...

TA Bank of America, ABN, ING, zilver, Aegon, ASR en KBC

18 maart 2023, 00:10 | Marcel Bronner | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 4 / 12 | (0)

Maar liefst zeven grafieken vandaag. Ik ga met u langs een aantal financials lopen en doe zilver er gratis bij. Ik ga direct van start.ASR:

Ik heb begrepen dat er wat onrust is op de markten, dus dacht ik eens langs enkele financials te lopen. ASR bijt het spits af.

Of de rode en oranje lijnen op de juiste plek liggen valt te betwisten. Echter, het maakt niet zoveel uit, waar je ze ook tekent, ze zijn neerwaarts doorbroken. En niet zo'n beetje ook!

U ziet dat de bodem van juni vorig jaar voor een steun zorgt. Zit u (nog?) long in ASR wees dan 100% alert.

Aegon:

Binnen relatief korte tijd heeft deze financial ruim 20% ingeleverd. Of de beweging boven de oranje lijn (neklijn) nu wel of niet een H&S is doet er niet zoveel meer toe. Als het er een was dan is het koersdoel i.i.g. ruimschoots gehaald.

De blauwe lijn over de bodems van juli en oktober 2022 gaat hoop ik voor een steuntje zorgen.....
Ik zet daar nog geen geld op in.

Zilver op verzoek van lezer Mister bluesky:

Bericht van Guy Boscart:

Nu kunt u mee­doen tot 1 APRIL voor slechts €35. Schri­jf u meteen in via de link https://​www​.usmar​kets​.nl/​t​r​a​d​e​rshop en dan staat u snel op de lijst met leden …

Na een redelijke daling is zilver aan een herstel bezig. De groene trendlijn die over lagere toppen ligt is opwaarts uitgenomen. Na de forse stijging werd er binnen het cirkeltje even een moment van rust gevonden. Inmiddels is de koers weer verder gestegen. De target kan berekend worden door de hoogte van de stijging voor het cirkeltje te nemen en die dan vervolgens op de uitbraak te plakken. We komen dan bij de rode balk of net iets daarboven uit.

Als het goed is heb ik nu alle verzoeken van de afgelopen weken behandeld. Als dat niet zo is wil iemand dan zo vriendelijk zijn mij op de vingers te tikken? Nieuwe aanvragen zijn natuurlijk ook welkom.

ING:

Een hele korte update, want deze kwam afgelopen donderdag ook al voorbij. U ziet dat de slotkoers (weer) lager is dan bij de analyse van afgelopen week. De weg naar de bovenzijde van het blauwe blok ligt open, of zou het dat het topje van juni vorig jaar steun gaat bieden?

ABN AmRo:

Ook Dé Bank laat een daling van de koers zien. De koers viel met een gap uit een (niet meer getekend) stijgend trendkanaaltje. Zakte op dezelfde dag door de oranje stijgende trendlijn en zakte de dagen daarna door. Nu lijkt er steun te worden gezocht op de rode horizontale lijn. Maar wacht eens, met een vergrootglas bekeken staat de slotkoers onder die rode lijn. Oppassen dus en bij een doorbraak van de lows van de afgelopen dagen zal de koers ongetwijfeld doorzakken naar de blauwe horizontale lijn.

KBC:

Ook hier een hele korte update, want KBC kwam in de laatste column ook al voorbij. De koers is verder gezakt en de rode balk is nu duidelijk neerwaarts uitgenomen. Zoals ik donderdag al schreef kwam dan de weg naar de onderste balk open te liggen. Op een haartje na is de koers daar vrijdag intraday geweest. Gelukkig lag de slotkoers dan wel weer iets hoger. Blijf voorlopig even supervoorzichtig.

Bank of America:

Een redelijk groot bankje uit Amerika, om maar eens een understatement te bezigen. U ziet waarin een grote bank klein kan zijn. Jawel: in de koers! In januari vorig jaar vonden we BAC terug op Usd 50 en vandaag sloot de financial op de laagste koers sindsdien, onder de 28 dollar. Buy & Hold maakt niet Happy in dit geval.

De rode steun is neerwaarts uitgenomen en de koers gaat waarschijnlijk de blauwe lijn opzoeken. Om de blauwe lijn te tekenen moest ik eerst van de daggrafiek een weekgrafiek maken om vervolgens in 2020 referentiepunten te vinden.
Op basis van deze daggrafiek zitten we heel ver van een koopadvies af.

Maar uw weet hoe snel een markt dus ook Bank of America kan draaien!

Spreken we weer af op dinsdag?

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

5 comments

19 maart 2023, 09:57

Dag Marcel, kan je voor ons een aandeel vinden met potentieel?

(0)
19 maart 2023, 08:16

Moeten we rekening houden met een aex onder de 700?

(0)
18 maart 2023, 08:06

Kan NN eens bekeken Worden.?bedankt

(1)
18 maart 2023, 06:06

hallo marcel mijn verzoeken.
Bankindex.
goud
Euro stocks 50 gr en een mooie week

(0)
18 maart 2023, 01:35

Marcel ,
Bedankt goed weekeinde ,
Mvg,
Poul

(2)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.