...

TA AEX, Nasdaq, Oracle en IMCD

24 september 2020, 19:46 | Marcel Bronner | leestijd: 3 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Een aan­deel uit een index, en dat twee keer. Van­daag bek­ijk ik IMCD met u, uit de AEX. En Ora­cle, uit de Nas­daq. Vier grafieken dus, lat­en we snel beginnen.



De AEX trapt af, een daggrafiek.

Dege­nen die regel­matig mijn col­umn lezen weten dat deze index lagere top­pen neerzet. De trendli­jn over die top­pen is per­fect en werd al diverse keren door de AEX aangetikt. Ik heb er een trend­kanaal van gemaakt en iemand die alert is ziet dat die lijn maar één keer werd aangetikt. Een niet geheel per­fect dal­end trend­kanaal der­halve, we zullen het er mee moeten doen.

De zwarte hor­i­zon­tale lijn ligt over de recente bodems en als we van­daag meetellen dan werd die lijn al drie keer aangetikt. De lijn wint dus aan belan­grijkheid. Vooral­snog bli­jft de AEX bin­nen het trend­kanaal, de trend is licht dalend.

Dat de index en een aan­deel uit die index niet per sé gelijk opgaan zien we bij IMCD, die we nu gaan bekijken.

Bij IMCD is absolu­ut geen sprake van een dal­ende trend, recent is de koers als een raket naar boven geschoten. U ziet de uit­braak uit de blauwe hor­i­zon­tale trad­in­grange waar­na het aan­deel zich bin­nen de roze hor­i­zon­tale trad­in­grange ging bewe­gen. Onlangs is IMCD daaruit ontsnapt met een forse uitbraak.

De laat­ste beurs­da­gen zien we een soort vlagget­je, een neer­waartse ten­dens. Dit zien we vak­er na een forse beweg­ing naar boven en voor­spelt” een voortzetting van de voor­gaande beweg­ing. We mogen dus voorzichtig verwacht­en dat er bij IMCD meer in het vat zit.

Dan gaan we naar de Nasdaq.

Wat zien we op de dag­grafiek van deze index? De neer­waartse door­braak van de rode dal­ende trendli­jn lijkt mij het meest opval­lende, het is even gedaan met de hogere bodems en hogere top­pen. De koers beweegt nu bin­nen de oran­je lij­nen. De boven­ste oran­je lijn is de belan­grijk­ste van de twee. U ziet dat de twee oran­je lij­nen niet par­al­lel lopen, maar naar elka­ar toe. Het is niet moeil­ijk te voor­spellen dat één van de twee lij­nen bin­nenko­rt zal sneu­ve­len. Ik zou niet raar opkijken als dat de boven­ste wordt die gaat wor­den uitgenomen. Beter is even te wacht­en om meer zek­er­heid te hebben, maar waarschi­jn­lijk is het nog niet gedaan met de stijging.

Van­daag sluit ik af met Oracle.

Bij Ora­cle ziet u waarschi­jn­lijk net als ik direct het sti­j­gende trend­kanaalt­je dat ik vanaf eind mei tot nu kan teke­nen. Is het een trend­kanaal uit de boek­jes? Née, niet echt. Zow­el boven- als onderkant wor­den eigen­lijk maar twee keer aangetikt. Het trend­kanaal vol­doet echter om aan te geven dat de trend sti­j­gend is.

Rechts op de grafiek ziet u dat Ora­cle probeerde aan de bovenkant uit te breken. Dat ging helaas voor Ora­cle zon­der veel kracht en het aan­deel hield het dan ook niet vol. De koers viel weer terug in het sti­j­gende trend­kanaal en brak en pas­sant het oran­je sti­j­gende trendlijntje.

Al met al geen reden om Ora­cle op basis van de grafiek tot nu toe te verkopen, we zit­ten immers nog bin­nen het sti­j­gende trend­kanaal. Wel hebben we nu twee sig­naalt­jes van afzwakking te pakken. Bli­jf dus alert, maar als het goed is bent u dat als beleg­ger altijd!

Ik wens u een pret­tige avond!

Tech­nisch anal­ist voor US Mar­kets

Mar­cel Bron­ner is zelf­s­tandig tech­nisch analist. 

Hij benadert de markt op basis van tech­nis­che analyse. Zijn analy­ses zijn geen beleg­gingsad­vies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analy­ses gebruiken als één van de vele com­po­nen­ten om uw besliss­ing op te baseren. Hij heeft geen posi­tie in de indi­vidu­ele aan­de­len die hij bespreekt.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.