...

TA Alphabet (Google), Shell, Philips, AEX, AMG en IMCD

26 juli 2022, 13:02 | Marcel Bronner | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Ik houd zes charts tegen het licht. Vijf grafieken uit Nederland en een uit de Verenigde Staten. Een grafiek is op verzoek, we gaan beginnen.Alle grafieken van vandaag zijn intraday, dus zonder slotkoers. Ik begin met

Philips:

Gaat Philips verder dalen of door met aanstalten maken voor een draai?

Dat de trend dalend is lijkt me wel duidelijk. Als iemand daar anders over denkt laat me dat dan vooral weten. Positief is dat de koers door de oranje trendlijn is gebruiken en dat er een stijgend trendkanaaltje stond. Die laatste staat er nog wel, maar de koers is er wel uitgevallen. Vandaag en gisteren zou een throw back naar de oranje lijn kunnen zijn. Persoonlijk blijf ik nog even heel voorzichtig met deze grafiek.

Alphabet, of Google zo u wilt:

Best een groot bedrijfje, dat Alphabet als we naar de marktkapitalisatie kijken! Als ik het voor het zeggen had zou ik daar eens wat onderzoeksteams naar sturen, om te kijken wat ze voor en vooral achter de schermen aan het uitspoken zijn. Maar laten we met zijn allen vooral doorslapen.

Na de daling daalt Alphabet in ieder geval niet verder. Na het diepste punt in mei kan ik een stijgend trendkanaal tekenen waarbinnen iedere keer net een hogere bodem en net een hogere top wordt neergezet.

Intraday staat de koers nu precies op de onderzijde van het trendkanaal, op een steun dus. Het is van belang dat de steun het gaat houden, om een verdere daling te voorkomen.

IMCD:

Kijk, dit is een leuke. De koers staat boven de rode horizontale lijn en zijn kopers nu sterk genoeg om IMCD daarboven te houden? We zitten namelijk ook bovenin het stijgende trendkanaal en dan zouden we verkoopdruk mogen verwachten.

Bij de groene pijl staat de koers momenteel nipt boven die rode lijn die nu als steun dienst doet. Bij de slotkoers zouden we alweer meer weten. Mocht de koers er toch onderduiken dan is de onderzijde van het trendkanaal de volgende steun.

AMG op verzoek van lezer Mister bluesky:

Ook bij AMG is het natuurlijk de vraag of we aan het draaien zijn of dat we gewoon vrolijk verder naar beneden gaan. Ik ga alvast iets positiefs melden, dan hebben we dat alvast maar gehad: de koers staat boven de groene horizontale lijn die nu als steun dienst doet. Dat betekent (nog) niet dat we niet verder zouden kunnen dalen.

De roze/ paarse dalparabool is wishful thinking. We kunnen hopen dat de koers daarbinnen blijft en een mooie stijging gaat beleven. Stap voor stap, per dag de grafiek bekijken en kijken welke aanwijzingen u krijgt van de markt.

Shell:

Staat boven de groene pijltjes de mooiste hoofd-schouder die ik ooit in mijn carrière heb getekend? Nee, zeker niet! Ik weet niet eens of ik het wel een H&S vind. Maar als het er een is dan is de oranje lijn de neklijn en staat er vandaag (intraday) een uitbraak. Het groen/ blauwe blokje is dan de target. De bovenzijde van het blokje dan hè?!

AEX:

De trend is lange tijd dalend geweest, maar onze nationale beursgraadmeter lijkt te willen draaien. Bij de groene pijltjes zagen we - binnen het dalende trendkanaal - kopers al steeds eerder in de markt komen. Vervolgens werd de blauwe weerstandslijn gebroken en al snel daarna lukte het de index uit het rode dalende trendkanaal te breken.

Na de doorbraak van de blauwe weerstand ging het best snel. De koers vloog omhoog en is nu nagenoeg de oranje lijn genaderd. Daar ligt weer even een weerstand en het is reuze interessant wat de bulls en de bears met dat niveau gaan doen. We gaan het volgen.

Ik zie u donderdag weer.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

28 juli 2022, 22:02

Arcelor heeft intussen zijn kwartaalcijfers bekend gemaakt en deze waren goed. Slechts matige reactie van koers . Kan de 24 nog doorbroken worden?. Bedankt voor de update.

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.