...

TA Akzo, ASM Int., KPN, DAX, Unibail. en AEX

2 maart 2023, 22:45 | Marcel Bronner | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Bedankt voor de felicitaties en de wens voor rustiger weer. De reden dat ik nu pas de column schrijf is dat de stroom weer is uitgevallen door noodweer. Ik heb bijna 24 uur zonder stroom gezeten en dat voor de derde keer sinds zondag. Ik ga snel van start, want er komt weer een onweersbui aan. Het zal toch niet....


Alle grafieken zijn met het slot van donderdag 2 maart 2023.

Unibail-Rodamco-Westfield:

Dit is het zevende aandeel in de serie van de 25 "nieuwe" AEX-fondsen.

Bericht van Guy Boscart:

Nu kunt u mee­doen tot 1 APRIL voor slechts €35. Schri­jf u meteen in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u snel op de lijst met leden …

De oplettende lezer ziet twee niet perfecte trandkanalen. Het groene trendkanaal waarbinnen URW aan het stijgen is en daarbinnen het rode trendkanaaltje met daarin juist een daling. Als het vastgoedconcern nog iets verder daalt komt het bij de onderkant van het stijgende trendkanaal waar we steun zouden mogen verwachten.

DAX op verzoek van lezeres lda:

Toen de koers opwaarts uit het blauwe blokje brak werd de bovenkant van het rode blokje de target. Oud nieuws, zie eerdere columns en het koersdoel is gehaald. Waarom heb ik het dan toch laten staan? Wel, de koers is onder het blauwe lijntje iets aan het zakken én is door de oranje stijgende trendlijn gezakt. Om het nog complexer te maken gebruikt de DAX de bovenzijde van het rode blokje als steun.

Als ik niet long zit dan zou ik op basis van deze grafiek zeker niet long gaan. Zit u echter long dan kunt u de kat uit de boom kijken. Kijk wel heel goed waar uw stop komt.

Akzo:

Nummer acht van 25 aandelen uit de AEX: Akzo.
Op het "grotere" plaatje lijkt Akzo te draaien, van neerwaarts naar zijwaarts naar opwaarts. Rechts op de grafiek loopt de koers in de fuik. We zien de rode dalende trendlijn en de oranje stijgende trendlijn. Ook zonder jarenlange studie technische analyse kunt u beredeneren dat de koers minimaal één trendlijn gaat breken. Dat zou dan weer een indicatie kunnen zijn voor een verdere beweging.

De koers zou ook nog zijwaarts kunnen gaan lopen en beide trendlijnen breken. Ik wil geen longpositie, maar als ik die toch zou hebben dan bleef ik met een stop zitten.

ASM International op verzoek van lezer jobo:

Met mijn respectabele leeftijd lukt het me niet meer bij te houden wie al wel of nu voor de eerste keer een favoriet aanvraagt. Als dit de eerste keer is: Welkom lezer(es) jobo!

Nummer negen en ik ben het met u eens dat ASM international een leuke is. De kop gestoten tegen de rode horizontale weerstandslijn en onder de blauwe dalende trendlijn lagere topjes en bodempjes.

En met een alcoholische versnapering achter de kiezen zouden we boven het paarse trendlijntje iets van een H&S kunnen waarnemen. Als u het niet ziet, neem dan een borrel en nee, ik heb geen aandelen in fabrieken van bier, wijn, borrels enzovoorts.

Als, áls het een HS is, dan is het niveau waar de pijl naar wijst de target. De paarse lijn is dan de neklijn. Even in de gaten houden dus!

KPN op verzoek van lezer ted.hulsman:

Nummer 10, nog 15 te gaan. Met deze verzoeken vang ik twee vliegen in één klap. Ik behandel én een verzoek én streep er weer een weg van de lijst van 25!

Ziet u de draai van dalend naar zijwaarts naar stijgend? Met als bodem iets dat veel weg heeft van een H&S?

KPN zet binnen het stijgende trendkanaal mooie hogere bodems en hogere toppen neer. Het opwaarts uitnemen van de blauwe horizontale weerstand leek te lukken maar bleek toch een brug te ver. Blijft de koers binnen het trendkanaal dan komt de blauwe lijn vanzelf aan de beurt. Op dit moment moeten we even oppassen dat de koers niet uit het rode blokje valt. Aan de trader te bepalen hoe kort deze op de bal wil spelen.

AEX op verzoek van lezers lda en Mister bluesky:

Op een andere manier maar ook hier sla ik twee vliegen in een klap.

Er blijven een aantal verzoeken openstaan. Maakt u zich geen zorgen: wat in het vat zit verzuurt niet!

Kom, dacht ik, laat ik nog maar eens een dalend trendkanaaltje tekenen. Binnen dat derde dalende trendkanaaltje was de opening vandaag nóg lager, maar kopers tilden de koers toch weer boven het slot van woensdag.

Alle drie de dalende trendkanaaltjes geschieden binnen het grotere stijgende trendkanaal. Dat betekent niet dat u in slaap kunt vallen en vertrouwen op een stijging, maar daar kunt u wel voorzichtig een beetje rekening mee houden. Denkt u aan uw stop?

Zonder onweer en blikseminslagen en stroomuitval zie ik u in het weekend weer. Ondanks de nog openstaande verzoeken kunt u gewoon doorgaan met het indienen van verzoeken. No prob!

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

2 comments

4 maart 2023, 07:09

Dag Marcel, hopelijk schijnt het zonnetje in Brazilië. Schijnt de zon over goud en zilver ?

(0)
3 maart 2023, 01:51

Hallo Marcel ,
Barrick Gold Corp. mag je eens analyseren , amuse in Brasil ,
Mvg,
Poul

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.