari.

Schrijf u nu in via de BLACK FRIDAY aanbieding tot 1 FEBRUARI voor €25. Ga meteen naar onze Tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Marktoverzicht:
De indices op Wall Street herpakken zich nu duidelijk na het bereiken van de steun, vooral bij de Dow Jones valt dat duidelijk op na 5 sessies rond dezelfde bodem op te veren zodat de steun duidelijk aangeeft dat de index er voorlopig niet onder mag. De S&P 500 en de Nasdaq herpakken zich beiden opnieuw na even diep in het rood te duiken, ook bij deze indices zou er wel eens een bodem kunnen staan maar met wel nog een vraagteken. Vandaag is Wall Street dicht door Thanksgiving.

In Europa moesten de AEX en de DAX even ver terug maar op slotbasis werden de belangrijke steunlijnen niet doorbroken. Voor de AEX is het belangrijk dat de index boven de 800-802 punten blijft, de DAX moet boven de 15.810 punten zien te blijven.

Dow Jones:
De Dow Jones bleef ook deze keer vrij makkelijk overeind tijdens de verkoopgolf van de afgelopen dagen, het lijkt erop dat de Dow de bodem al heeft gezet rondom de steunzone waar de oude top uitkwam (35.600-35.650 punten). De index loopt er nog niet van weg maar de steun werd getest maar nog niet onder druk gezet tot nu toe want op de grafiek zien we al 5 sessies een test maar geen doorbraak omlaag.

De doelzone werd mogelijk al bereikt, die komt uit rond de oude top ofwel tussen de 35.600 en de 35.750 punten, eerst nog steun rond deze zone. Onder die 35.600 punten wacht er een behoorlijk gat omlaag tot rond de 35.000 en de 34.750 punten. De Dow kan daar snel naartoe mocht de daling dan toch doorzetten.

Weerstand zien we nu eerst rond de 35.850 punten, later zien we rond de 36.250 punten weerstand met daarboven de topzone rond de 36.500-36.600 punten.

AEX index:
De AEX kreeg gedurende de sessie een behoorlijke tik om de oren en kwam zelfs even diep onder de 800 punten terecht, de bodem lag rond de 795 punten en het is lang geleden (september) dat de index daar nog in de buurt kwam. Net als bij de andere indices wist de AEX zich goed te herpakken net voor het slot zodat de index nog boven de 800 punten weet te sluiten (803). De AEX zit met slechte papieren nu de steunzone 800-802 punten zwaar onder druk komt te liggen, er blijft zo amper marge over om de positieve trend van de afgelopen weken vast te houden, opletten dus. Het is nu heel belangrijk dat de AEX zich snel herpakt om erger te voorkomen.

Steun blijft hoe dan ook de zeer belangrijke zone 800-802 punten waar we de oude top zien uitkomen. Bij een verdere daling moeten we rekening gaan houden met een terugval tot de 794-795. of zelfs tot rond de 780-782 punten waar de volgende belangrijke steun wacht. Weerstand nu eerst de 810-812 punten met later de 815 en de 820 punten.

DAX index:
De DAX krijgt het moeilijk en moest zelfs terug tot rond de 15.740 punten en dat is zelfs al onder de belangrijke 15.810 punten steun. Opvallend is dat de DAX eerst snel onder die 16.000-16.650 punten terecht kwam om later onder de 15.810 punten te geraken. De index kon zich gelukkig net op tijd herpakken om vooral boven die 15.810 punten te sluiten.

Steun blijft daardoor eerst de bekende 15.810 punten, later zien we steun rond de 15.740, de 15.600 en de 15.500 punten. De volgende steun wacht dan rond de 15.365 punten waar nu het 200-daags gemiddelde uitkomt.

Rond de 16.000-16.050 punten wacht de eerste en meteen zware weerstand ofwel de oude topzone. Later weerstand rond de 16.150 en 16.250 punten.

Nasdaq Composite:
De Nasdaq kreeg het opnieuw moeilijk en moest net als dinsdag even terug tot rond de 15.600 punten, er kwam daarna een rally op gang waardoor de Nasdaq in de plus wist te sluiten. De vraag is nu of de bodem er staat na die dubbele test van de 15.600 punten? Op de grafiek zien we nog wel ruimte omlaag tot rond de dubbelde steun die uitkomt rond de 15.450-15.500 punten maar de markt blijft momenteel moeilijk, volatiel en vooral wispelturig. We blijven de komende dagen hoe dan ook alert, er kan zich een instap moment voordoen waar ik voor de leden iets kan doen.

Nu kijken we vooral naar de steun rond de 15.600 punten met later rond de 15.450-15.500 punten nog een belangrijke steunlijn, later steun rond de 15.300 punten. Weerstand zien we nu eerst rond de 16.000 punten, later de top van maandag rond de 16.212 punten.

Overzicht resultaat november en dit jaar (2021):
Het handelen verloopt verder nog altijd prima en dat is al het gehele jaar zo want via de overzichten hieronder ziet u dat we er wat betreft 2021 goed voorstaan. We hebben nog enkele weken te gaan dit jaar en er komen zeker nog genoeg kansen zoals ik de markt nu inschat. Ik zoek in ieder geval voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden.

