...

Dow, S&P 500, Nasdaq en AEX naast elkaar

11 mei 2020, 09:17 | Marcel Bronner | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

In deze nieuwe week maak ik een rondje langs de grote Amerikaanse indices en werp ik ook nog een blik op een wat kleinere index, onze eigen AEX. Hoe staat het met het herstel van deze indices?


U heeft hem vorige week al eerder voorbij zien komen, de Dow Jones. Ziet u hieronder de weekgrafiek:


In elk van de vier grafieken zet ik de daling op 100% om vervolgens te kijken naar welk Fibonacci retracementniveau de index zich heeft weten te herstellen. Hierbij zijn 38,2%, 50%, 62,8% en 100% vaak voorkomende niveaus.

U ziet dat de Dow meer dan 50% is hersteld, maar moeite heeft naar 61,8% te lopen. Er is de laatste weken iets van een voorzichtige zijwaartse beweging te ontdekken.

Ik pak nu de S&P 500 erbij, deze index heb ik gisteren iets gedetailleerder besproken.


De S&P heeft een krachtiger herstel laten zien, tot aan 61,8%. Daar stokt het vooralsnog. De daggrafiek (zie de analyse van gisteren) laat een beginnend stijgend trendkanaaltje zien.

De Nasdaq heb ik nog niet met u bekeken, hier volgt de weekgrafiek.


U ziet het direct, de Nasdaq laat het meest krachtige herstel van de drie Amerikaanse indices zien. De 38,2 en 50% niveaus worden doorbroken alsof ze niet bestaan en bij het 61,8% stokte het even als ik naar de drie weekslotkoersen kijk. Echter, afgelopen week werd daar duidelijk mee afgerekend! Op naar een 100% herstel? Wie weet...

Bent u nu ook benieuwd naar wat onze eigen AEX heeft gedaan? Hier is het plaatje:


Duidelijk de mindere van de 4 grafieken. De afgelopen twee weken is de AEX boven het 50% retracementniveau gesloten, maar het gaat niet van harte. Zie ook de gap in de daling, de leemte in de grafiek waar geen koersen werden neergezet. Filling the gap, zoals dat zo mooi heet, daar heeft de AEX moeite mee.

Conclusie:
Van de vier besproken indices van vandaag is de Nasdaq bezig met het sterkste herstel en onze eigen AEX blijft duidelijk achter t.o.v. de andere drie

Marcel Bronner
TA analist US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

11 mei 2020, 11:25

Wij hebben geen Trump !

(1)