...

Het herstel van de S&P 500 in perspectief

10 mei 2020, 11:18 | Marcel Bronner | leestijd: 1 minuut | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Het herstel van de S&P 500 in perspectief


Vandaag kijk ik naar een andere index, de S&P 500. Het herstel van deze index is krachtiger dan die van de Dow Jones.

Bij de vorige analyse nam ik de Dow onder de loep. Als we nu de weekgrafiek van de S&P 500 erbij pakken dan zien we dat het herstel vanaf het recente dieptepunt verder reikt dan dat van de Dow.


Waar de Dow net iets meer dan 50% herstelde is de S&P aan een indrukwekkender herstel bezig. U ziet dat de index tot aan het 61,8% Fibonacci retracement niveau is gekomen. Na een felle beweging zien we vaak een tegenbeweging van 38,2%, 50% of 61,8%.

Net als bij de Dow wil ik met u ook de daggrafiek bekijken. Hierop ziet u het herstel in meer detail.


Ik kijk hier naar de beweging van ongeveer de laatste maand en kan dan zelfs een opwaartse tradingrange tekenen. Voor de korte termijn ziet het er dus redelijk positief uit. De steun ligt nu op 2.855 punten en deze komt natuurlijk iedere dag hoger te liggen vanwege de stijgende trendlijn. Binnen het stijgende trendkanaaltje komt een eerste bevestiging als de index opwaarts door 2.955 punten weet te breken. Een verdere stijging naar de bovenkant van het trendkanaaltje behoort dan tot de mogelijkheden.

Conclusie:
De S&P 500 laat tot nu toe procentueel een sterker herstel dan de Dow Jones zien. De trend op de daggrafiek is opwaarts gericht en bij een opwaartse doorbraak van 2.955 mag een beweging naar de bovenkant van het trendkanaaltje worden verwacht.

Marcel Bronner
TA US Markets

Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »