...

TA Apple, Crude Oil , AEX, Adyen en Shell

6 december 2023, 21:57 | Marcel Bronner | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Vijf items en toch zes grafieken? Hoe dat zit leest u in de column. Drie verzoeken met vier grafieken? Huh? Wel, lees de column.


Adyen:

Weet u nog dat ik me afvroeg hoe het kon dat zo'n "wild" aandeel zo zijwaarts kon bewegen? Wel, daar gaat ie al. Na een neerwaarts vlaggetje is de koers opwaarts uitgebroken. Zodoende worst het koersdoel de bovenzijde van het rode blokje. Target 1.104 euro.

AEX op verzoek van lda, weekgrafiek

Als extraatje voor u, omdat ik de AEX bij de vorige column niet meer kon opnemen. Dit is de weekly barchart van onze geliefde index. Zo ziet u de AEX vanaf december 2016.

Alle (recente) bewegingen kunt u zo een klein beetje in perspectief plaatsen.

AEX op verzoek van lda, daggrafiek

Er is een koersdoel te berekenen voor de index op basis van een gevormd patroon. Dat is de bovenzijde van het rode blokje op 776,5 punten. Of beter, dat was het koersdoel. Met de high van vandaag op 779 punten is het koersdoel gerealiseerd.

Meer kan ik er nu niet van maken, het wachten is op nieuwe ontwikkelingen. Zit u long blijf dan zitten maar laat uw stop wel trailen. Mooi Nederlands toch?

Brent Crude Oil op verzoek van Mister bluesky:

Dat wordt goedkoper tanken, niet? De ervaring leert echter dat bij een stijging de prijs onmiddellijk wordt aangepast, bij een daling heeft men net een vrijde dag.

Brent Crude Oil liet achtereenvolgens een H&S topformatie zien, een val door de oranje dalparabool, lagere toppen en lagere bodems en nu heb ik een dalend trendkanaal getekend. Je zou zeggen dat het binnenkort op een test van de groene horizontale steun gaat aankomen. Zie de daling van vandaag toch eens eventjes!

Apple:

Direct met de deur in huis vallen. Ik ga een absurd (in de ogen van velen) koersdoel afgeven en wel Usd 215. Dat heb ik in het verleden wel vaker gedaan, waarbij niemand het met me eens was. Heerlijk!

Bericht van Guy Boscart:

Voor wie graag een tijd­je één van onze sig­naal­dien­sten wil vol­gen kan nu gebruik mak­en van onze proef aan­bied­ing. Er loopt nu een aan­bied­ing om een abon­nement uit te proberen tot 1 FEB­RU­ARI 2024 en dat voor slechts €35 !! Polleke Trad­ing wordt dan €45 en COM­BI-Trad­ing kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijd­je met ons mee en beslis daar­na of het bij u past …

Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u snel op onze lijst met leden … Wat zit­ten met wat posi­ties in de markt nu, u kunt deze nog opne­men. Verder verwacht­en we nog veel mogelijkhe­den om op te han­de­len richt­ing het einde van het jaar.

Wel, nu het koersdoel is geventileerd moeten we even naar de situatie kijken, Zo zal om het koersdoel te halen moeten worden afgerekend met de voormalige top. Die (dubbele) top vinden we terug in juli van dit jaar. Dat zal niet zonder slag of stoot gaan. Verder is het zaak om constant te checken of de grafiek geen andere signalen gaat afgeven. Dat gezegd hebbende: 215 dollar.

Shell op verzoek van Mister bluesky:

In navolging van Brent Crude Oil moest Shell vandaag een veer laten, zie de meest recente rode candle. De groene horizontale lijn moet nu zijn werk als steun gaan doen.

De groene lijn heeft wellicht nog een verborgen dubbele functie. Het zou zomaar de neklijn van een kop-schouder topformatie kunnen zijn. Wie benieuwd is naar de implicaties en naar het (neerwaartse) koersdoel mag met een gerust hart het verzoek opnieuw indienen.

Tot binnenkort. Andere verzoeken mogen natuurlijk ook!

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

8 december 2023, 19:40

Graag update AMG. Zijn door 22. Waar kan de DAX naar toe aan de bovenkant ? Bedankt

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.