...

TA - Amerika, Goud en Olie

13 oktober 2021, 23:08 | Mister Jordan | leestijd: 2 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)


S&P 500


De S&P500 heeft een bijna 1 jaar durende uptrend achter de rug. Vorig jaar november werd de trend ingeluid middels een ‘golden cross’. Dit moment heb ik gemarkeerd met de groene pijl. Bijna de gehele trend noteerde de index binnen het trendkanaal.

De eerste echte verzwakking was eind september zichtbaar. Middels een neerwaartse gap werd er een flink stap buiten het trendkanaal gezet. Er was nog even een pullback te zien maar deze was niet krachtig genoeg. Een ‘death cross’ volgende ter hoogte van de rode pijl, dit is overwegend een negatief signaal. Op dit moment zet de index lagere toppen en lagere bodems neer. Het sentiment is op dit moment negatief.

Gold


Gaan we verder met de commodities. Goud lijkt zijn glans verloren te hebben en geniet minder aandacht van de beleggers. Op de linker helft zit u de neerwaartse trend waar het edelmetaal zich in bevond. De prijs wist zich de afgelopen maanden te stabiliseren tussen de 1720 - 1830 USD. Goud bevindt zich op dit moment in een wedge met een neergaande trendlijn. Deze trendlijn wordt op dit moment voor de derde keer getest. Een eventuele doorbraak van deze trendlijn kan voor een opleving zorgen. Hierbij zal de eerste horde liggen op de 1830 USD. Sinds juli is dit niveau al 3 keer zonder succes getest.

US Oil

De krantenkoppen en de benzineprijzen zijn u waarschijnlijk niet ontgaan. Waar voorheen voornamelijk over elektrificatie gesproken werd, laat olie weer van zich horen. Tussen eind 2014 t/m augustus 2021 wist de prijs van WTI niet boven de 77 USD te komen. Vorige week werd de enorme weerstand op 77 USD dan toch gebroken. WTI zit in een heuse uptrend en het einde is nog niet in zicht.

Gezien de hoge stand van de RSI valt een kleine terugval niet uit te sluiten. De afgelopen drie dagen is WTI stuurloos, het sloot deze dagen tegen vrijwel dezelfde waarde. Indien de prijs van WTI hogerop wil zal eerst het niveau van 77 USD zich moeten bewijzen als een steunlijn i.p.v. een weerstandslijn. Zolang de uptrend intact blijft kunnen longposities aangehouden worden.

Disclaimer

De informatie is niet bedoeld als beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen of aankopen. Indien u gebruik maakt van de verstrekte informatie doet u dat voor eigen rekening en risico.

Mister Jordan heeft geen positie in de bovengenoemde index / commodities.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.