...

TA AEX, Microsoft, Sofina, Acomo en meer

5 februari 2022, 00:29 | Marcel Bronner | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Er is een karrenvracht aan verzoeken binnengekomen. Zoveel dat ik ze niet allemaal kan behandelen! Ik heb dus een keuze moeten maken in de hoop dat ik de "juiste" grafieken heb gekozen.

Zonder dralen ga ik van start.Alle verzoeken zijn gedaan door lezer kwak. U zult begrijpen dat ik ze niet allemaal kan behandelen en nee, ik heb me nog niet verveeld in Brazilië!

Microsoft op verzoek van lezer kwak:

Ik denk dat u het met mij eens bent dat als u van links naar rechts op de grafiek kijkt dat de trend stijgend is. Onder de bodems van die trend heb ik de groene stijgende trendlijn getekend.

Als we dan nu onder de rode dalende trendlijn kijken dan is de kortere termijn trend dalend. Tot nu toe is het niet veel meer dan een correctie binnen een stijgende trend. De laatste twee dagen heeft de koers de groene stijgende trendlijn getest. Er waren genoeg kopers om Microsoft nog boven de trendlijn te houden.

Aanstaande week al krijgen we meer duidelijkheid of de kopers of verkopers sterker zijn. Met een grote mate van waarschijnlijkheid gaat de rode of de groene trendlijn sneuvelen. Bezit u Microsoft blijf dan gewoon zitten en denk in het weekend na over waar uw stop komt te liggen.

Acomo op verzoek van lezer kwak:

Ook bij Amsterdam Commodities kunnen we een stijgende trend ontwaren. Kijken we net als bij Microsoft naar de iets kortere trend dan zien we een paar lagere toppen en bodems.

Als ik Acomo in de portefeuille zou hebben dan zou ik blijven zitten met een redelijk gerust gevoel over de afloop. Echter, de beurs is in staat een belegger in slaap te sussen om dan met bewegingen te komen die niet aangenaam zijn. Om te voorkomen dat de beurs u pakt is het verstandig een stop te kiezen en u daar dan ook aan te houden.

Overigens, vandaag werd de horizontale steunlijn intraday aan een test onderworpen. Tot nu toe geldt: getest en geslaagd.

Sofina op verzoek van lezer kwak:

Op de Belgische beurs vinden we Sofina terug.

Dit is even een andere grafiek dan de eerste twee. Kijk eens even naar de daling die begin 2022 is ingezet! Sofina gaf relatief vroeg verkoopsignalen, dus als u openstaat voor technische analyse had u de daling niet of slechts gedeeltelijk meegemaakt.

Wat nu? Wel, u ziet het blokje rechts op de grafiek. Mijn meest waarschijnlijke scenario is op dit moment dat de koers uit het blokje valt. Als koersdoel kunt u een even groot blokje onder het huidige blokje tekenen. Bij een val uit het (bovenste) blokje wordt de onderkant van het onderste blokje de target. Maar....de koers zal dan ook af moeten rekenen met de groene horizontale (steun)lijn!

AEX:

Nu even een korte update van de AEX. Onze nationale beursgraadmeter testte intraday de (niet zo belangrijke) oranje steunlijn en wist daarvan iets op te veren. De slotkoers ligt boven de oranje steunlijn maar onder het slot van donderdag.

Het gevaar van de H&S is nog steeds aanwezig. Het scenario kan helaas niet in de prullenbak.

HSBC Hang Seng Tech Ucits ETF op verzoek van lezer kwak:

Ze zeggen dat voor alles een eerste keer is en vandaag is voor zover mijn geheugen me niet in de steek laat de eerste keer dat ik een beleggingsfonds hier in de columns op USMarkets bekijk. We hebben het over de HSBC Hang Seng Ucits ETF, een hele mond vol.

Een geoefend oog ziet dat er niet zo heel veel handel in dit beleggingsfonds zit. Ik zal niet uitleggen waarom dit is, maar het geeft een TA'er wat minder gelegenheid een analyse te maken.

Onder de rode dalende trendlijn ziet u dat het techfonds langzaam maar gestaag heeft ingeleverd. Boven de groene lijn ziet u dat het vanaf het begin van dit jaar wat zijwaarts verloopt. Vooralsnog een niet al te spannende grafiek waarbij de trend neerwaarts is en, zou je zeggen, dat die trend aan zal houden. Toch ga ik eigenwijs zijn en melden dat het erop lijkt dat het fonds een bodem aan het vormen is. Houd voor de zekerheid een stop aan waaronder u afscheid neemt van het fonds.

Ik zie u aan de andere kant van het weekend weer.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

3 comments

6 februari 2022, 19:43

Dag Marcel,

Zou je eens naar de Bel20 kunnen kijken?

Hartelijke groet,

Jurgen Bertoen

(0)
6 februari 2022, 17:04

Beste Marcel, wil je nog eens kijken naar ACPH, Acacia Pharma. Naar het dieptepunt van 1,11 en oploop tot 1,60, lijkt het tijdelijk te consolideren.

(0)
5 februari 2022, 17:08

Arcelor Mittal en BESI? Bedankt

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.