...

TA Arcelor Mt, Randstad, Aegon en Wolters Kluwer

20 oktober 2020, 10:10 | Marcel Bronner | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 7 / 12 | (0)

Afgelopen zater­dag ben ik begonnen met 4 van de in totaal 25 aan­de­len uit onze AEX te bespreken. Van­daag zal ik de vol­gende vier aan­de­len behan­de­len en zo behan­del ik ze de komende peri­ode alle 25. Ik kijk naar Arcelor Mit­tal, Aegon, Rand­stad en Wolters Kluw­er. Ik waarschuw alvast dat geen van de 4 van­daag behan­delde aan­de­len vuur­w­erk oplev­ert, maar toch is het goed ze de revue te lat­en passeren. We gaan op pad!


Zoals gezegd vier aan­de­len van­daag en ik begin met Wolters Kluwer.

Links op de grafiek ziet u de invloed van het virus dat ons tot op de dag van van­daag lastig­valt, Wokkels ging net als veel aan­de­len ook Zuid­waarts. Het aan­deel her­stelde zich aardi­g en u kunt het hier niet zien, maar dat her­s­tel reik­te hoger dan de top net voor Coro­na. Maar daar­na stokt het een beetje.

Over de per sal­do opwaartse beweg­ing heb ik de niet zo heel belan­grijke blauwe sti­j­gende trendli­jn getek­end. Nog niet zo heel belan­grijk daar de lijn zo’n 3 á 4 raakpun­ten kent, waar­van twee keer in okto­ber. Ik heb ook een licht­groene hor­i­zon­tale lijn getek­end waar Wolters Kluw­er momenteel boven noteert. Die lijn is rond 72 euro te vin­den. Zoals al opge­merkt, geen van de vier grafieken lev­ert vuur­w­erk op en Wokkels al hele­maal niet. 

Zolang dit aan­deel boven de blauwe sti­j­gende trendli­jn weet te bli­jven gaat de uit­gev­er vanzelf hoger. Mocht de koers onder de licht­groene lijn duiken, word u dan wat voorzichtiger.

Ik ver­volg met Aegon.

Een groot ver­schil van de grafiek van Aegon met die van Wolters Kluw­er is dat het de finan­cial bij lange na niet is gelukt boven de top van voor Covid-19 uit te sti­j­gen. De finan­cial was zelfs voor het virus al bezig met een lang­durig pro­ces van lagere top­pen en lagere bodems waar­bij de dal­ing door het virus niet eens zo enorm opviel, het past min of meer in het al ingezette pro­ces. Een zwakke broed­er uit de AEX en Aegon kan opgenomen wor­den in een rijt­je waar RD ook deel van uit­maakt. We gaan eens naar de lij­nen kijken.

De opti­mist kijkt naar de licht­groene sti­j­gende trendli­jn waar de koers van Aegon boven beweegt. De pes­simist kijkt naar de donker­gri­jze lijn waar Aegon zich onder beweegt. De opti­mist kijkt ook nog naar de paarse lijn en denkt Aegon noteert daar maar mooi boven. Terug naar de pes­simist, die ziet de finan­cial onder de rode hor­i­zon­tale lijn bewe­gen. En ik denk: vol­gende grafiek, hier valt niets te halen! Ik kijk​“mor­gen” wel weer naar deze grafiek, of er dan een trade van het scherm afspat.

En de vol­gende grafiek is Randstad.

Rand­stad bli­jft achter bij de grafiek van Wolters Kluw­er, maar doet het weer beter dan die van Aegon. Ook Rand­stad is het niet gelukt de top van voor het virus opwaarts uit te nemen, of er zelfs maar in de buurt te komen. U weet dat ik alti­jd hamer op een stop loss of prof­it stop. Dat is puur om te voorkomen dat u op dood geld zit, hopend dat de koers ooit weer op uw aankoop­niveau komt. Dat aankoop­niveau kan de vol­gende dag al zijn, of 2 of 3 jaar later.…of nooit.

Rand­stad noteert sinds augustus/​sep­tem­ber bin­nen de licht­groene hor­i­zon­tale lijn en de rode hor­i­zon­tale lijn. Rand­stad beweegt dus zijwaarts bin­nen een band­breedte de laat­ste tijd. Ik heb een oran­je sti­j­gend trendli­jn­t­je getek­end, maar de rode weer­stand­sli­jn was sterk­er, de koers ket­ste af op euro 46,95 en RH zak­te ver­vol­gens door het trendli­jn­t­je. Nu moeten we gaan kijken of de uitzen­der het gaat red­den boven de licht­groene sti­j­gende trendlijn.

Afgelopen maandag, gis­teren dus, gebeurde er iets opval­lends, kijkt u maar naar de oran­je pijl. Kop­ers tilden Rand­stad naar het aller­hoog­ste niveau op de grafiek na het virus. De opti­mis­ten wis­ten het niveau niet vast te houden en het aan­deel werd weer bin­nen de band­breedte gedrukt. Op moment van schri­jven is de grafiek niet inter­es­sant, maar boven euro 46,95 is er ruimte voor een aardi­ge sti­jging. Houd u dit maar eens in de gaten.

De hekkensluiter voor van­daag is Arcelor Mittal. 

Even iets over de houd­baarhei­ds­da­tum” van mijn analy­ses. Soms is het zo dat de dezelfde dag of de vol­gende dag al is ver­streken, sim­pel­weg door de koer­son­twik­kel­ing van het aan­deel of de index (of de val­u­ta of rente). De analyse kan dan in de prul­len­bak. Aan de andere kant kan een analyse soms heel lang mee, zoals een spe­cial over Arcelor Mit­tal die ik toch alweer een tijd­je terug heb geschreven. Wilt u die nog even teruglezen, klikt u dan op deze link.

Als u de spe­cial heeft gelezen, dan is er van­daag slechts één belan­grijke aan­vulling: Arcelor Mit­tal is inmid­dels opwaarts door de rode weer­stand­sli­jn op euro 11,50 gebroken.

Wat zien we op boven­staande dag­grafiek? Wel, in ieder geval dat het Arcelor niet is gelukt de top van voor het virus te bereiken. Wel zien we sinds het dieptepunt in maart per sal­do hogere bodems en hogere top­pen. U ziet ook een sti­j­gend trend­kanaal waarbin­nen Mit­tal opwaarts door de 11,50 brak en sinds­di­en is de koers er niet meer onder geweest. Nu is het licht­groene sti­j­gende trendli­jn­t­je van belang. Bli­jft het staal­con­cern daar boven, dan gaat het vanzelf hoger en hoger. Een over­weg­ing waard dit aan­deel op te nemen (of had u het bij de uit­braak al gekocht?) en vergeet u dan uw stop loss niet? Of uw prof­it stop als u MT al eerder kocht.

Suc­ces en een fijne dinsdag!

Tech­nisch anal­ist voor US Mar­kets

Mar­cel Bron­ner is zelf­s­tandig tech­nisch analist. 

Hij benadert de markt op basis van tech­nis­che analyse. Zijn analy­ses zijn geen beleg­gingsad­vies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analy­ses gebruiken als één van de vele com­po­nen­ten om uw besliss­ing op te baseren. Hij heeft geen posi­tie in de indi­vidu­ele aan­de­len die hij bespreekt.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.