...

TA Boeing, ASML, AEX, UMG, Unilever en Aalberts

24 mei 2023, 23:43 | Marcel Bronner | leestijd: 4 minuten | moeilijkheid: 6 / 12 | (0)

Bijna, bijna is het donderdag in Nederland en dus begin ik maar alvast aan de column. Hij is weer lekker divers en er zit ook nog een verzoek tussen. Welke dat is? Lees de column!


AEX:

Welke twee conclusies kunnen we trekken op deze grafiek? Dat zijn de volgende:

1. de weerstand gevormd door de rode balk was te zwaar en
2. ook de stijgende trendlijn kon de verkoopdruk niet opvangen.

De bears waren simpelweg te sterk. Vervelend om te schrijven, maar de weg naar de oranje steunlijn ligt nu open.

Bericht van Guy Boscart:

Let op, voor wie er een tijdje onze abonnementen wil volgen dan loopt er nu een nieuwe aanbieding. Probeer zo een abonnement uit tot 1 AUGUSTUS voor €35 !! Polleke Trading wordt dan €45 en COMBI-Trading kan nu voor €75 !! Kijk vooral even een tijdje met ons mee en beslis daarna of het bij u past ... Schrijf u in via de link https://www.usmarkets.nl/tradershop en dan staat u snel op onze lijst met leden ...

ASML:

Bij ASML is ook een horizontale weerstandslijn een sta-in-de-weg voor verder stijgende koersen. Echter, hier houdt een stijgende trendlijn het (nog) wel. Eens kijken of die stijgende trendlijn het morgen (donderdag) wil houden. Mocht u long zitten en een papieren winst hebben, kijk dan eens even goed naar uw stop. Niets is vervelender dan het teruggeven van de winst aan de markt.

Unilever:

Bij Unilever was ook een horizontale weerstand de bulls te machtig, maar dat speelde al weer een aantal weken geleden. Unies viel uit het stijgende trendkanaal en heeft alweer een aantal lagere toppen en lagere bodems neergezet.

Zou Unilever nu op weg zijn naar de paarse stijgende trendlijn? Dat zou best kunnen, maar ik ben even benieuwd naar de candle van morgen. Of die mij meer wil vertellen.

Aalberts op verzoek van lezer Mister bluesky:

Ik heb mijn mooie handgetekende boog weggehaald en daarvoor in de plaats een dalparabool getekend, En ja, ondanks mooie cijfers volgens lezer Mister bluesky is de koers met een gap weggevallen. Ik kende het woord pandoering nog niet, komt dat niet uit de rijke Belgische vocabulaire?

De candle van woensdag was nogal duidelijk: gap, lange candle, "hoog" openen en op het laagste punt sluiten. Kijken we naar links dan is de koers op het niveau van eerdere bodems gesloten. Sneuvelt dat niveau morgen (donderdag) dan wordt de groene horizontale steun de target.

Boeing:

Ook hier bij de Amerikaanse vliegtuigbouwer was een horizontale weerstand spelbreker voor verder stijgende koersen. De koers probeerde het een aantal keren, maar iedere keer nul op het request. Nu lijkt de koers onder de rode dalende trendlijn op weg naar de groene horizontale steunlijn. Die lijn ligt over vier punten dus mocht de koers daar al komen dan zouden we een steun mogen verwachten en weer stiekem omhoog mogen kijken.

Universal Music Group:

Dit is een geheel andere grafiek dan de vijf voorgaande van vandaag. De laatste weken is UMG duidelijk de weg naar het Zuiden ingeslagen en heeft al enkele lagere toppen en lagere bodems neergezet. We gaan dus verder naar beneden. Of....

Wacht eens. De koers is opwaarts door de dalende trendlijn gebroken. Daarnaast, zien we daar niet een hoofd-schouder bodemformatie? Met de paarse trendlijn als neklijn van die formatie? Ja, met enige fantasie is het een H&S. Bij een H&S moet je overigens altijd de fantasie gebruiken, want het komt uit de subjectieve technische analyse.

Mocht de paarse neklijn opwaarts worden uitgenomen dan mogen we ons gaan opmaken voor een rit naar de bovenzijde van het blauwe blokje.

Tot in het weekend en gooi uw verzoeken maar over de schutting.

Marcel Bronner schrijft als zelfstandig technisch analist columns voor US Markets.

Hij benadert de markt op basis van technische analyse. Zijn analyses zijn geen beleggingsadvies noch een advies om te kopen of verkopen. U kunt de analyses gebruiken als één van de vele componenten om uw beslissing op te baseren.

Schrijft hij over een aandeel dat hij in portefeuille heeft, dan meldt hij dat in die column.


Reageren

Anonieme comments achterlaten is niet toegestaan. Hiervoor moet u ingelogd zijn. Login »

3 comments

25 mei 2023, 17:40

Graag nog Wokkels en OCI, meststoffenproducent. Bedankt.

(0)
25 mei 2023, 16:50

Pandoering betekent een afstraffing, uit de rijke Vlaamse woordenschat.
Prosus is een tech bedrijf maar doet niet mee met de hausse. Liggen lagere koersen in het het vooruitzicht ?
Bedankt voor de analyse.

(0)
25 mei 2023, 10:29

Marcel, kan je aub eens een TA van Solvay maken

(0)
Turbo’s zijn complexe instrumenten en brengen vanwege het hefboomeffect een hoog risico mee van snel oplopende verliezen. 7 op de 10 retailbeleggers verliest geld met de handel in turbo’s. Het is belangrijk dat u goed begrijpt hoe turbo’s werken en dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.