...

TA Apple, AEX, Just Eat, ING, Aegon en Shell

16 mei 2023, 00:00 | Marcel Bronner | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Het is weer dinsdag in Nederland, tijd voor de column. Ik mocht (moest) alle zes de grafieken zelf kiezen, want er was geen enkel verzoek vandaag. We gaan ze snel bekijken.Aegon:

Aan de onderzijde is de blauwe lijn als steun redelijk belangrijk. Aan de bovenzijde hebben we de oranje weerstandslijn. Maandag behaalde Aegon een wapenfeitje: de paarse dalende trendlijn werd opwaarts uitgenomen. Het zal geen wereldnieuws worden, maar de stap naar de oranje lijn is nu nog maar klein.

ING:

Direct maar de volgende financial. Ook hier heb ik een paarse dalende trendlijn getekend en ook deze is gisteren opwaarts uitgenomen. Dit is helaas geen signaal om fors in ING te stappen. Zit u echter in ING dan is het lekker, blijf dan zitten voor mogelijk een rit naar de oranje lijn. Het is voldoende alleen even naar uw stop te kijken.

AEX:

En dit is al de derde grafiek op rij waarop de koers het presteert opwaarts door een dalende trendlijn te breken. Ook hier heb ik de trendlijn maar paars getekend. Bij de AEX moer u er waarschijnlijk wel even een vergrootglas bij halen. Wat de uitbraak gaat betekenen moeten we even afwachten, de weerstand van de onderzijde van het rode blokje komt er immers aan. Sterker, daar is de opmars van vandaag al gestuit.

Shell:

Als u het vergrootglas nog niet had weggelegd dan kunt u het bij deze grafiek ook goed gebruiken. Om de opwaartse uitbraak van jawel, gisteren te bekijken. De vierde grafiek op rij!

Met een klein drankje op kunnen we onder de paarse lijn misschien wel een H&S-continuatiepatroon ontdekken. Diezelfde paarse lijn zou dan de neklijn zijn. Het te berekenen koersdoel zou dan iets lager liggen dan de rode horizontale lijn. Wel, eerst maar eens zien wat de koers morgen doet, zou de uitbraak worden bevestigd?

Bericht van Guy Boscart:

Let op, voor wie er een tijd­je onze abon­nementen wil vol­gen dan loopt er nu een nieuwe aan­bied­ing. Probeer zo een abon­nement uit tot 1 JULI voor €35 !! Polleke Trad­ing wordt dan €45 en COM­BI-Trad­ing kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijd­je met ons mee en beslis daar­na of het bij u past … Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u snel op onze lijst met leden …

Just Eat Takeaway:

Eindelijk een grafiek waarbij de koers gisteren niet opwaarts door een paarse dalende trendlijn ging. Ongeveer twee weken gelden ging de koers overigens wel opwaarts door een dalende trendlijn. Met de kleur blauw in dit geval.

Wellicht dat vandaag of morgen de koers opwaarts door de oranje horizontale weerstand wil. Dat zou wat verder opwaarts potentieel betekenen.

Apple:

U ziet waarschijnlijk dat dit een totaal andere grafiek is dan de vijf voorgaande. Apple beweegt al geruime tijd boven de stijgende trendlijn. Sinds ergens in maart heb ik er zelfs een stijgend trendkanaal van gemaakt. Binnen dat stijgende trendkanaal hogere bodems en hogere toppen. Over toppen gesproken, ziet u dat de laatste top de kop stootte tegen de oranje horizontale lijn die dienst doet als weerstand?

Blijf zitten als u Apple bezit, plaats uw stop en leun rustig achterover in uw luie stoel om te kijken of Apple door de weerstand wil breken.

Tot donderdag!

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

3 comments

17 mei 2023, 08:02

Dag Marcel, het is niet zeker dat mijn avatar mijn geslacht verraadt, maar zou u Colruyt willen behandelen? Ik zit long en dacht dat rond 33.50 een goed uitstappunt zou zijn omdat er weerstand zou komen, maar ben benieuwd of je daar hetzelfde over denkt. Bedankt!

(0)
16 mei 2023, 20:48

Mercikes! kunnen Volkswagen, Apple, Puma en OCI langs komen? Graag.

(0)
16 mei 2023, 17:13

Dank weer! Misschien heb ik hem gemist maar kan je een TA NVIDIA plaatsen? Dank!

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.