...

TA Apple, Euro/USD, Goud, Crude Oil, Lange rente VS en Nasdaq

12 november 2023, 21:00 | Marcel Bronner | leestijd: 5 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

We gaan een beetje op de Amerikaanse toer vandaag. Alle grafieken hebben een directe of indirecte link met Amerika.


Goud:

Boven de paarse trendlijn zie ik een kleine H&S. Een klein, lief, schattig baby-head & shouldertje. Dat was even het eind van de opmars van het goud. De koers is door de neklijn gevallen en het neerwaartse koersdoel is gehaald.

De koers is nu aanbeland op het smalle steunbalkje. Let wel: op de onderzijde van het steunbalkje. Om te voorkomen dat het goud nu gaat dalen naar de blauwe steun, tevens het niveau van de bovenzijde van het oude trendkanaal, moet het balkje het houden....

Euro/ Dollar:

Daar maak je me altijd blij mee: een grafiek met trendkanalen. Ik hou van grafieken met trendkanalen!

Kijk eens hoe mooi het rode dalende trendkanaal na het testen van de blauwachtige steunbalk geruisloos overgaat in het groene stijgende trendkanaaltje. Om je vingers bij af te likken toch? De euro was dus binnen het rode trendkanaal aan het inleveren ten opzichte van de dollar. Na het testen van de balk is de euro nu lichtjes terrein aan het winnen t.o.v. de dollar. Op dit moment wijst niets in de grafiek erop dat het gedaan zou moeten zijn met de stijging.

Brent Crude Oil:

Brent Crude Oil is aan het inleveren en niets wijst erop dat de daling over is.
BCO heeft de volgende technische verzwakkingen laten zien:

- uit het stijgende trendkanaal gevallen
- de onderzijde van het trendkanaal als weerstand getest
- er staat inmiddels een lagere top en een lagere bodem
- de rounding bottom, zie de oranje parabool is neerwaarts verlaten.

Mijn meest waarschijnlijke scenario op moment van schrijven is iets verder opveren en dan de daling weer hervatten.

Bericht van Guy Boscart:

Voor wie een tijdje een signaaldienst wil volgen dan kunt u nu gebruik maken van de proef aanbieding. Er loopt nu een aanbieding om een abonnement uit te proberen tot 1 JANUARI 2024 ofwel tot het einde van dit jaar voor slechts €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ... Wat zitten met wat posities in de markt nu, u kunt deze nog opnemen. Verder verwachten we nog veel mogelijkheden om op te handelen richting het einde van het jaar.

Nasdaq:

Dit is gewoon sterk wat de Nasdaq laat zien. We wisten bij de column van 8 november al dat de Nasdaq geen volgende lagere top ging neerzetten, maar minimaal op gelijk niveau met de top van 11 oktober. Als we nu naar de grafiek kijken dan kan er van alles gebeuren, maar we hebben duidelijkheid over één ding: de top gaat hoger worden dan die top van 11 oktober. Sterk, sterk, sterk dus.

De oranje lijn gaat vanaf nu dienst doen als steun.

Lange rente (10-jaars) VS:

Yes, dit is een andere grafiek dan de daily candlechart die ik normaal gesproken gebruik. Dit is een lijngrafiek op weekbasis. Dat geschreven hebbende is er niet heel veel veranderd sinds de laatste keer. De yield op de 10-jaars staatsleningen is ietsje gedaald. Ik heb (nog) geen reden mijn target aan te passen. Die blijft onverminderd hoger liggen en wel op de bovenzijde van het rode blokje. Denk dan aan zo'n 5,1%.

De laatste grafiek voor dit weekend is die van

Apple:

+++++
Was u het niet eens met mijn keuze van de grafieken vandaag? Geef dan snel uw favoriet aan mij door!
+++++

Als u mijn laatste commentaar op Apple zou lezen dan ziet u dat ik veel lijnen heb weggehaald. Er zijn er minstens net zoveel voor in de plaats gekomen. De twee groene trendlijnen vormen een soort wig en Apple is daar opwaarts uit ontsnapt. Een goed technisch teken en dat laat de recente daling hoogstwaarschijnlijk een correctie in de uptrend zijn. Inmiddels is de blauwe weerstand ook opwaarts uitgenomen en deze doet nu dienst als steun. De onderste van de twee rode lijnen zou nu wel eens gehaald kunnen gaan worden. Zoek en vind die lijn op ongeveer usd 190.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

1 comment

13 november 2023, 02:06

USD/JPY

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.