...

TA ASML, BESI,, Zilver, Just Eat, ASM Int. en Adyen

14 september 2023, 16:20 | Marcel Bronner | leestijd: 6 minuten | moeilijkheid: 5 / 12 | (0)

Er komen vandaag mooie namen voorbij in de column. Niet mijn verdienste, want het zijn allemaal verzoeken, stuk voor stuk. Zo zie ik het graag en ik ga direct van start.


Zilver op verzoek van Mister bluesky:

Met de laatste (lange rode) candle is het zilver weer aanbeland bij de steun. Die steun wordt gevormd door de dit keer iets dikkere steunzone, dus niet zozeer een lijn. In de daling vanaf de rode dalende trendlijn hield zilver even een adempauze binnen het blokje. Meestal is dat de voorbode van een verdere daling. Nu terugkijkend zien we dat dat inderdaad het geval is geweest.

Nu komt het er echt op aan dat de steun het gaat houden. Hoe ik daar over denk? Wel, laat ik het zo zeggen: op een goede afloop durf ik nog niet een cent in te zetten. OK, een Braziliaanse cent, dat durf ik dan nog wel aan!

ASML op verzoek van Petra:

Wel, een snelle blik van drie tienden van een seconde vertelt ons dat ASML er technisch wel eens beter bij heeft gelegen. Het lang niet perfecte dalende trendkanaal laat zien waar de koers mee bezig is. Juist: het neerzetten van lagere toppen en lagere bodems.

In de daling van de laatste twee weken is het meest recente wapenfeit een neerwaartse doorbraak van de (niet al te belangrijke) paarse horizontale steunlijn. Daarnaast natuurlijk, wat er ook gaat gebeuren, weer een lagere bodem.

Ik acht de kans redelijk groot dat de groene horizontale steunlijn gaat worden bereikt. Die ligt over twee eerdere bodems.

BESI op verzoek van Mister bluesky:

Bij de vorige analyse van BESI meen ik mij te herinneren dat de koers nog boven de paarse stijgende trendlijn stond en dat er sprake was van een negatieve divergentie bij de RSI. Nu terugkijkend kunnen we zien dat die divergentie een welgemeende waarschuwing was. De koers is door die paarse lijn gezakt.

Het bovenste rode blokje is nieuw getekend. Daar is de koers nu uitgevallen en dat betekent dat de onderzijde van het onderste rode blokje nu de target is.

Bericht van Guy Boscart:

Voor wie een tijd­je een sig­naal­dienst wil vol­gen dan kunt u nu gebruik mak­en van de proef aan­bied­ing. Er loopt nu een aan­bied­ing om een abon­nement uit te proberen tot 1 NOVEM­BER en dat voor slechts €35 !! Polleke Trad­ing wordt dan €45 en COM­BI-Trad­ing kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijd­je met ons mee en beslis daar­na of het bij u past … Schri­jf u in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u snel op onze lijst met leden … Wat betre­ft deze maand staan we er goed voor tot nu toe, we hebben afgelopen vri­jdag een mooie winst kun­nen behalen op enkele short posi­ties en wacht­en nu af op een vol­gende mogelijkheid die er nog wel komt in de loop van de week …

Jusr Eat Takeaway op verzoek van Petra:

Iets meer koersdata op deze daggrafiek om te laten zien wat de koers aan het doen is.

We hebben het grote blauwe blok waar de koers recent uit was gevallen, maar de laatste ontwikkelingen laten zien dat de koers er toch weer binnen is terug gebroken.

We hebben het kleinere rode blokje waar de koers recent uit was gevallen, maar de laatste ontwikkelingen laten zien dat de koers er toch weer binnen is terug gebroken.

Als laatste hebben we het kleine zwarte (ja! echt!) blokje waar we wel eens bezig zouden kunnen zijn met het neerzetten van een H&S bodempatroon. Als het er echt een wordt dan hebben we de linkerschouder en het hoofd al te pakken. Deze grafiek zou ik met onmiddellijke ingang op mijn watchlist zetten voor een trade naar boven,

ASM International op verzoek van Mister bluesky:

ASM International laat een mooi stijgend trendkanaal zien. We zien hogere bodems en hogere toppen. Niets aan het handje dus. Of wacht, klopt dat wel? Wat zien we daar rechts op de grafiek?

Rechts op de grafiek kijk ik dan naar de laatste drie toppen boven de blauwe lijn. Is dat niet iets wat verdacht veel weg heeft van een H&S toppatroon? Een linkerschouder, een hoofd, een rechterschouder en dan zou de blauwe lijn dienst doen als steun maar ook als neklijn!

De beurs is nog een half uurtje open. Het is derhalve reuze interessant wat de slotkoers gaat worden...boven, op of onder de neklijn. Dat wordt dan weer een puzzlestukje voor het mogelijke toekomstige koersverloop van dit aandeel.

Vraag hem gerust nog een keer aan voor een komende column.

Adyen op verzoek van Mister bluesky:

Is er nog verder dalingsgevaar bij Adyen vraagt lezer Mister bluesky mij. Wel. wat mij betreft wel, vrijwel zeker!

Natuurlijk, ik ben het met iedereen eens die zegt dat de blauwe steunzone zijn werk doet. Daar voeg ik dan direct aan toe, vooralsnog wel.

De onderliggende RSI laat twee dingen zien:

1. een RSI in oversoldgebied
2. een positieve divergentie.

Met oversold zullen wellicht heel veel mensen blij zijn. Mij zegt oversold niet zo heel veel. Ik heb er niets mee. Bij een positieve divergentie ga ik iets beter opletten, dan kan een voorbode zijn van...

De koersgrafiek is leidend en dan ben ik heel voorzichtig. De divergentie bij de RSI is wellicht een strohalm.

Tot in het weekend!

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

3 comments

16 september 2023, 14:51

Misschien een korte update voor asmi en adyen ?

(0)
14 september 2023, 21:38

O en ze betalen geen dividend, hebben ze nooit gedaan, en bij de huidige waarde zal ook niemand proberen ze over te nemen. Uiteindelijk moet papier muntjes opleveren om iets waard te zijn. Levert het geen muntjes op, is het papier waardeloos. Dus wat in hemelsnaam rechtvaardigt de (nog steeds hoge) beurskoers?

Dit aandeel doet mij vooral denken aan de Hollandse Tulpenmanie en ja, zeepbellen spatten op een bepaald moment uiteen.

(0)
14 september 2023, 21:31

De koers-/winstverhouding van 1:40 is mijn inziens totaal onacceptabel bij Adyen, dat past bij bedrijven die groeien, maar het gaat nu net niet zo goed met Adyen en ook niet met conculega Mollie. Ik zou zeggen 1:20 voordat ik dat aandeel overwegen zou om te kopen en dat betekent dat de koers nog gehalveerd moet worden.

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.