Om mee te doen kan dat nu via het BLACK FRIDAY proefabonnement tot 1 FEBRUARI voor €25. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten maand november en dit jaar (2021)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart


Vandaag, 06:27

Beleggers zoeken houvast met enorme volatiliteit, blijf opletten

De markt blijft volop in beweging door onzekerheid rondom de nieuwe variant van het virus Omikron, gisteren opnieuw een stevige terugval waardoor de bodems van vorige week werden doorbroken bij de AEX, de DAX, de S&P 500 en de Dow Jones. De tech indices moesten ook fors inleveren maar die blijven boven hun vorige bodem. Vanmorgen staan de futures dan weer hoger, vooral de Nasdaq 100 future pakt uit met een behoorlijke plus. Azië sluit vanmorgen in ieder geval ook hoger.

Update woensdag 1 december:
Vanmorgen in ieder geval weer groene cijfers na de daling van gisteren, vooral de Nasdaq future staat er sterk voor en lijkt meteen het verlies van gisteren weg te werken. De Dow Jones blijft zwak en onder druk staan, vooral de traditionele sectoren hebben het moeilijk in deze fase. De Dow Jones staat nu al ruim 2000 punten onder de top van begin november waardoor we mogen spreken van een stevige correctie. Aan de andere kant blijft de Nasdaq zich sterk houden en staat nog niet eens zo ver onder de top van midden november. Met de milde lockdowns in Europa en elders gaat men er van uit dat de tech sectoren en dan vooral de grote 6 gaan profiteren van deze situatie net zoals een jaar geleden. Apple zette zelfs een nieuw record neer op slotbasis.

Europa kreeg het opnieuw moeilijk en stond de gehele sessie op verlies, de AEX index verloor uiteindelijk 10 punten om op 777 punten te sluiten, een nieuwe bodem die nu al 53 punten onder de top ligt. Of we nu al klaar zijn met de correctie kan ik niet zeggen, het blijft allemaal nog zoeken de komende dagen. Ook de DAX die op 15.100 punten sluit zet een nieuwe bodem neer, opletten nu voor de 14.900-15.000 punten zone want dan zijn we plots nog verder van huis. Vanmorgen komt er mogelijk weer een herstel op gang maar het is de vraag of dat kan worden doorgezet, de afgelopen keren gebeurde dat duidelijk niet. De Franse CAC 40 verloor 55 punten en blijft ook nog onder druk liggen. De komende sessies worden weer belangrijk voor wat betreft Europa.

Schrijf u nu nog snel in via de mooie aanbieding tot 1 FEBRUARI voor €35. Ga meteen naar onze Tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop

Marktoverzicht:
Wall Street laat het opnieuw afweten en over de gehele lijn is er een verlies van 1,6 tot 2%, het zijn vooral de traditionele sectoren die het moeilijk hebben terwijl de tech sectoren nog overeind weten te blijven en vooral hun belangrijke steun verdedigen. De Nasdaq verloor wel deze keer maar ook deze keer wist men een verdere daling te voorkomen richting het slot.

Europa blijft zwak en we zien nieuwe bodems die onder die bodem van afgelopen vrijdag liggen. De AEX sluit onder de steunzone 780-782 punten, de DAX sluit onder de 15.250 punten voor het eerst sinds begin oktober. We moeten een momentum zien te vinden om in te stappen maar dat blijft moeilijk met deze volatiele markt. Het gaat erom dat we enkele dagen kunnen blijven zitten met een beweging die langer aanhoud, dat is op dit moment moeilijk met de huidige jojo bewegingen.

Overzicht resultaat november en dit jaar (2021):
De maand november zit erop en ook die maand sluiten we af met winst, beperkt weliswaar maar met de extreme volatiliteit is dat meer dan goed. In zo'n maand met de volatiliteit die er is kun je veel winnen maar ook veel verliezen. We hebben het rustig aangepakt en in ieder geval geen risico genomen voor de leden. De komende maand maar eens zien wat we kunnen doen, de laatste maand van het jaar. Ik denk dat we alles goed onder controle hebben momenteel, we blijven rustig en houden de risico's beperkt.

Het handelen verloopt al het gehele jaar goed want via de overzichten hieronder ziet u dat we er wat betreft 2021 mooi voorstaan. We hebben nog enkele weken te gaan dit jaar en er komen zeker nog genoeg kansen zoals ik de markt nu inschat. Ik zoek in ieder geval voorzichtig naar nieuwe mogelijkheden.

Om mee te doen kan dat nu via het proefabonnement tot 1 FEBRUARI voor €35. Schrijf u nu in via de nieuwe aanbieding en ga meteen naar onze tradershop via de link https://www.usmarkets.nl/trade...

Overzicht resultaten maand november en dit jaar (2021)


Met vriendelijke groet,
Guy Boscart

Vandaag, 02:47

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
CHN CHN: Caixin Industriële Productie PMI (Nov) 02:45 49,9 50,5 50,6 Actueel: 49,9 Verwacht: 50,5 Vorige: 50,6
Gisteren, 16:33

Marktcijfers

Actueel Verwacht Vorige
USA USA: CB Consumentenvertrouwen (Nov) 16:00 109,5 111,0 111,6 Actueel: 109,5 Verwacht: 111,0 Vorige: 111,6
Gisteren, 13:41

TA Nvidia, Nasdaq, RD, ING, AEX en Signify

Er zijn weer aardig wat ver­zoeken bin­nengekomen. Zoveel zelfs dat ik ze niet in één col­umn kan behan­de­len. Ik heb er vijf voor van­daag gere­serveerd en voeg er zelf de AEX aan toe. De overige, en eventueel nieuwe ver­zoeken, komen dan in de col­umn van don­derdag aan bod.Nvidia op ver­zoek van lezer…

Lees verder »
Loading..
Er is een fout opgetreden
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.