...

TA Akzo, Unilever, RD en ASM Int.

3 oktober 2020, 07:40 | Marcel Bronner | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Vier inter­es­sante grafieken van­daag. Kan­sheb­bers wellicht ook, ieder op zijn eigen wijze. Ik bek­ijk de dag­grafieken van Roy­al Dutch Shell, Unilever, Akzo en ASM Inter­na­tion­al. Unilever en Konon­klijke Olie bekeek ik al eerder deze week en ik vind ze inter­es­sant genoeg om ze nog eens voor­bij te lat­en komen. Lat­en we ze maar gaan bekijken.


Ik start deze zater­dagse col­umn met een in poten­tie mooie grafiek: Unilever.

Wat direct opvalt is het sti­j­gende trend­kanaal waar Unilever zich in bevind, als reac­tie op de klap van Coro­na. Bek­ijk overi­gens ook even hoe inter­es­sant de blauwe dal­ende trendli­jn is!

Terug naar het sti­j­gende trend­kanaal dat ik al in eerdere analy­ses beschreef. Bin­nen dat trend­kanaal ziet u de oran­je hor­i­zon­tale lijn, te vin­den op het niveau 52,25. U ziet dat Unilever met dat niveau al drie keer moeite had, waaron­der afgelopen beur­sweek. Als u uw ver­g­root­glas pakt, dan ziet u ook dat er afgelopen vri­jdag een uit­braak­je is neergezet. Uit­braak­je, want het stelt (nog) niet veel voor. Unilever sloot gis­teren op euro 52,40 en dat is nipt boven de oran­je lijn.

Mocht het nu tot een uit­braak komen, dan kunt u waarschi­jn­lijk zeer veel plezi­er gaan beleven aan Unilever. Het zou dan zomaar kun­nen dat de bovenkant van het sti­j­gende trend­kanaal kan wor­den opge­zocht. Heeft u Unilever, houd u ze dan vast, natu­urlijk met uw stop loss of prof­it stop. Heeft u ze niet, bek­ijk het aan­deel dan zeer serieus. Neemt u actie, vergeet dan uw prof­it stop niet!

We gaan naar Konin­klijke Olie.

Het bli­jft kom­mer en kwel bij dit aan­deel. Afgelopen don­derdag liep RD verder weg bij de rode dal­ende trendli­jn. Ik had al eerder geschreven dat Olies verder kon wegza­kken naar het low van maart dit jaar. Afgelopen don­derdag noteerde RD een low van euro 10,35 en gis­teren werd zelfs even 10,10 opge­zocht, 20 cent lager dan de low uit maart op euro 10,30.

Wat zou er nu kun­nen gebeuren met het zielige wegk­wi­j­nende aan­deel? Er zijn 2 belan­grijke sce­nar­i­o’s. Lat­en we met de posi­tieve begin­nen en dat is dat kop­ers nu in de markt gaan komen en het aan­deel gaan opdri­jven, weg van de ste­un op euro 10,30 en opwaarts door de rode dal­ende trendli­jn en ver­vol­gens opwaarts door euro 11,50. Eerlijk gezegd heb ik daar op moment van schri­jven niet zoveel fiducie in…

Het tweede sce­nario is dat de ste­un van maart het niet gaat houden. Met andere woor­den, dat Olies onder de 10,30 gaan en wellicht nog lagere regio­nen gaat opzoeken. Het zou te tri­est voor woor­den zijn dat het eens zo trotse aan­deel zo ver zou zakken. Toch kan ik het nu niet uit­sluiten dat dit sce­nario geen werke­lijkheid zou kun­nen gaan worden.

Is er nog een mooi grafiek? Lat­en we maar eens naar Akzo gaan kijken.

Dat is een beter ver­haal dan bij Olies. Akzo zat in het her­s­tel na Coro­na een tijd­je gevan­gen tussen euro 79,60 aan de onderz­i­jde en euro 85,30 aan de boven­z­i­jde. Geen nieuws overi­gens voor diegene die regel­matig mijn columns leest. Ook geen nieuws voor de regel­matige lez­er dat bij een eventuele uit­braak uit de hor­i­zon­tale trad­in­grange de koers op zou kun­nen lopen naar een te bereke­nen koers­doel van 91 euro.

Wat we nu zien op deze tot en met vri­jdag bijgew­erk­te dag­grafiek is dat de koers nu op weg lijkt naar dat koers­doel van 91 euro. Akzo heeft er zin in bij deze tweede poging, want eerlijk is eerlijk: Akzo zette eerst nog een valse uit­braak neer. Dit keer echter lijkt het Akzo menens en zou het zomaar op weg kun­nen zijn naar het koersdoel.

De laat­ste voor van­daag is ASM International.

Wat kun­nen we op de dag­grafiek van ASMI waarne­men? Ten eerste zien we dat het aan­deel net­jes boven de licht­groene sti­j­gende trendli­jn beweegt. Zolang ASM Int. daar­boven bli­jft gaat het dus goed met de koers van dit aan­deel. Ten tweede (en tegelijk­er­ti­jd derde) zien we ASM Int. afgelopen don­derdag twee vliegen in één klap slaan. Het aan­deel breekt namelijk in slechts een beurssessie opwaarts door de oran­je hor­i­zon­tale weer­stand­sli­jn op 126,50 en ook maar direct door de blauwe dal­ende trendli­jn. Wat een kracht. Dat iedereen daar een beet­je van schrok zagen we de vol­gende beurs­dag (vri­jdag). Het aan­deel ging intra­day nóg hoger dan het high van don­derdag, maar daar­na werd er winst genomen. ASM Int. zak­te terug naar de blauwe dal­ende trendli­jn, terug naar het niveau van de uitbraak.

Boven­staande is best goed nieuws, want het zou (met een stop loss!) zomaar een leuk instap­mo­ment kun­nen zijn. Pik het aan­deel op om te zien of de uit­braak doorzet. Wie weet liggen er mooie din­gen in het ver­schi­et voor dit aandeel.

Maak er een mooi week­end van en bli­jf gezond.

Tech­nisch anal­ist voor US Mar­kets

Mar­cel Bron­ner is zelf­s­tandig tech­nisch analist. 

Hij benadert de markt op basis van tech­nis­che analyse. Zijn analy­ses zijn geen beleg­gingsad­vies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analy­ses gebruiken als één van de vele com­po­nen­ten om uw besliss­ing op te baseren. Hij heeft geen posi­tie in de indi­vidu­ele aan­de­len die hij bespreekt.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

3 oktober 2020, 19:49

Wat is uw visie nu op arcelor ? Is het lang genoeg boven 11,5 gebleven?
Bedankt voor uw antwoord.

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.